Готуємо смачні млинці на дріжджах
Любіть поласувати смачними млинцями в гостях, але не вмієте готувати їх самостійно? Сьогодні ми пропонуємо вам освоїти рецепт млинців на дріжджовому тесті. В якості основи для млинцевого тесту може використовуватися молоко, кефір, мінеральна вода. Борошно для нього також може бути різною: вівсяної, кукурудзяної, гречаної, пшеничної.
Інгредієнти для млинців на дріжджовому тесті
Для страви знадобляться:
- дріжджі пресовані (20 г);
- цукор (25-50 г);
- молоко (600 мл);
- яйця (2 шт.);
- вершкове масло (1/3 упаковки);
- рослинне масло 25-30 мл);
- борошно (200-250 г);
- сіль.
Як приготувати млинці на дріжджовому тесті?
Перш ніж приступити до замішування тіста, перевірте, наскільки свіжі дріжджі ви використовуєте. Якщо продукт якісний, від нього виходить характерний аромат, він кришиться в руках.
Помістіть їх в миску, роздушіть виделкою. Додайте до них цукор і гарненько розітріть. Влийте до цукрово-дріжджовий суміші 100 мл теплого молока. Ретельно перемішайте. Просійте в рідину 200 г борошна, перемішайте компоненти до того моменту, поки в суміші не буде грудочок. Поставте посудину з опарою в тепле місце. Ви можете розмістити її над великим тазом або каструлею з гарячою водою. Через 15 хвилин опара повинна підійти і вдвічі збільшиться в розмірі.
Відокремте жовтки від білків. Додайте жовтки, розтоплене вершкове масло. Потім поступово висипайте борошно і вливайте потроху молоко. Щоб млинці вийшли ніжними і повітряними, борошно потрібно просіяти, використовуючи сито або друшляк.
Влийте все молоко, що залишилося, рослинне масло, перемішайте. Знову відправте миску в тепле місце на 10-15 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб тісто не виходило за краї посудини.
Якщо воно почне підніматися, це говорить про те, що дріжджі на 100% впоралися зі своїм завданням. На цьому процес його приготування не закінчується вам ще належить додати в нього збиті білки. Викладайте їх акуратно і точно так же перемішуйте. У вас повинно вийти пишне, пухирчасті тісто. Це говорить про те, що млинці будуть ажурними, ніжними, тонкими.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами