здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
ожина
Ожина корисні властивості.
При регулярному вживанні ожина зміцнює імунітет і покращує обмін речовин.Глікемічний індекс ожини низький – 25.Калорійність ожини – 43 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність ожини в 100 грамах продукту: білки 1,4 грама; жири 0,5 грама; вуглеводи 9,6 грама.Містить вітаміни: А, В, С, Е, К, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, натрій, марганець, магній, цинк, фосфор, пектини, дубильні речовини і органічні кислоти.Ожина ягода покращує склад крові, надає на здоров'я загальнозміцнюючу дію, а також корисна при атеросклерозі, при цукровому діабеті.Сік ожини ефективний в лікуванні ангіни, бронхіту, фарингіту, трахеїту. Надає допомогу при недокрів'ї, колітах, дизентерії, проносі, гінекологічних захворюваннях.Подрібнені сирі листя ожини дають лікувальний ефект при прикладанні їх до ран, наривів, виразок, лишаїв, місцях ударів і інших уражень шкіри. Пережовування сирих листя зміцнює ясна.
ожина
свіжа ягода в чаї допомагає при клімактеричних неврозах.Сік з листя ожини п'ють як потогінний і сечогінний засіб. Він використовується при лікуванні ангіни, фарингіту, стоматиту, ран, виразок, дерматозу, екземи, лішаёв.Настій листя ожини знімає запалення, загоює рани, корисний при хворобах серця і розладах нервової системи, при цукровому діабеті, при дизентерії, харчових отруєннях, при гастриті, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, при шлунково-кишковій кровотечі, ентероколіту, має сечогінний і потогінний дія. Використовується для полоскання горла при ангіні і рота при стоматиті.Відвар листя ожини стимулює травлення, його застосовують при екземі і запаленні шкіри, при патологічному клімаксі, при сечокам'яній хворобі, при запаленні верхніх дихальних шляхів і легеневому кровотечі.Відвар гілок ожини допомагає при неврозі серця, при післяопераційних спайках.Відвар коренів ожини як сечогінний засіб надає допомогу при водянці. Використовується для полоскання горла при тонзиліті, ангіні і фарингіті. Відваром лікується запалення верхніх дихальних шляхів, легенева кровотеча і сечокам'яна хвороба.ожина
не бажана при захворюваннях шлунка і тонкого кишечника. Краще пити сік. При підвищеній кислотності шлункового соку сік ожини можна пити не більше однієї склянки в день. За прийняттям ожини може послідувати алергічна реакція.Збирати ожину треба в суху погоду, краще вранці або ввечері, коли немає спеки. Зірвану ягоду слід класти в тару, в якій ягода буде і транспортуватися, і зберігатися. У прохолодному приміщенні при температурі нуль градусів ожина може зберігатися до трьох тижнів. Для зберігання ожина сушиться і заморожується.Ожина має кисло-солодкий смак. З ожини готують варення, джеми, желе, мармелад, цукерки, компоти, пастили, салати, соуси, сироп, киселі, напої, морси, кваси, лікери, вина, настоянки. Ожину використовують у випічці, консервують і просто їдять сиру свіжу ягоду. З квітів ожини бджоли добувають ароматний мед.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами