Пісне меню на кожен день
Великий піст 2019: пісне меню і рецепти на кожен день
Великий піст починається в 2019 році 11 березня і завершиться Великоднем 28 квітня: пісне меню і рецепти на кожен день стануть в нагоді тим, хто дотримується посту.
Світле Воскресіння Христове в 2019 році православні святкуватимуть 28 квітня. Святу передує Великий піст, який в 2018 році починається 11 березня і триватиме сім тижнів.
Великий піст – найсуворіший і найтриваліший із всіх чотирьох багатоденних постів, встановлених Православною церквою. Тому починати постити без будь-якої підготовки буває складно, та й здоров'ю недовго нашкодити, якщо не знати, як правильно харчуватися.
Основна мета посту – домогтися внутрішніх якісних змін, а також прагнення християнина наслідувати подвигу Ісуса Христа, який 40 днів постив в пустелі.
Дотримання посту на сьогоднішній день є добровільним актом і носить глибоко індивідуальний характер. В пост вільний час потрібно присвячувати молитвам, вгамовувати бажання в їжі, виключаючи будь-які надмірності і неробства і прагнути до більш відокремленого способу життя.
Протягом семи тижнів доведеться відмовитися від м'яса, яєць, молока, сиру і інших продуктів тваринного походження. При цьому обмежуються прийоми їжі в день.
Пісне меню
Піст – в першу чергу утримання від переїдання, а не виснаження тіла, тому пісне меню має бути різноманітним і багатим вітамінами.
Пісне меню може бути досить різноманітним – протягом Великого посту можна готувати різні каші, пісні плови, макаронні вироби, супи, котлети, салати і так далі.
Каші – кукурудзяна, гречана, рисова, вівсяна, просяна, ячна, горохова, квасолева, перлова і інші – можна готувати на воді. Наприклад, рисову кашу можна урізноманітнити, додаючи гарбуз, гриби, родзинки, сухофрукти або варення.
Овочі можна і потрібно їсти будь-які – до ваших послуг капуста всіх видів, морква, буряк, редис, картопля, помідори, огірки, цибуля, зелена квасоля і інші, які існують в природі.
Важливо в цей період є багато болгарського перцю і свіжої зелені, так як вони багаті безліччю вітамінів і мінералів, необхідних для підтримки здоров'я.
Фрукти теж можна їсти будь-які, доступні в цей сезон – яблука, груші, банани, апельсини і так далі. Можна вживати варення, сухофрукти, соління, мед, горіхи і спеції.
сухояденіє
За церковними канонами, складати меню пісної кухні потрібно за такими принципами – в першу і останню (Страсну) тижні Великого посту, а також по понеділках, середах і п'ятницях – сухоядение.
У ці дні дозволено їсти фрукти, овочі, сухофрукти, горіхи, тобто вживання виключно сирої, термічно необробленої їжі і пісного хліба. У цей день не рекомендується навіть пити чай або компот.
При бажанні можна приготувати овочеві або фруктові салати, останні можна заправити медом.
Салат «Екзотик»
Нашатковану капусту викладаємо в миску, злегка посипаємо сіллю і перетираємо руками, щоб капуста розм'якла і дала сік. Сік слід злити. Моркву натираємо на крупній тертці і додаємо в капусту. Дрібно шаткуємо цибулину, пару зубчиків часнику і кілька гілочок селери. Нарізаємо кубиками свіжий огірок, яблуко або апельсин. Поливаємо лимонним соком, солимо, перчимо і перемішуємо всі компоненти. Цей незвичайний і пікантний салат зарядить вас енергією на весь день.
Дні без масла
По вівторках і четвергах можна їсти гарячу їжу рослинного походження без масла. У ці дні ви можете побалувати себе різними кашами та супами, а також можна вживати варення, соління, зелень і так далі.
Суп з квасолі з макаронами
Відваріть червону квасолю, додайте в каструлю трохи макаронів, дрібно нарізану цибулю, часник і пучок кінзи, спеції і варіть до готовності. Потім посоліть, і суп готовий.
Розширити меню в ці дні можна за рахунок печеної картоплі та інших овочів.Також можна приготувати пісне спагетті – відварити в солоній воді макарони і заправити їх томатною пастою. У ці дні можна пити чай і компоти.
Другими стравами в меню під час посту також можуть стати грибні, картопляні, капустяні, морквяні пісні котлети, в яких яйця в якості закріплювача легко замінити на манку. У дні, коли забороняється вживання олії, котлети можна приготувати на пару.
З маслом
У суботу та неділю (крім останньої суботи Великого посту) дозволяється їжа з додаванням рослинної олії. Тут ви можете дати волю фантазії і приготувати різні страви – супи, салати, пісні котлети і плови і так далі.
Грибний суп
Підсмажити в каструлі дрібно нашатковану цибулю і часник і залити піджарку окропом. Як тільки вода закипить потрібно засипати в каструлю жменьку рису, а через 10 хвилин покласти в каструлю гриби і трохи поварити. Потім додаємо кілька суцвіть цвітної капусти або брокколі, терту моркву і болгарський перець (бажано червоний), посічену кінзу, кріп і варити суп до готовності. Потім посолити і приступити до обіду.
Салат «маркитанки»
Картоплю відварити і нарізати кубиками. Додати шинкованную квашену капусту (бажано червоного кольору), баночку консервованої кукурудзи, нарізані зелену цибулю, петрушку, кінзу, кріп, селера, рослинне масло, лимонний сік і все добре перемішати.
рибний день
Під час Великого посту рибу дозволяється їсти тільки два рази – на Благовіщення (7 квітня) та у Вербну неділю, яке в 2017 році випадає на 9 квітня. У ці дні рибу можна їсти як у вареному, так і в смаженому вигляді, а якщо ви шанувальник японської кухні – можете побалувати себе суші.
У киплячу підсолену воду кладемо цілу цибулину і нарізану моркву. Варимо хвилин п'ять на середньому вогні. Додаємо картоплю і варимо до готовності. Дуже акуратно, по одному шматочку, закладаємо рибу (підійде як червона, так і біла), що не помішуючи, щоб не розкришити. На малому вогні доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист, запашний перець і дрібно посічену свіжу зелень, і знімаємо – риба вже буде готова.
Риба, запечена в фользі
У фользі можна запікати будь-яку рибу – річкову, морську, як шматочками, так і цілком (якщо вона невеликого розміру).
Рибу, нарізавши на шматочки або залишивши цілої, укладіть на фольгу, поперчіть і посоліть. Зелень, бажано орегано або естрагон, можна покласти в черевце риби, на її тушку або шматочки. Потім збризнути соком лимона, або обкласти скибочками лимона, скріпити краю фольги і запікати до готовності.
ласощі
Звичайно, головний сенс посту – духовне очищення і відмова не тільки від певних продуктів, але і від згубних пристрастей, злих слів і справ, поганого настрою і дратівливості. Але різноманітності хочеться навіть в пост.
На радість багатьох тих, хто поститься ласунів, в останні роки виробляють безліч пісних солодощів. Також можна їсти гіркий шоколад, горіхи, фруктове і ягідне варення, джеми, сухофрукти, халву, натуральний мармелад, галетное печиво і так далі. Головне, щоб десерти не містили молока і його похідних, тваринних жирів.
Різну смакоту можна приготувати і вдома. Наприклад, можна приготувати десертний салат.
Наріж будь-які фрукти – яблука, груші, апельсини, додайте родзинки, нарізані горіхи і курагу, і заправте салат рідким медом.
Для приготування лимонно-імбирного печива вам знадобиться: 100 грам пшеничного борошна; 100 грам води; 40 грам оливкової олії; 30 грам свіжого імбиру; один лимон; одна повна ст / л меду; одна ч / л розпушувача для тіста.
Лимон очистити від кісточок і шкірки, м'якоть подрібнити блендером. Імбир потерти на дрібній тертці, змішати мед з теплою водою (трохи – щоб розчинився). Перемішати 100 мл води, просіяне борошно, розведений мед, розпушувач, оливкова олія, імбир і лимон – тісто повинно вийти густим, його густоту можна регулювати кількістю води, або додатково додаючи борошно, якщо тісто вийшло рідкуватим.
Замішане тісто, накривши, залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Духовку нагріти до 150 градусів, вистелити деко фольгою, з тіста зробити печиво бажаної форми і запікати 15 хвилин.
Дієтологи рекомендують під час посту їсти невеликими порціями по кілька разів на день і пити більше рідини – чай, компоти, соки і так далі.
Матеріал підготовлений на основі відкритих джерел
пісні страви
Салат зі свіжої капусти 4.6 22
Салат зі свіжої капусти – прекрасний варіант для легкого перекусу або доповненню до основному страви. Готується швидко і просто, виходить пісним і легкозасвоюваним. Сироедческій салат. . далі
Рататуй (класичний рецепт) 4.5 20
Цей рецепт став особливо популярним після виходу однойменного мультфільму. І я пропоную спробувати класичний варіант страви з прованськими травами, часником і оливковою олією. Дивіться рецепт! . далі
Рулет з маком 4.3 18
Порадуйте себе і своїх близьких цим нескладним кулінарним шиком! Маковий рулет я печу вже більше 10 років, і кожен раз ми насолоджуємося його смаком. Ось вам ідея, як приготувати рулет з маком. . далі
Деруни (майстер-клас) 4.4 18
Сьогодні хочу розповісти вам ще один рецепт приготування дерунів. У складі немає нічого, крім картоплі та цибулі, а також столової ложки борошна. Деруни справжнісінькі, картопляні! Дивимося! . далі
Шоколадний пиріг без яєць 4.7 15
Відмінний пористий пиріг для любителів шоколадної випічки. Мінімум продуктів, мінімум зусиль, а результат безсумнівно порадує всю родину. А ще цей ніжний і ароматний пиріг можна приготувати під час посту. . далі
Пісні капустяні котлети 4.5 15
Пісні капустяні котлети звичайно не замінять м'ясних, так і смак у них капустяний, але ці котлетки урізноманітнюють ваш раціон. Такі котлети можна зробити не тільки з молодою, але і з білокачанної капусти. . далі
Апельсин в духовці з медом і корицею 3.6 14
Чи пробували Ви коли-небудь запечений апельсин? Це дуже смачний і корисний десерт! Ароматний мед з корицею, волоські горіхи і теплий апельсин – справжня атмосфера зимового свята! . далі
Яблучний пиріг для веганів 4.7 14
Важко одним словом описати смак цього пирога – він просто чудовий! Ніжний, ароматний і дуже смачний! Одним шматочком обмежитися точно не вийде. Неодмінно спробуйте! . далі
Томатне перлотто 5.0 11
Томатне перлотто або орзотто – популярна страва італійської кухні. Я сьогодні приготую веганські варіант, без додавання сиру. Блюдо виходить ніжним, ситним, смачним і дуже ароматним. . далі
Овочевий вінегрет 4.9 11
У класичний вінегрет входять буряк, морква, картопля – відварені та охолоджені, солоні огірки і квашена капуста, цибуля ріпчаста або зелений – все приблизно в рівних обсягах, і горошок! . далі
Пісний кекс в мультиварці 3.6 11
Навіть в пост можна приготувати смачну випічку і побалувати своїх рідних солодким. Смачний, солодкий і пишний кекс, приготований за допомогою мультиварки, ідеально підійде для чаювання в колі сім'ї. . далі
Лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт) 4.6 11
Цей рецепт не залишить байдужими любителів квасолі. З червоних сортів я вибрала «Бордо», він прекрасно зберігає форму при варінні і має приємний смак. Дивіться рецепт! . далі
Безе без яєць 4.8 11
Цей рецепт унікальний вже виходячи з назви. Так-так, безе можна приготувати без яєць! Цікаво? Тоді загляньте в рецепт, я розповім, як приготувати «Безе без яєць»! . далі
Овочевий суп класичний 4.6 11
Для овочевого класичного супу потрібна велика кількість свіжих овочів і зелені. Зварити його можна як на воді, так і на м'ясному бульйоні. Це ідеальний обід для тих, хто сидить на дієті, для дитячого харчування. . далі
Гливи, смажені з картоплею 4.6 10
Рецепт приготування глив, смажених з картоплею, виникає певна розбіжність з загальноприйнятою технологією приготування смажених з картоплею грибів. Хочете знати, як? Читайте рецепт з покроковими фото! . далі
Квашена капуста 4.4 10
Рецепт приготування квашеної капусти досить простий, тому приготувати смачну квашену капусту в домашніх умовах здатний кожен. Актуальне блюдо для сироїдів. . далі
Суп з булгуром і сочевицею 4.6 10
Пісний, наваристий і дуже корисний супчик, який зігріє Вас після холодної вулиці або важкого дня. Готується дуже швидко і просто. Запрошую всіх на тарілочку супу! . далі
Гречка з овочами в духовці 4.0 10
Приготуйте гречку в духовці, вона вам сподобається! Головне, щоб каша була ніжною і смачною, дотримуватися кількох правил, про них я розповім в рецепті, дивіться! . далі
Арахісова халва 4.9 9
Ці ласощі люблять і дорослі, і діти. Якщо ви також шанувальник східних солодощів, тоді прошу заглянути в мій рецепт, я розповім, як приготувати «арахісова Халва»! Дивимося! . далі
В'ялені помідори в духовці (на зиму) 4.3 9
В'ялені томати – обов'язкова для мене заготовка на зиму. Ця незрівнянно смачна закуска подобається навіть маленьким дітям. Неодмінно приготуйте в'ялені томати будинку самі, з улюбленими пряними травами. . далі
Кальмари в клярі 4.4 9
Рецепт приготування кальмарів в клярі. Приготувати кальмари по даним рецептом зовсім не складно, а виходять вони дуже смачними. . далі
Лечо з морквою і перцем 4.5 9
Хочу запропонувати приготувати лечо з морквою і перцем. Це дуже легке у виконанні блюдо можна подати охолодженим до вечері або закатати в баночки і зберігати всю зиму до потрібного моменту. Приступимо! . далі
Потахе 5.0 9
«Потах» – це чудове, легке і в той же час ситне блюдо іспанської кухні. Найчастіше потахе вдає із себе пісну юшку з обов'язковою присутністю відвареного гороху нут. Приготуємо? . далі
Гарбуз по-корейськи 4.2 9
Гарбуз – дуже цінний плід, він містить безліч вітамінів і мікроелементів. Я намагаюся частіше вживати її в свіжому або маринованому вигляді. Сьогодні хочу показати, як приготувати гарбуз по-корейськи. . далі
Суворовська каша 4.6 9
Пісна каша з двох круп і гороху. Дуже ситно і смачно! Згадується, що її колись придумав Суворов в одному з походів, коли залишилося всього потроху. Солдатам каша припала до смаку. . далі
Рулетики з молодих кабачків 4.4 8
Рулетики з молодих кабачків – дуже смачне і гарне літнє блюдо, яке стане гідною прикрасою будь-якого святкового або повсякденного столу. Рецепт простий і не вимагає багато часу. . далі
Консервація кабачкової ікри на зиму 4.2 8
Хто не любить кабачкову ікру? Це найпопулярніший перекус в сезон кабачків, а як хочеться зберегти трохи літа. Пропоную законсервувати икорку на зиму! Тим більше, що це дуже легко! . далі
Рисові зрази з грибами 4.9 8
Дуже ситне, смачне і гарне блюдо, але при цьому пісне! Ідеальний варіант для поста! Звичайно, їх можна подати і у вигляді гарніру до риби або м'яса. З великим задоволенням їдять діти! . далі
Чісанчі 4.3 8
Чісанчі або «Смажена трійка» – страва китайської кухні, яке дуже популярно в китайських ресторанах і бістро. Готується з трьох овочів – картоплі, баклажана і перцю. Дуже смачно! . далі
Пісне печиво з кунжутом 4.5 8
Відмінний варіант легкого, розсипчастого печива, яке без сумніву порадує вас в пост або підійде тим, у кого алергія на молоко або яйця. Також рецепт виручить вас, коли в холодильнику «порожньо»! . далі
Суп з смажених з часником томатів 5.0 8
Легкий суп з запечених з часником помідорів приготувати зовсім просто. Всі овочі запікаються в духовці, потім подрібнюються до стану пюре. От і все! Можна подавати до столу смачний пісний суп. . далі
Цукерки з нуту 4.7 8
Пропоную приготувати цукерки з нуту з горіхами і корицею. Цукерки виходять в міру солодкі, смачні і дуже корисні! Ідеально для тих, хто дотримується посту або сидить на легкій дієті. . далі
Вареники класичні 4.5 8
Вареники – перша страва, яке приходить на розум, якщо мова заходить про українську кухню. З картоплею, капустою, сиром, вишнями.Сьогодні зупинимося на рецепті, як приготувати вареники класичні. . далі
Пісні пельмені 4.5 8
Пісні пельмені з двома видами начинки з ріпи і квашеної капусти – бюджетне блюдо, здатне наситити цілу ораву голодних дорослих людей. Фантастично смачна страва, незважаючи на свою дешевизну. . далі
Салат «Кримський» 4.1 7
Рецепт знайшла на просторах інтернету. Салат відразу підкорив мене своїм не побитим смаком і простотою приготування. Відмінне різноманітність повсякденного меню. . далі
Пиріжки з лисичками 4.2 7
Пиріжки з лисичками дуже смачні і зникають зі столу набагато швидше, ніж готуються. Готуємо ми їх тільки влітку і на початку осені, коли багато цих красивих золотистих грибів. Ділюся рецептом. . далі
Пончики без яєць 4.7 7
Не тільки діти люблять це повітряні ласощі, від нього навіть дорослим важко відмовитися, так давайте ж порадуємо себе смачними пончиками, тим більше що приготувати їх з цим рецептом простіше простого. . далі
Галушки з квасолею 5.0 7
Просте, смачне і корисне блюдо, яке можна подавати самостійно або як гарнір. Ідеально як для поста, так і для звичайних буднів як різноманітності повсякденного меню. . далі
Пісні пиріжки з квасолею 4.4 7
Пиріжки з незвичайною, але простий і смачною начинкою. Можна подати їх на сніданок, як перекушування протягом дня або замість хліба до основних страв. . далі
Пісна пряник медова 5.0 7
Випічка в пост буває смачною, ця пряник тому доказ. Додайте в неї побільше горіхів, цукатів або сухофруктів, і порадуйте рідних в пост. Розповім, як приготувати пісну пряники медову. . далі
Підтвердіть видалення рецепта
Скасування даного дії неможлива
Що стосується їжі, то традиційно прості рецепти пісних страв не містять «скоромних» продуктів, тобто – м'ясо, жир, яйця, молоко і молочні продукти. Якщо дотримуватися суворих приписів Церковного Уставу, то потрібно змінювати свій пісний стіл день від дня, від тижня до тижня: наприклад, в певні дні дозволяється навіть вживання риби, в деякі наказано їсти сиру їжу, в деякі – варену і т.д. Втім, сучасні священнослужителі наголошують: не так важливо, що їдять під час посту. Набагато важливіше – саме духовне очищення, яке досягається, в тому числі, і завдяки обмеженням в харчуванні. Тому сьогодні Церква не бачить нічого гріховного в тому, що люди зі специфічними потребами (спортсмени, вагітні та матері, люди робочих професій, люди з різними захворюваннями і т.д.) під час Різдвяного посту вживають не тільки пісну їжу. Головне – ставлення людини до посту як до духовного досвіду.
Пісне меню на кожен день
Головний сенс посту – це не обмеження в їжі, а очищення душі. Однак здоров'я душі і тілесне здоров'я тісно пов'язані між собою.
Тому не варто впадати в крайнощі і складати своє пісне меню на кожен день з води і хліба.
Ми пропонуємо меню, в якому виключені продукти, заборонені в пост. До складу інгредієнтів рецептів не входить м'ясо і м'ясні продукти, молоко і молочні продукти, риба, яйця.
Разом з тим харчування залишається різноманітним і корисним для здоров'я: в ньому багато овочів, фруктів, бобових, круп. В меню навіть включена пісна випічка, але якщо ви вирішили обійтися під час посту без солодощів, то її можна виключити. Всі номери клікабельні і ведуть на сторінки з пісними рецептами. В самому кінці також є список продуктів по меню на кожен день.
Коментарі до меню від дієтолога Зальотова Тетяни Сергіївни. Тетяна закінчила Московську Медичну Академію ім.И.М.Сєченова. З 2009 року працює в Клініці ФГБУ НДІ харчування РАМН, є головним дієтологом проекту здорового харчування GrinDin www.grindin.ru, постійним автором рубрики "Питання дієтолога" журналу Домашний Очаг, займає перше місце в рейтингу кращих дієтологів Москви за версією журналу Tatler. |
Понеділок
Коментар дієтолога:
Каша з пшениці. Пшениця – прекрасне джерело харчових волокон, дає відчуття ситості.А також містить віт Е, F, В1, В2, В6, С, РР, каротин, ніацин, холін, біотин, фолацин і мікроелементи (калій, магній, сірка, селен, хром, цинк).
Гороховий суп. Бобові як джерело білка – обов'язкова складова пісного меню.
Тістечко кошик з фруктами – досить калорійний десерт, але якщо Ви ведете активний спосіб життя, то побалувати себе можна. Якщо ж у Вас сидячий спосіб життя, то такий десерт можна перенести на другий сніданок.
Салат з квашеної капусти з картоплею і грибами. Щоб не набрати зайву вагу, краще не їсти ввечері більше 50 м картоплі.
вівторок
Сніданок. Бутерброди з кабачкової ікрою
Обід. Гороховий суп
Полудень. Фрукти на ваш вибір
Вечеря. Гречана каша (без вершкового масла і яєць) + Кабачки, смажені з помідорами
Коментар дієтолога:
Бутерброди з кабачкової ікрою. Все ж каша на сніданок краще. Але якщо потрібен сніданок на швидку руку, то і бутерброди згодяться. Головне хліб вибирати не білий.
Кабачки, смажені з помідорами. Щоб блюдо підійшло для дієтичного харчування, краще його приготувати в мультиварці або на пару.
середа
Сніданок. Печиво без молока і яєць
Обід. пісний борщ
Полудень. Фрукти на ваш вибір
Вечеря. Вегетаріанський плов з булгуром
Коментар дієтолога:
Печиво без молока і яєць – смачно, підійде для десерту. Але все ж на сніданок повинні бути продукти, що містять складні вуглеводи і білки.
четвер
Коментар дієтолога:
Рослинна олія доданий в кашу – джерело ПНЖК, до того ж жирова добавка допоможе краще засвоїтися вітамінів і мікроелементів з каші.
п'ятниця
субота
Коментар дієтолога:
Пісні пироги з грибами і капустою. Гриби також незамінний в пост продукт. При обсмажуванні краще масло не використовувати, а гасити в «власному соку», поки не випарується вся рідина.
неділя
Запропоноване меню обов'язково потрібно доповнювати свіжими овочами та фруктами в достатній кількості.
Список необхідних продуктів для пісного меню
Овочі, фрукти, гриби, зелень
Кабачок – 3 шт.
Цукіні – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 кг
Помідор – 2 кг
Часник – 3 головки
Перець чилі – 1/2 стручка
Капуста білокачанна – 1 кг
Капуста квашена – 200 г
Картопля – 2 кг
Морква – 500 г
Томати в'ялені – 15-20 штук
Огірок – 3 шт.
Баклажан – 1 шт.
Перець солодкий – 4 шт.
Банан – 1 штука
Яблуко – 3 шт.
Апельсин – 3 шт.
Лимон – 3 шт.
Гранат – 1/2 шт.
Груша – 3 шт
Полуниця – 100 г
Малина – 100 г
Чорниця – 100 г
Фрукти – за смаком і наявності для кошичків
Петрушка – 4 пучка + за смаком
М'ята – 1 пучок
Кінза – 1 пучок
Кріп – 2 ст. л. + До смаку
Базилік – 1 пучок
Гриби лісові – 550 г
Печериці – 12 шт. (Великих)
Гриби сухі – 30 г
Будь-які фрукти – скільки забажаєте для перекусів
Крупи, макаронні вироби, бобові
Пшениця – 350 г (крупномолотий, підійде і пшениця середнього помелу, булгур)
Горох – 1 ст.
Пластівці вівсяні – 160 г
Рис – 0,5 ст.
Булгур – 0,5 ст.
Крупа перлова – 200 г
Локшина – 40 г (або вермішель, або інші дрібні макаронні вироби)
Нут – 200 г
Макарони – 300 г
Гречка – 1 ст.
Горіхи, сухофрукти, насіння
Курага – 6-8 шт.
Мигдаль – 70 г
Горіхи кедрові – 30 г
Горіхи волоські – 50 г
Горіхи кешью – 190 г
Насіння гарбузове – 3 ст. л.
Бакалія і інші продукти
Томатна паста – 300 г
Томати у власному соку – 150 г
Цукор коричневий – 200 г
Цукор – 250 г
Цукрова пудра – для посипання
Олія – 600 г
Оливкова олія – 500 г
Масло виноградних кісточок – 150 г
Мед – 125 г
Борошно пшеничне – 1 кг 750 г
Борошно цільнозернове – 140 г (пшеничне)
Борошно лляне – 1 ст.л. (Мелене лляне насіння)
Розпушувач тесту – 1,5 ч. Л.
Дріжджі сухі – 10 г
Дріжджі живі – 20 г
Оцет – 1 ч. Л.
Оцет яблучний – 1 ч. Л.
Оцет винний червоний – 1 ст. л.
Оцет бальзамічний – 1,5 ст. л.
Квасоля консервована – 650 г
Сода – 0,5 ч. Л.
Стружка кокосова – 40 г
Чай чорний – 1 ст.л.
Каперси – 1 ст. л.
Хліб житній для грінок і бутербродів
Молоко кокосове – 1 десертна ложка
Бульйон овочевий – 2,5 л
Вино біле сухе – 70 г
Сік яблучний – 420 мл
Молоко соєве – 255 мл
Приправи, спеції
Сіль – 15 г + за смаком
Кориця – 2 ч. Л. меленої + 2 палички
Кмин – 1 ч. Л. (Насіння)
Лавровий лист – 3 листочка
Перець чорний – за смаком
Бадьян – 1 зірочка
Мускатний горіх мелений – 1 ч. Л.
Паприка солодка – 1 щіпка
Хмелі-сунелі – 1/2 ч. Л.
Кунжутна паста – 1 ст. л. (Тхина)
Зіра – за смаком
Чебрець – 0,5 ч. Л. сушений
Орегано – 0,5 ч. Л. сушений
Розмарин – 2-3 гілочки
Гірчиця зернова – 1 ч. Л.
Соєвий соус – 2 ст. л.
Набір спецій – за смаком
Будьте здорові і душею і тілом!
Хочете отримувати варіанти меню на кожен день, навчитися складати меню (в тому числі і пісне)? Підписавшись на розсилку, Ви не тільки отримаєте готові меню і рецепти, але зможете готувати швидше, легше і економніше! Подарунки, рецепти, електронні журнали – в перших же листах! Підпишись:
пісні рецепти
пісні сніданки
Пісне меню: рецепти пісних страв для сніданку
пісні салати
Рецепти смачних салатів для пісного столу
Перші страви
Пісні супи: пісний борщ, пісний борщ і розсольник, суп з сочевиці і квасолі, овочеві та грибні пісні перші страви
Другі страви
Основні гарячі страви у піст: пісні котлети, плов, страви з грибів і овочів, інші смачні пісні страви
пісний соус
Пісні соуси і заправки до різних страв пісного столу
пісні десерти
Десерти та солодощі до пісного столу
пісна випічка
Хліб, пироги і пиріжки, млинці, печиво, торти – пісні рецепти
пісне тісто
Рецепти пісного тіста за видами: з дріжджами і без, листкове, пісочне і заварне, тісто для пиріжків і вареників …
Риба в пост
Пісні страви з риби: запечена риба, рибні котлети, рибні супи, інші рибні страви
Рецепти без масла
Рецепти страв без масла – меню для суворого посту
Піст – статті
Поділіться з друзями підбіркою пісних рецептів!
Пісні рецепти з фото
Проведіть Пост разом з нами! «Кухарчук» знає безліч пісних страв з фото і готовий ними поділитися з постять. У нашому розділі пісних рецептів на «кухарчуком» ви виявите повне меню на кожен день посту з варіантів різних страв.
Наприклад, для хорошого початку дня у нас ви знайдете рецепти сніданків для людей, які дотримуються посту, на будь-який смак, прості, легко перетравлюються організмом, що не обтяжують його і заряджають енергією на весь трудовий день.
На перше до обіду ми пропонуємо приготувати пісний борщ або свіжі капустяні щі, або ж грибний ароматний супчик … А може бути, ви побажаєте покуштувати ситний розсольник з перловою крупою? Перші пісні страви і їх рецепти – до ваших послуг!
На друге до обіду порекомендуємо звернути увагу на овочеві котлетки, на млинці з різними начинками, на плов з грибами, на тушковані овочеві страви.
Не забуваємо подати до пісного меню в обід легкі салати зі свіжих овочів. А в якості перекусу після сніданку або на полуденок можна зробити десертний салат з фруктів і ягід, смузі з льодом зі збитих в блендері свіжих фруктів.
Поділимося ми зі своїми читачами рецептами домашньої пісної випічки (великих пирогів, мініатюрних пиріжків, хліба, млинців …).
Саме в пост бажано дістати з далекого кута хлібопічку, якщо ви про неї давно забули, і готувати в ній ароматний домашній хліб, способи приготування якого ми вам і надаємо. Тут же ви знайдете рецепти тесту для різної випічки, в яких інгредієнти будуть тільки рослинними. При цьому тісто порадує вас своєю пишністю і відмінним смаком.
Насправді для приготування багатьох пісних страв не потрібні покрокові фотографії, адже вони (страви) прості, доступні, дуже легкі і по набору продуктів і за принципом їх приготування. На те вони і пісні, що в них присутні не тільки найпростіші рослинні інгредієнти, але і готувати таку їжу легко, швидко і просто.
***
Разом з нами пісна кухня вашого поста обіцяє бути різноманітною, вітамінної, смачною, «різнобарвної», легкотравної, приємною очам і очисної для всього організму.
Великий піст 2019: пісне меню і рецепти на кожен день
Великий піст починається в 2019 році 11 березня і завершиться Великоднем 28 квітня: пісне меню і рецепти на кожен день стануть в нагоді тим, хто дотримується посту.
Світле Воскресіння Христове в 2019 році православні святкуватимуть 28 квітня.Святу передує Великий піст, який в 2018 році починається 11 березня і триватиме сім тижнів.
Великий піст – найсуворіший і найтриваліший із всіх чотирьох багатоденних постів, встановлених Православною церквою. Тому починати постити без будь-якої підготовки буває складно, та й здоров'ю недовго нашкодити, якщо не знати, як правильно харчуватися.
Основна мета посту – домогтися внутрішніх якісних змін, а також прагнення християнина наслідувати подвигу Ісуса Христа, який 40 днів постив в пустелі.
Дотримання посту на сьогоднішній день є добровільним актом і носить глибоко індивідуальний характер. В пост вільний час потрібно присвячувати молитвам, вгамовувати бажання в їжі, виключаючи будь-які надмірності і неробства і прагнути до більш відокремленого способу життя.
Протягом семи тижнів доведеться відмовитися від м'яса, яєць, молока, сиру і інших продуктів тваринного походження. При цьому обмежуються прийоми їжі в день.
Пісне меню
Піст – в першу чергу утримання від переїдання, а не виснаження тіла, тому пісне меню має бути різноманітним і багатим вітамінами.
Пісне меню може бути досить різноманітним – протягом Великого посту можна готувати різні каші, пісні плови, макаронні вироби, супи, котлети, салати і так далі.
Каші – кукурудзяна, гречана, рисова, вівсяна, просяна, ячна, горохова, квасолева, перлова і інші – можна готувати на воді. Наприклад, рисову кашу можна урізноманітнити, додаючи гарбуз, гриби, родзинки, сухофрукти або варення.
Овочі можна і потрібно їсти будь-які – до ваших послуг капуста всіх видів, морква, буряк, редис, картопля, помідори, огірки, цибуля, зелена квасоля і інші, які існують в природі.
Важливо в цей період є багато болгарського перцю і свіжої зелені, так як вони багаті безліччю вітамінів і мінералів, необхідних для підтримки здоров'я.
Фрукти теж можна їсти будь-які, доступні в цей сезон – яблука, груші, банани, апельсини і так далі. Можна вживати варення, сухофрукти, соління, мед, горіхи і спеції.
сухояденіє
За церковними канонами, складати меню пісної кухні потрібно за такими принципами – в першу і останню (Страсну) тижні Великого посту, а також по понеділках, середах і п'ятницях – сухоядение.
У ці дні дозволено їсти фрукти, овочі, сухофрукти, горіхи, тобто вживання виключно сирої, термічно необробленої їжі і пісного хліба. У цей день не рекомендується навіть пити чай або компот.
При бажанні можна приготувати овочеві або фруктові салати, останні можна заправити медом.
Салат «Екзотик»
Нашатковану капусту викладаємо в миску, злегка посипаємо сіллю і перетираємо руками, щоб капуста розм'якла і дала сік. Сік слід злити. Моркву натираємо на крупній тертці і додаємо в капусту. Дрібно шаткуємо цибулину, пару зубчиків часнику і кілька гілочок селери. Нарізаємо кубиками свіжий огірок, яблуко або апельсин. Поливаємо лимонним соком, солимо, перчимо і перемішуємо всі компоненти. Цей незвичайний і пікантний салат зарядить вас енергією на весь день.
Дні без масла
По вівторках і четвергах можна їсти гарячу їжу рослинного походження без масла. У ці дні ви можете побалувати себе різними кашами та супами, а також можна вживати варення, соління, зелень і так далі.
Суп з квасолі з макаронами
Відваріть червону квасолю, додайте в каструлю трохи макаронів, дрібно нарізану цибулю, часник і пучок кінзи, спеції і варіть до готовності. Потім посоліть, і суп готовий.
Розширити меню в ці дні можна за рахунок печеної картоплі та інших овочів. Також можна приготувати пісне спагетті – відварити в солоній воді макарони і заправити їх томатною пастою. У ці дні можна пити чай і компоти.
Другими стравами в меню під час посту також можуть стати грибні, картопляні, капустяні, морквяні пісні котлети, в яких яйця в якості закріплювача легко замінити на манку.У дні, коли забороняється вживання олії, котлети можна приготувати на пару.
З маслом
У суботу та неділю (крім останньої суботи Великого посту) дозволяється їжа з додаванням рослинної олії. Тут ви можете дати волю фантазії і приготувати різні страви – супи, салати, пісні котлети і плови і так далі.
Грибний суп
Підсмажити в каструлі дрібно нашатковану цибулю і часник і залити піджарку окропом. Як тільки вода закипить потрібно засипати в каструлю жменьку рису, а через 10 хвилин покласти в каструлю гриби і трохи поварити. Потім додаємо кілька суцвіть цвітної капусти або брокколі, терту моркву і болгарський перець (бажано червоний), посічену кінзу, кріп і варити суп до готовності. Потім посолити і приступити до обіду.
Салат «маркитанки»
Картоплю відварити і нарізати кубиками. Додати шинкованную квашену капусту (бажано червоного кольору), баночку консервованої кукурудзи, нарізані зелену цибулю, петрушку, кінзу, кріп, селера, рослинне масло, лимонний сік і все добре перемішати.
рибний день
Під час Великого посту рибу дозволяється їсти тільки два рази – на Благовіщення (7 квітня) та у Вербну неділю, яке в 2017 році випадає на 9 квітня. У ці дні рибу можна їсти як у вареному, так і в смаженому вигляді, а якщо ви шанувальник японської кухні – можете побалувати себе суші.
У киплячу підсолену воду кладемо цілу цибулину і нарізану моркву. Варимо хвилин п'ять на середньому вогні. Додаємо картоплю і варимо до готовності. Дуже акуратно, по одному шматочку, закладаємо рибу (підійде як червона, так і біла), що не помішуючи, щоб не розкришити. На малому вогні доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист, запашний перець і дрібно посічену свіжу зелень, і знімаємо – риба вже буде готова.
Риба, запечена в фользі
У фользі можна запікати будь-яку рибу – річкову, морську, як шматочками, так і цілком (якщо вона невеликого розміру).
Рибу, нарізавши на шматочки або залишивши цілої, укладіть на фольгу, поперчіть і посоліть. Зелень, бажано орегано або естрагон, можна покласти в черевце риби, на її тушку або шматочки. Потім збризнути соком лимона, або обкласти скибочками лимона, скріпити краю фольги і запікати до готовності.
ласощі
Звичайно, головний сенс посту – духовне очищення і відмова не тільки від певних продуктів, але і від згубних пристрастей, злих слів і справ, поганого настрою і дратівливості. Але різноманітності хочеться навіть в пост.
На радість багатьох тих, хто поститься ласунів, в останні роки виробляють безліч пісних солодощів. Також можна їсти гіркий шоколад, горіхи, фруктове і ягідне варення, джеми, сухофрукти, халву, натуральний мармелад, галетное печиво і так далі. Головне, щоб десерти не містили молока і його похідних, тваринних жирів.
Різну смакоту можна приготувати і вдома. Наприклад, можна приготувати десертний салат.
Наріж будь-які фрукти – яблука, груші, апельсини, додайте родзинки, нарізані горіхи і курагу, і заправте салат рідким медом.
Для приготування лимонно-імбирного печива вам знадобиться: 100 грам пшеничного борошна; 100 грам води; 40 грам оливкової олії; 30 грам свіжого імбиру; один лимон; одна повна ст / л меду; одна ч / л розпушувача для тіста.
Лимон очистити від кісточок і шкірки, м'якоть подрібнити блендером. Імбир потерти на дрібній тертці, змішати мед з теплою водою (трохи – щоб розчинився). Перемішати 100 мл води, просіяне борошно, розведений мед, розпушувач, оливкова олія, імбир і лимон – тісто повинно вийти густим, його густоту можна регулювати кількістю води, або додатково додаючи борошно, якщо тісто вийшло рідкуватим.
Замішане тісто, накривши, залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Духовку нагріти до 150 градусів, вистелити деко фольгою, з тіста зробити печиво бажаної форми і запікати 15 хвилин.
Дієтологи рекомендують під час посту їсти невеликими порціями по кілька разів на день і пити більше рідини – чай, компоти, соки і так далі.
Матеріал підготовлений на основі відкритих джерел
пісні страви
Салат зі свіжої капусти 4.6 22
Салат зі свіжої капусти – прекрасний варіант для легкого перекусу або доповненню до основному страви. Готується швидко і просто, виходить пісним і легкозасвоюваним. Сироедческій салат. . далі
Рататуй (класичний рецепт) 4.5 20
Цей рецепт став особливо популярним після виходу однойменного мультфільму. І я пропоную спробувати класичний варіант страви з прованськими травами, часником і оливковою олією. Дивіться рецепт! . далі
Рулет з маком 4.3 18
Порадуйте себе і своїх близьких цим нескладним кулінарним шиком! Маковий рулет я печу вже більше 10 років, і кожен раз ми насолоджуємося його смаком. Ось вам ідея, як приготувати рулет з маком. . далі
Деруни (майстер-клас) 4.4 18
Сьогодні хочу розповісти вам ще один рецепт приготування дерунів. У складі немає нічого, крім картоплі та цибулі, а також столової ложки борошна. Деруни справжнісінькі, картопляні! Дивимося! . далі
Шоколадний пиріг без яєць 4.7 15
Відмінний пористий пиріг для любителів шоколадної випічки. Мінімум продуктів, мінімум зусиль, а результат безсумнівно порадує всю родину. А ще цей ніжний і ароматний пиріг можна приготувати під час посту. . далі
Пісні капустяні котлети 4.5 15
Пісні капустяні котлети звичайно не замінять м'ясних, так і смак у них капустяний, але ці котлетки урізноманітнюють ваш раціон. Такі котлети можна зробити не тільки з молодою, але і з білокачанної капусти. . далі
Апельсин в духовці з медом і корицею 3.6 14
Чи пробували Ви коли-небудь запечений апельсин? Це дуже смачний і корисний десерт! Ароматний мед з корицею, волоські горіхи і теплий апельсин – справжня атмосфера зимового свята! . далі
Яблучний пиріг для веганів 4.7 14
Важко одним словом описати смак цього пирога – він просто чудовий! Ніжний, ароматний і дуже смачний! Одним шматочком обмежитися точно не вийде. Неодмінно спробуйте! . далі
Томатне перлотто 5.0 11
Томатне перлотто або орзотто – популярна страва італійської кухні. Я сьогодні приготую веганські варіант, без додавання сиру. Блюдо виходить ніжним, ситним, смачним і дуже ароматним. . далі
Овочевий вінегрет 4.9 11
У класичний вінегрет входять буряк, морква, картопля – відварені та охолоджені, солоні огірки і квашена капуста, цибуля ріпчаста або зелений – все приблизно в рівних обсягах, і горошок! . далі
Пісний кекс в мультиварці 3.6 11
Навіть в пост можна приготувати смачну випічку і побалувати своїх рідних солодким. Смачний, солодкий і пишний кекс, приготований за допомогою мультиварки, ідеально підійде для чаювання в колі сім'ї. . далі
Лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт) 4.6 11
Цей рецепт не залишить байдужими любителів квасолі. З червоних сортів я вибрала «Бордо», він прекрасно зберігає форму при варінні і має приємний смак. Дивіться рецепт! . далі
Безе без яєць 4.8 11
Цей рецепт унікальний вже виходячи з назви. Так-так, безе можна приготувати без яєць! Цікаво? Тоді загляньте в рецепт, я розповім, як приготувати «Безе без яєць»! . далі
Овочевий суп класичний 4.6 11
Для овочевого класичного супу потрібна велика кількість свіжих овочів і зелені. Зварити його можна як на воді, так і на м'ясному бульйоні. Це ідеальний обід для тих, хто сидить на дієті, для дитячого харчування. . далі
Гливи, смажені з картоплею 4.6 10
Рецепт приготування глив, смажених з картоплею, виникає певна розбіжність з загальноприйнятою технологією приготування смажених з картоплею грибів. Хочете знати, як? Читайте рецепт з покроковими фото! . далі
Квашена капуста 4.4 10
Рецепт приготування квашеної капусти досить простий, тому приготувати смачну квашену капусту в домашніх умовах здатний кожен. Актуальне блюдо для сироїдів. . далі
Суп з булгуром і сочевицею 4.6 10
Пісний, наваристий і дуже корисний супчик, який зігріє Вас після холодної вулиці або важкого дня. Готується дуже швидко і просто. Запрошую всіх на тарілочку супу! . далі
Гречка з овочами в духовці 4.0 10
Приготуйте гречку в духовці, вона вам сподобається! Головне, щоб каша була ніжною і смачною, дотримуватися кількох правил, про них я розповім в рецепті, дивіться! . далі
Арахісова халва 4.9 9
Ці ласощі люблять і дорослі, і діти. Якщо ви також шанувальник східних солодощів, тоді прошу заглянути в мій рецепт, я розповім, як приготувати «арахісова Халва»! Дивимося! . далі
В'ялені помідори в духовці (на зиму) 4.3 9
В'ялені томати – обов'язкова для мене заготовка на зиму. Ця незрівнянно смачна закуска подобається навіть маленьким дітям. Неодмінно приготуйте в'ялені томати будинку самі, з улюбленими пряними травами. . далі
Кальмари в клярі 4.4 9
Рецепт приготування кальмарів в клярі. Приготувати кальмари по даним рецептом зовсім не складно, а виходять вони дуже смачними. . далі
Лечо з морквою і перцем 4.5 9
Хочу запропонувати приготувати лечо з морквою і перцем. Це дуже легке у виконанні блюдо можна подати охолодженим до вечері або закатати в баночки і зберігати всю зиму до потрібного моменту. Приступимо! . далі
Потахе 5.0 9
«Потах» – це чудове, легке і в той же час ситне блюдо іспанської кухні. Найчастіше потахе вдає із себе пісну юшку з обов'язковою присутністю відвареного гороху нут. Приготуємо? . далі
Гарбуз по-корейськи 4.2 9
Гарбуз – дуже цінний плід, він містить безліч вітамінів і мікроелементів. Я намагаюся частіше вживати її в свіжому або маринованому вигляді. Сьогодні хочу показати, як приготувати гарбуз по-корейськи. . далі
Суворовська каша 4.6 9
Пісна каша з двох круп і гороху. Дуже ситно і смачно! Згадується, що її колись придумав Суворов в одному з походів, коли залишилося всього потроху. Солдатам каша припала до смаку. . далі
Рулетики з молодих кабачків 4.4 8
Рулетики з молодих кабачків – дуже смачне і гарне літнє блюдо, яке стане гідною прикрасою будь-якого святкового або повсякденного столу. Рецепт простий і не вимагає багато часу. . далі
Консервація кабачкової ікри на зиму 4.2 8
Хто не любить кабачкову ікру? Це найпопулярніший перекус в сезон кабачків, а як хочеться зберегти трохи літа. Пропоную законсервувати икорку на зиму! Тим більше, що це дуже легко! . далі
Рисові зрази з грибами 4.9 8
Дуже ситне, смачне і гарне блюдо, але при цьому пісне! Ідеальний варіант для поста! Звичайно, їх можна подати і у вигляді гарніру до риби або м'яса. З великим задоволенням їдять діти! . далі
Чісанчі 4.3 8
Чісанчі або «Смажена трійка» – страва китайської кухні, яке дуже популярно в китайських ресторанах і бістро. Готується з трьох овочів – картоплі, баклажана і перцю. Дуже смачно! . далі
Пісне печиво з кунжутом 4.5 8
Відмінний варіант легкого, розсипчастого печива, яке без сумніву порадує вас в пост або підійде тим, у кого алергія на молоко або яйця. Також рецепт виручить вас, коли в холодильнику «порожньо»! . далі
Суп з смажених з часником томатів 5.0 8
Легкий суп з запечених з часником помідорів приготувати зовсім просто. Всі овочі запікаються в духовці, потім подрібнюються до стану пюре. От і все! Можна подавати до столу смачний пісний суп. . далі
Цукерки з нуту 4.7 8
Пропоную приготувати цукерки з нуту з горіхами і корицею. Цукерки виходять в міру солодкі, смачні і дуже корисні! Ідеально для тих, хто дотримується посту або сидить на легкій дієті. . далі
Вареники класичні 4.5 8
Вареники – перша страва, яке приходить на розум, якщо мова заходить про українську кухню. З картоплею, капустою, сиром, вишнями. Сьогодні зупинимося на рецепті, як приготувати вареники класичні. . далі
Пісні пельмені 4.5 8
Пісні пельмені з двома видами начинки з ріпи і квашеної капусти – бюджетне блюдо, здатне наситити цілу ораву голодних дорослих людей. Фантастично смачна страва, незважаючи на свою дешевизну. . далі
Салат «Кримський» 4.1 7
Рецепт знайшла на просторах інтернету. Салат відразу підкорив мене своїм не побитим смаком і простотою приготування.Відмінне різноманітність повсякденного меню. . далі
Пиріжки з лисичками 4.2 7
Пиріжки з лисичками дуже смачні і зникають зі столу набагато швидше, ніж готуються. Готуємо ми їх тільки влітку і на початку осені, коли багато цих красивих золотистих грибів. Ділюся рецептом. . далі
Пончики без яєць 4.7 7
Не тільки діти люблять це повітряні ласощі, від нього навіть дорослим важко відмовитися, так давайте ж порадуємо себе смачними пончиками, тим більше що приготувати їх з цим рецептом простіше простого. . далі
Галушки з квасолею 5.0 7
Просте, смачне і корисне блюдо, яке можна подавати самостійно або як гарнір. Ідеально як для поста, так і для звичайних буднів як різноманітності повсякденного меню. . далі
Пісні пиріжки з квасолею 4.4 7
Пиріжки з незвичайною, але простий і смачною начинкою. Можна подати їх на сніданок, як перекушування протягом дня або замість хліба до основних страв. . далі
Пісна пряник медова 5.0 7
Випічка в пост буває смачною, ця пряник тому доказ. Додайте в неї побільше горіхів, цукатів або сухофруктів, і порадуйте рідних в пост. Розповім, як приготувати пісну пряники медову. . далі
Підтвердіть видалення рецепта
Скасування даного дії неможлива
Що стосується їжі, то традиційно прості рецепти пісних страв не містять «скоромних» продуктів, тобто – м'ясо, жир, яйця, молоко і молочні продукти. Якщо дотримуватися суворих приписів Церковного Уставу, то потрібно змінювати свій пісний стіл день від дня, від тижня до тижня: наприклад, в певні дні дозволяється навіть вживання риби, в деякі наказано їсти сиру їжу, в деякі – варену і т.д. Втім, сучасні священнослужителі наголошують: не так важливо, що їдять під час посту. Набагато важливіше – саме духовне очищення, яке досягається, в тому числі, і завдяки обмеженням в харчуванні. Тому сьогодні Церква не бачить нічого гріховного в тому, що люди зі специфічними потребами (спортсмени, вагітні та матері, люди робочих професій, люди з різними захворюваннями і т.д.) під час Різдвяного посту вживають не тільки пісну їжу. Головне – ставлення людини до посту як до духовного досвіду.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами