Літо – це час, коли родяться найсмачніші фрукти та ягоди, а з них можна приготувати безліч смакоти. Одна з найулюбленіших страв влітку – це пирог з чорницею. Цей пиріг має неперевершений аромат та неймовірно соковитий смак. Він точно здивує усіх зібраних за столом та стане головною родзинкою літнього десерту.
Щоб приготувати цей смачний пиріг, потрібно мати кілька нескладних інгредієнтів. Зокрема, вам знадобиться свіжа чорниця, пшенична мука, цукор, вершкове масло, яйця та ванільний екстракт. Окрім того, можна додати трошки кориці або цедри лимона, щоб підкреслити смак чорниці та надати пирогу особливу нотку.
Приготування пирога з чорницею – це простий та швидкий процес, за який ви зможете порадувати своїх близьких та друзів. Почніть з приготування коржу, для чого змішайте муку, цукор, вершкове масло та ванільний екстракт. З цього тесту зробіть основу для пирога, розподіливши його рівномірно по формі.
Замовити нас будь-які рецепти приготування!
Приготування пирога з чорницею
Для приготування пирога з чорницею потрібні наступні інгредієнти:
- Для основи:
- 200 грамів муки
- 100 грамів масла
- 50 грамів цукру
- 1 яйце
- 1 чайна ложка розпушувача
- щіпка солі
- Для начинки:
- 300 грамів свіжих чорниць
- 100 грамів цукру
- 2 столові ложки крохмалю
Щоб приготувати пиріг з чорницею, слід дотримуватися наступних кроків:
- У мисці змішайте муку, масло і цукор. Подрібніть масло в муку до отримання крихких крихт. Додайте яйце, розпушувач і сіль. Замісіть тісто.
- Розкатайте тісто на плоску поверхню і викладіть його в підготовлену форму для пирога.
- У іншій мисці змішайте чорниці, цукор і крохмаль. Рівномірно розподіліть цю суміш на основу в пироговій формі.
- Поставте пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів Цельсія, на 30-40 хвилин або до золотистого кольору.
- Вийміть пиріг з духовки і дайте йому трохи охолонути перед подачею.
Подайте пиріг з чорницею теплим або прохолодним, як десерт або чайну закуску. Смачного!
Інгредієнти для пирога з чорницею
Пиріг з чорницею – це смачний та ароматний десерт, який можна приготувати з мінімальною кількістю інгредієнтів. Ось список інгредієнтів, які Вам знадобляться:
- Тісто: 250 г борошна, 125 г масла, 1 яйце, 50 г цукру.
- Начинка: 400 г свіжих чорниць, 100 г цукру, 2 столові ложки крохмалю, 1 ложка лимонного соку.
- Підсипка: 2 столові ложки цукру, 1 столова ложка борошна, 1 столова ложка вершкового масла.
Замість свіжих чорниць можна використовувати також заморожені чорниці, які не обов’язково розморожувати перед використанням.
Приготування пирога з чорницею
Пиріг з чорницею – це чудовий десерт, який наповнить ваші будні смачними і соковитими нотками літа. Найкращий час для приготування такого пирога – літо, коли чорниці созрівають і радують нас своїм солодким смаком.
Ось простий рецепт приготування пирога з чорницею:
- Заготовка тіста:
- 250 г борошна;
- 125 г холодного вершкового масла;
- 2 столові ложки цукру;
- 1 яйце.
- Начинка:
- 500 г свіжих чорниць;
- 100 г цукру;
- 2 столові ложки крохмалю;
- сік 1 лимона.
Крок 1: Приготуйте тісто. Всі інгредієнти для тіста помістіть у миску і перемішайте до однорідного стану. Отримане тісто закрийте пластиковою плівкою і поставте у холодильник на 30 хвилин.
Крок 2: Поки тісто охолоджується, приготуйте начинку. Чорниці переберіть, змийте і обсушіть. Велику миску з чорницями змішайте з цукром, крохмалем і соком лимона. Помішуючи, намагайтеся не розминати чорниці, щоб зберегти їх форму.
Крок 3: Розігрійте духовку до 180 градусів. Виберіть форму для запікання, змастіть її вершковим маслом або покрийте папером для запікання. Розкатайте охолоджене тісто на дно та бока форми. Потім вилийте в нього підготовлену начинку.
Крок 4: Складіть пиріг у духовку та запікайте приблизно 40-45 хвилин, доки тісто не стане золотистим, а начинка не стане густою. Вийміть пиріг з духовки і дайте йому трохи охолонути перед подачею.
Крок 5: Подавайте пиріг з чорницею теплим або прикрасьте його вершковим маслом або кулі з м’ятою. Приємного апетиту!
Питання та відповіді
Який рецепт пирога з чорницею Ви рекомендуєте?
Прекрасний рецепт пирога з чорницею полягає у приготуванні м’якого тіста, яке потім застеляється верхнім і нижнім шарами чорничного начинення і підсмажується до золотистого кольору. Після видалення з печі, пиріг залишаємо проти холодної ідеальної, праціючої чаші чорниці, потяг на розправу. Додавання соку лимона в начинку надасть пирогу своєрідну кислинку і збереже яскравий фруктовий смак. Смачного!
Як приготувати тісто для пирогу з чорницею?
Щоб приготувати тісто для пирогу з чорницею, змішайте масло та цукор у великій мисці до м’якості. Додайте яйце та ванільний цукор, а потім додайте муку та розпушувач. Змішайте, поки не отримається однорідне тісто. З великої частини тіста зробіть кулю і залиште її протягом 30 хвилин. Решту тіста розкласти по дні форми для печення. Розгорніть його рукою так, щоб затяжку боків і дна. Тісто повинно зайняти всю дно і стінки форми. Проколило декілька дірок пальцем, щоб повітря могло виходити в ході приготування. Якщо хочете, проковаш Тіста ногти, що збільшить приманювальність форми. Закривши форму у пластикову обгороджену плівкою та поставте до холодильника. Тепер можна готувати начинку.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами