здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
цукор
Шкода цукру і користь.
шкода цукру перш за все в потужному придушенні імунної системи. При зловживанні солодким можна порівняти зі шкодою від алкоголю, тютюну і наркотиків шкоду цукру.Глікемічний індекс цукру високий – 75.Калорійність – 390 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність в 100 грамах: білки 0,0 грамів; жири 0,0 грамів; вуглеводи 98,0 грамів.Містить калій, кальцій, залізо, натрій.Цукор – це легко засвоюваний вуглевод, що забезпечує організм необхідною енергією і поліпшує настрій людини за рахунок стимуляції вироблення серотоніну – гормону щастя. У цьому його користь. Інший поживної цінності у нього немає.У цукру високий глікемічний індекс, через що любителі солодкого схильні до переїдання і ожиріння. До того ж цукор, як наркотик, викликає звикання. Надмірне споживання цукру людьми тягне за собою порушення жирового обміну, збільшення вмісту холестерину і цукру в крові, що сприяє швидкому розвитку атеросклерозу, гіпертонічної хвороби і може призвести до інфаркту та хронічного цукрового діабету. Може з'явитися підвищена нервова збудливість, хронічна втома, зниження активності, розлад травлення, падіння зору і анемія.
шкода цукру
проявляється в порушенні їм обміну речовин і багаторазовому ослабленні імунної системи, практично відключається на час засвоєння «цукрового продукту», в сприянні руйнування емалі зубів і появи карієсу, в погіршенні стану шкіри і прискоренні процесу її старіння, в вимиванні кальцію з організму і небезпеки розвитку остеопорозу .Цукор потрапляє в організм різними шляхами. В одних випадках люди додають цукор в чай, какао, кави. В інших випадках готують варення з цукром і кладуть його в чай, в морси, в квас, в пиріжки, на бутерброди. По-третє випадках купують і їдять солодкі цукерки, торти, тістечка, морозиво. Цукор входить до складу багатьох страв, консервів, напоїв та споживається разом з ними.Щоб зберегти здоров'я, необхідно відмовитися від споживання цукру. Особливо рафінованого. Повністю, звичайно, позбутися не вдасться, та це й не треба. Але вжити всіх доступних обмежувальні заходи треба: перестати класти цукор в чай, каву, какао; вживати епізодично (в крайніх рідкісних випадках), а ще краще якщо не вживати ніколи шоколад, цукерки, варення, джеми, желе, згущене молоко, торти, солодке печиво і інші солодкі продукти.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами