Шкода пальмового масла
Багато людей знають, які продукти є шкідливими для здоров'я, тому намагаються їх не вживати. Однак є такі види, які не тільки шкідливі для здоров'я організму, але і їх виробництво негативно впливає на екологію. Таким продуктом вважається масло пальмових плодів.p, blockquote 1,0,1,0,0 ->Негативний вплив для навколишнього середовища
Серед розмаїття видів пальм є такі дерева, які мають плоди червоного кольору багаті на олію. З них люди і отримують пальмова олія, яке зараз всюди застосовується в харчовій і косметичній промисловості, а також з нього виробляють біопаливо.p, blockquote 2,0,0,0,0 ->Для того щоб отримати пальмову олію, вирубуються і спалюються гектари тропічних лісів. Цей вид пальм росте тільки в тропічних широтах, а масло виробляють в Малайзії та Індонезії. Тут знищуються ліси зі всілякими видами деревини, а на їх місці з'являються цілі пальмові плантації. У лісах свого часу проживали тисячі видів фауни, і не всі з них встигли знайти собі новий будинок. Наприклад, через знищення тропічних лісів орангутанги виявилися на межі вимирання.p, blockquote 3,1,0,0,0 ->У лісах тропіків частиною екосистем є торфовища, які вбирають воду, немов губка, і регулюють водний баланс території, перешкоджаючи повеням. Насадження пальм і знищення лісів скорочує і площі торф'яних боліт. В результаті їх осушення часто стаються пожежі, оскільки торф швидко запалюється.p, blockquote 4,0,0,0,0 ->Негативний вплив на здоров'я людей
Незважаючи на те, що масло пальмових плодів рослинного походження, це зовсім не означає, що воно нешкідливе, вчені довели його шкода. Ми кожен день вживаємо його з кондитерськими виробами і напівфабрикатами, з соусами і плавленими сирками, з маслом і маргарином, цукерками і шоколадом, фаст-фудами і ін. Більш того, деякі виробники додають його в дитяче харчування.p, blockquote 5,0,0,1,0 ->У складі пальмового масла є насичені жири, які покращують смакові якості продукту і збільшують термін його зберігання. Як кажуть експерти, ці жири не підходять для травної системи людей, так як вони погано розчиняються в організмі. Це призводить до таких проблем зі здоров'ям:p, blockquote 6,0,0,0,0 ->- порушується ліпідний обмін;
- засмічуються судини;
- прискорюються атеросклеротичні процеси;
- настає ожиріння;
- розвивається цукровий діабет;
- з'являється хвороба Альцгеймера;
- запускаються онкологічні процеси.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами