Скільки варити свіжу кольорову капусту по часу після закипання покрокові рецепти, як правільно_3
ЗнанняЯк варити кольорову капусту свіжу покроковий рецепт?
Як відварити заморожені суцвіття?
Для варіння вибирайте овочі без темних плям і пошкоджень. Цвітна капуста повинна бути білою або з легким жовтуватим відтінком, пружна, листя не мляві. Якість сировини відіграє велику роль на виході: блюдо з капусти, вирощеної власними силами, буде максимально смачним і корисним.Якщо відварюватися буде заморожений продукт, подбайте про попередню розморожуванні. Не чекайте, поки овоч швидко відтане. Як тільки великі крижинки розтануть, можна сміливо приступати до варіння.ДЛЯ ДОВІДКИ: Нічого страшного, якщо в каструлю зопалу або через неуважність була опущена кольорова капуста прямо з морозилки. В такому випадку ви можете просто збільшити час варіння продукту. Це ніяк не відіб'ється на смакових якостях кінцевого блюда. Однак професіонали рекомендують використовувати свіжі суцвіття капусти.Перш ніж готувати, необхідно провести обробку овоча. Для цього рекомендують замочити качан в підсоленій воді на п'ять-сім хвилин. Робиться така процедура для усунення можливих дрібних комах. Буває, що їх складно помітити в суцвіттях. Тому не полінуйтеся і потратьте зайвий час на додаткову обробку капусти. Таким чином, ризик знаходження небажаних гостей у їжі буде зведений до нуля.Для варіння підійде будь-яка глибока посуд: ківш, каструля, казан. Все залежить від ваших особистих переваг. Варити кольорову капусту можна і в мікрохвильовій печі, і в мультиварці. Для цього вам необхідно скористатися спеціальними ємностями, призначеними для того або іншого пристосування.Існує два способи варіння: закладати розібрані суцвіття в киплячу воду або спочатку залити овоч водою і довести до кипіння. В обох випадках води повинно бути стільки, щоб весь обсяг продукту був повністю покритий водою.Обидва способи хороші для готування. Різниця полягає в тому, скільки часу займає процес приготування овоча. З досвіду кулінарів капуста, залита водою і доведена до кипіння, вариться швидше. Спробуйте обидва способи і знайдіть варіант собі до душі.
- Якщо ви закладаєте свіжий продукт в уже киплячу воду, то наступний крок – дочекатися закипання.
- З моменту закипання має пройти приблизно 15-20 хвилин.
При готуванні іншим способом, як тільки вода закипіла – зменшіть вогонь і варіть приблизно 7-10 хвилин. Не забудьте підсолити воду, в якій буде варитися наш овоч.ВАЖЛИВО: Час варіння суцвіть різниться в залежності від сорту та якості капусти. Завжди перевіряйте готовність продукту виделкою за 3-5 хвилин до вимкнення, якщо ви орієнтуєтеся за часом.
Цей овоч добре зберігає свої корисні властивості навіть в замороженому стані. Щоб підготувати до заморожування капусту потрібно відокремити від листя, обрізати темні плями, добре вимити і розділити на окремі вилочки. Щоб уникнути великого налипання льоду, після того, як помили овоч, бажано його викласти на рушник і дати трохи обсохнути.Як варити заморожену кольорову капусту? Так, дуже просто. Для приготування овоч навіть не обов'язково попередньо розморожувати. Розмороження варто, проводить, тільки якщо на капусті велика кількість льоду. Інше питання, скільки варити заморожену кольорову капусту. Тут все аналогічно свіжої, і час залежить від способу готування, і її подальшого використання.Сьогодні купити кольорову капусту не складе великих труднощів. У кожному супермаркеті цей овоч представлений декількома сортами. Але, найбільшу цінність представляє кольорова капуста з білими головками. А ось сірі і зелені головки мають більш грубим смаком і навіть гірчать.
Після покупки такого різновиду капусти необхідно відокремити від качана зелене листя і занурити його на півгодини в підсолену воду. Це необхідно для того, щоб очистити кольорову капусту від можливих шкідників.Після такої обробки кольорову капусту можна вживати в їжу в сирому вигляді. Але, частіше за все цей овоч піддається термальній обробці. Кочан варять цілком або розділяють на суцвіття і готують їх окремо. Найпоширенішим процесом приготування цього овоча є відварювання.
відварені суцвіттяВідварити можна сиру або заморожену кольорову капусту. Але, такий процес різко зменшує кількість вітамінів та інших корисних речовин, які залишаються в капусті після варіння. Для того щоб скоротити такі втрати можна вдатися до наступних хитрощів:
- Суцвіття потрібно закладати в каструлю з уже киплячою водою
- Рівень води повинен бути невеликим. Вона повинна тільки покривати овочі
- Варити без закриття каструлі кришкою. Дві-три хвилини на сильному вогні, потім рівень зменшити і довести до готовності
- Заморожену кольорову капусту перед варінням розморожувати непотрібно
- Закладати овочі найкраще в уже підсолену воду
Погано позначається на якості і смаку цього овочу алюмінієва і мідна посуд. Варити кольорову капусту найкраще емальовану каструлю або скористатися посудом з вогнетривкого скла. Дуже добре зберігаються корисні речовини в глиняних горщиках.
Цвітна капуста вийти дуже смачною, якщо її злегка не доварити. У готовому вигляді вона повинна зберегти свою пружність і хрустіти в роті. Якщо цей овоч переварити, то він не тільки втратить більше корисних речовин, але і стане не таким смачним.Взагалі, цей різновид капусти варитися швидко. Тому, для того, щоб її не переварити, необхідно періодично перевіряти готовність, протикаючи виделкою або пробуючи на смак.
- Заморожена капуста хороша з двох причин. По-перше, її можна купити цілий рік. А, по-друге, при заморожуванні в ній зберігаються практично всі корисні речовини. Запропоноване нижче блюдо навряд чи можна назвати шедевром кулінарії. Зате приготувати його зможе кожен. І часу на це піде зовсім небагато
- Нарізаємо цибулю (1 шт.) І картоплю (2-3 шт.) Кубиками. Обсмажуємо їх на глибокій сковороді в рослинному маслі до того моменту, коли вони зарум'яняться
- Додаємо в сковороду заморожену капусту (500 г) і вливаємо бульйон (1 л). Варимо близько півгодини
- Остужаем суп і вливаємо його в блендер. Додаємо вершки (100 мл), спеції і перемішуємо інгредієнти. Наливаємо вийшло пюре в каструлю і кип'ятимо 1 хвилину. Розливаємо по тарілках і додаємо мелений червоний перець
- Готуємо бульйон. Кладемо в каструлю яловичу грудку (400 г), заливаємо її водою і ставимо на вогонь. Знімаємо накип після закипання. Додаємо моркву (2 шт.) І цибулю (2 шт.). Бульйон повинен варитися близько 2 годин. Після чого овочі видаляються з каструлі. М'ясо знімається з кісток і назад поміщається в бульйон. Туди ж потрібно додати лавровий лист і сіль
- Готуємо заправку для борщу. Греєм масло на сковороді (50 г). Обсмажуємо на ньому нарізаний дрібними шматочками цибулю. Готовність визначається по золотистого кольору. Додаємо натерту на дрібній тертці моркву. Пассируем її з цибулею близько 3 хвилин
- Додаємо в сковороду натерті помідори (2 шт.) І буряк (2 шт.). Перемішуємо інгредієнти. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо протягом 10-15 хвилин на невеликому вогні. Після чого додаємо половинку склянки води і тушкуємо ще 5 хвилин
- Чистимо картоплю (3 шт.) І нарізаємо його невеликими кубиками. Додаємо їх в бульйон. Поділяємо капусту (1 качан) на суцвіття. І теж кладемо в бульйон через 5 хвилин після додавання картоплі
- Нарізаємо зелень (селера, кріп, часник) і додаємо її в бульйон. Через 5 хвилин переливаємо в бульйон піджарку. Перемішуємо і вимикаємо вогонь
Овочеве рагу
- Акуратно поділяємо кольорову капусту (чверть качана) на суцвіття і промиваємо. У каструлю наливаємо воду і солимо. Капусту варимо 7-8 хвилин. Витягуємо її з каструлі і перекладаємо в миску
- Нарізаємо очищену цибулю (1 шт.) І моркву (1 шт.). Моєму кабачок (1 шт.) І нарізаємо його на кубики. Нагріваємо сковороду і наливаємо в неї масло. Обсмажуємо цибулю і моркву
- Очищаємо солодкий перець (1 шт.) Від насіння. Ріжемо його великими частинами і додаємо до цибулі і моркви. Коли цибуля підрум'яниться додаємо в сковороду нарізані кабачки. Додаємо сіль і перемішуємо
- Моєму баклажани (2 шт.) І нарізаємо їх на кубики. Додаємо їх і цвітну капусту до інших овочів. Знову солимо і перемішуємо. Ріжемо помідори (2-3 шт.) На великі кубики додаємо в сковороду. додаємо зелень
- Додаємо трохи води, солимо якщо це потрібно і тушкуємо до готовності. До столу рагу можна подавати зі сметаною або майонезом. Правда тоді рагу не стане дієтичним
- Промиваємо кольорову капусту (300 г) під проточною водою. Очищаємо її від зеленого листя і поділяємо на суцвіття. Відварюємо в солоній воді протягом 5-10 хвилин. Витягуємо капусту з каструлі в той момент, коли її суцвіття стануть м'якими
- Збиваємо яйця (1-2 шт.) За допомогою блендера або міксера. Додаємо сіль і вливаємо молоко (3/4 склянки). Перемішуємо до однорідності. Обережно додаємо борошно (1,5 ст. Ложок). Необхідно виключити утворення грудочок
- Нарізаємо кольорову капусту на невеликі шматочки. Розігріваємо сковороду і поміщаємо туди капусту. Обсмажуємо на середньому вогні до отримання рум'яної скоринки. Виливаємо яєчну заливку на сковороду і смажимо омлет з двох сторін
Подавати блюдо до столу потрібно зі свіжими овочами та зеленню.Інга. Я готую омлет швидше. Для цього відварені суцвіття заливаю яйцями з натертим сиром. Омлет виходить дуже смачним. А сир додає нотки пікантності.
Обсмажена кольорова капуста. Як смачно посмажити кольорову капусту на сковороді?
Смажена кольорова капуста це відмінне самостійне блюдо або дуже смачний гарнір для м'яса. Ніяких особливих секретів у смаженні цього овоча немає. Найголовніше правильно підготувати продукти. Для цього потрібно очистити суцвіття від верхніх листочків і приступати до смаження.- Найкраще смажити кольорову капусту з часником і пряними травами. З їх допомогою блюдо вийти дуже ароматним і смачним. Але, при смаженні цього овоча необхідно стежити за тим, щоб суцвіття не підгоріли. Це може істотно погіршити їх смак
- Очищаємо часник від лушпиння. Нам знадобиться 2-3 зубчики. Тиснемо їх ножем і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Готовність часнику визначається легким золотистим кольором, яким він покриється в процесі смаження
- Тепер прийшла черга цвітної капусти. Її (700 г) потрібно розділити на суцвіття і викласти на сковороду, в якій доходить часник. Воду додавати категорично не можна. Інакше капуста вийти не смаженої, а вареної
- Смажимо овочі 10 хвилин, після чого додаємо чебрець. Через 5 хвилин можна додати трохи води (близько 100 мл). На цьому етапі смаження вона вже не страшна. Більше того, вода зробить смажену кольорову капусту більш соковитою і смачною
- Зменшуємо вогонь і додаємо лимонну цедру. Її потрібно приготувати з четвертинки лимона. Потім в сковороду з капустою потрібно додати лавровий лист і лимонний сік. Його також робимо з четвертинки фрукта. Перед тим як зняти сковороду з плити додаємо в неї чорний перець і кріп
Можна смажити цей овоч в клярі.
- Для цього потрібно взяти сухарики для панірування (75 г) і кольорову капусту (350 г). Також для приготування цієї страви знадобиться сіль, яйце і рослинне масло
- Перед обжаркой цвітної капусти її необхідно відварити в підсоленій воді 10 хвилин. Варити її бажано цілком, а вже перед смаженням розділити на суцвіття
- Готуємо кляр. У невеликій мисці потрібно збити виделкою яйце з невеликим додаванням солі. Після чого потрібно додати сухарики і знову все перемішати
- Ставимо сковороду на плиту і гарненько її розігріваємо. Обвалюють кольорову капусту в клярі з усіх боків і відправляємо на сковороду. Частину, що залишилася паніровці вливаємо зверху на суцвіття. Як тільки овочі зарум'яняться можна знімати сковороду з плити і подавати капусту на стіл
Особливості доведення продукту до готовності в різних стравах
для салатів
Далі слід вирішити, для яких цілей планується відварювання суцвіть. Якщо вони призначені для салатів, то овоч потрібно доводити до повної готовності. Суцвіття при цьому м'які, зберегли свою форму, не розвалюються на частини. Коли задумано приготування овоча на сковороді або в духовці, то капусту потрібно трохи недоваріть. Це як раз той випадок, коли потрібно вимкнути вогонь за 3-5 хвилин до кінця варіння. Не варто переживати з приводу можливого сирого і неготового продукту. Суцвіття в подальшому пройдуть ще одну теплову обробку. В іншому випадку, ви ризикуєте отримати розвалюється кашу з капусти.У супі
Така ж ситуація і з капустою, призначеної для супів. Якщо овоч уже практично зварений – додавати його слід за 5-7 хвилин до кінця готування супу. У разі, коли капуста є основним елементом супу, можна приготувати його на отриманому овочевому бульйоні, не виймаючи капусту з каструлі. Тоді процес приготування буде швидше запланованого.Підготувавши капусту для приготування супу, розрахуйте ятати інших продуктів так, щоб суцвіття не зварилися в каструлі. Відвареної овоч буде готовий через два-три хвилини після закипання супу. Візьміть цей час за орієнтир для черговості закладки цвітної капусти.Перевірити готовність овоча можна виделкою, ножем, зубочисткою, як кулінарові зручніше. Суцвіття не повинно розвалюватися від контакту з виделкою або ножем, м'яке всередині або трохи хрустке, в разі, якщо овоч буде проходити подальшу теплову обробку.Цвітна капуста – дуже доступний і смачний продукт. Завдяки цій покрокової інструкції будь-кулінар зможе правильно приготувати такий дієтичний і простий овоч. Правильна термічна обробка будь-якого продукту грає важливу роль. Розкриємо маленький секрет – якщо потрібно зберегти максимальну енергетичну цінність і вітаміни цвітної капусти, закладайте її в киплячу воду.Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl Enter.Перед тим як відварити, кольорову капусту бажано покласти в сольовий розчин, який робиться з розрахунку 2 ст. л. солі на 1 л води. Це робиться, щоб позбавиться від гусениць і личинок. Далі з качана потрібно обрізати всі темні плями і розділити його на суцвіття. Варити кольорову капусту, як свіжу, так і заморожену найпростіше в каструлі. Це в першу чергу пов'язано з можливістю спробувати готовність овоча.Приготування кольорової капусти можна розбити на кілька етапів:
- Підготувати овоч – видалити зайві частини, обрізати потемнілі частини, добре вимити.
- На плиту поставити каструлю з водою, посолити і дочекатися її закипання.
- У киплячу воду опустити капусту, не зменшуючи при цьому вогонь.
- Коли вода закипить повторно, зменшити вогонь і варити до готовності 8-12 хвилин. Такі маніпуляції з вогнем дозволяють зберегти колір капусти, не допустивши при цьому її потемніння.
- Зварений овоч відкинути на друшляк, щоб пішла зайва вода.
Незважаючи на гадану простоту, кольорову капусту можна приготувати у величезних кількостях варіаціях. Це може бути як окремий продукт, так і компонент будь-якого блюда. Експериментуйте, і звичайний борщ, але вже з цвітною капустою, порадує вас не тільки своїм виглядом, але і незвичайним смаком.Ретельно капусту промиваємо у великій кількості води. Ділимо її на суцвіття по стеблу, відокремлюємо листочки. Можна залишити її варитися цілком, але час приготування зросте.У каструлі доведемо до кипіння рідину і додамо 1 ч.л. солі. Найкраще взяти ємність з емальованим покриттям. Якщо капуста заморожена, можна не наражати її розморожуванні, а залити холодною водою і варити на кілька хвилин більше.
Як тільки вода закипить – зменшуємо вогонь на плиті. Викладаємо попередньо підготовлені суцвіття в каструлю.
Секрет: щоб капуста придбала білий відтінок, потрібно додати кілька столових ложок молока на літрову ємність рідини. Готуємо на невеликому вогні, не закриваючи кришкою – від цього капуста може стати трохи жовтуватого відтінку. Розділені суцвіття варяться 7-9 хвилин, а ціла капуста – від 10 до 15 хвилин, в залежності від її розмірів.По закінченню часу за допомогою шумівки дістаємо капусту з рідини, в якій вона готувалася. Відвар від цвітної капусти містить безліч корисних компонентів, його також можна залишити для подальшого приготування їжі.
Рецепт вареної капусти дуже простий, щоб зварити кольорову капусту після закипання, знадобиться зовсім небагато часу, а в результаті Ви отримаєте смачний і корисний гарнір для м'яса або крупи.М'ясо дуже добре поєднується з цвітною капустою. Найкраще для приготування цієї страви використовувати молоду яловичину. Це м'ясо містить небагато калорій, тому його сміливо можна назвати дієтичним.
З яловичиною
- Цей рецепт прийшов до нас з азіатської кухні. Тому особливу роль в його приготуванні відводитися маринування м'яса в соєвому соусі. Це зробить м'ясо дуже ніжним і смачним
- Нарізаємо яловичину (400 г) на невеликі шматочки. Змішуємо соєвий соус (3 ст. Ложки), цукор (1 ст. Ложка), рисовий оцет (1 ст. Ложка) і крохмаль (1 ст. Ложка). М'ясо маринуємо близько півгодини
- Ріжемо часник (1 зубчик). Обсмажуємо його в олії і додаємо цвітну капусту (400 г). Обсмажуємо близько хвилини. Заливаємо в сковороду трохи води і тушкуємо п'ять хвилин
- На сильному вогні обсмажуємо імбир (половинку чайної ложки). Додаємо на сковороду замариноване м'ясо. З'єднуємо яловичину і капусту і доводимо до готовності
C грибами
- Цвітну капусту (1 качан) потрібно очистити від зелених листочків і відварити в підсоленій воді
- Чистимо гриби (найкраще для цього рецепта підійдуть печериці) і нарізаємо їх тонкими пластинками
- Обсмажуємо в оливковій олії дрібно нарізану часник (2 зубчики), додаємо в сковороду нарізані печериці (150 г). Скроплюємо їх лимонним соком. Це запобігти їх почорніння в процесі приготування. Додаємо сіль і перець за смаком
- Тепер потрібно приготувати знаменитий соус Бешамель. Для цього в розтоплене вершкове масло додаємо борошно (20 г) і обсмажуємо її. Тонкою цівкою вливаємо молоко (0,5 л). Перемішуємо до тих пір, поки молоко не закипить
- Додаємо сіль, мускатний горіх і перець. Варимо 4-5 хвилин і знімаємо з плити
- У жароміцний посуд кладемо обсмажені печериці. Зверху укладаємо відварену цвітну капусту. Заливаємо все соусом і посипаємо тертим сиром. Готуємо 10-15 хвилин і подаємо до столу
Заморожена кольорова капуста
Супи-пюре в нашій країні не так популярні, як на Заході. Але, це не означає, що від них потрібно відмовлятися. Тим більше що кольорова капуста робить такі супи відмінним джерелом багатьох поживних речовин і вітамінів.Суп-пюре
- Розтоплюємо вершкове масло (40 г) в каструльці. Додаємо в неї борошно (40 г) і перемішуємо. Через кілька хвилин додаємо в цю суміш відварений заздалегідь курячий бульйон (150 мл)
- Повинен вийти густий соус. Знімаємо його з вогню і охолоджуємо. Нагріваємо курячий бульйон (1,3 мл) і вливаємо його в приготований раніше густий соус. Перемішуємо до однорідності і додаємо збиті в блендері відварну капусту (невеликий качан), яйця (2 шт.), Перець, сіль і вершки (300 мл). Для смаку можна додати дрібку мускатного горіха
- Цей суп-пюре добре доповнюють галушки. Для них необхідно перемішати хлібний м'якуш (75 г), масло (10 г), молоко, яйце, сіль і перець разом. З отриманого «тесту» робимо невеликі кульки і додаємо їх в готовий суп
- Перед подачею на стіл такий суп потрібно прикрасити зеленню і посипати тертим сиром
Ретельно промийте качан цвітної капусти і розберіть його на суцвіття.
Опускаємо капусту в киплячу, підсолену воду і варимо близько 10 хвилин.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами