Смачна баклажанная ікра
Ось і зібраний урожай! Прийшла пора подбати про те, щоб взимку на поличках погребів і підвалів нас радували власноруч приготовані соління! Сьогодні я поділюся з вами своїм рецептом баклажанної ікри. Зараз, маючи доступ до інтернету, зовсім не проблема знайти мільйон рецептів ікри з баклажанів, але я хочу поділитися рецептом, який просто обожнюють в нашій родині.Кількість порцій: 18-20 баночок по 0,5 л.
Для приготування баклажанної ікри необхідно:
- томатний сік (бажано з м'якоттю) – 3 л;
- баклажани – 5 кг;
- перець болгарський – 1 кг;
- морква (середня) – 6-8 шт;
- цибуля ріпчаста (середній) – 6-8 шт;
- перець гострий – 4 шт;
- часник – 1 стакан;
- рослинне масло – для обсмажування овочів + 100 г для заливки готової ікри в банках;
- спеції, зелень, сіль і перець – за смаком.
Покрокове приготування баклажанної ікри на зиму:
- Почнемо з приготування томатного соусу. Помідори миємо, ріжемо на шматочки, пюріруем за допомогою блендера. Отримане томатне пюре проціджуємо через друшляк, робиться це для того, щоб позбутися від зернят і шкірки. Отримуємо чистий сік з м'якоттю. Додаємо спеції. Отриманий томатний соус кип'ятимо, відставляємо в сторону і забуваємо на деякий час про нього.
- Наступним кроком моєму і обчищаємо всі овочі.
- Нарізаємо невеликими шматочками довільної форми всі овочі окремо.
- У сковороду з високими бортиками наливаємо рослинне масло. Розігріваємо його і обсмажуємо все овочі окремо (цибуля, морква, перець, баклажани). Черговість обсмажування не має принципового значення. Овочі слід обсмажити майже до готовності. На цьому етапі дуже важливо овочі не пережарити, в іншому випадку ікра буде гірчити.
- Всі підготовлені овочі відправляємо в каструлю (у мене десятилітрових алюмінієва. Готую в ній практично всю консервацію – дуже зручно).
- Все добре змішуємо і проварюємо в томатному соусі зі спеціями приблизно хвилин 10-15.
- Нарізаємо дрібно зелень або подрібнюємо за допомогою блендера. Потім вона відправляється в каструлю до інших овочів.
- Коли наші овочі трохи охолонуть, ми їх ретельно, за допомогою вірного помічника – блендера, перетворюємо в пюре.
- Знімаємо пробу, додаємо спеції, якщо чогось не вистачає, і ставимо знову на вогонь. Прогріваємо протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.
- Розкладаємо ікру в стерилізовані банки і відправляємо пастеризоване на 30-40 хвилин.
- Безпосередньо перед тим, як влаштовувати банки з баклажанної ікрою, сильно нагріваємо рослинне і додаємо його верху по 2 ст. ложки в кожну банку. Закочує банки і, обов'язково, вкутуємо. Я банки з ікрою не перевертається. Після повного охолодження банки відправляються в підвал або льох.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами