Written by admin on 2020
Смачний пиріг з чорницею і сиром, простий рецепт, Аромати і квіти для здоров’я-краси
Від ФахівцяСмачний пиріг з чорницею і сиром.
Добрий день всім!Нещодавно пекла пиріг з чорницею. Вийшло досить смачно. В середині серпня їздили за чорницею, вона адже довго в лісі тримається на гілочках. Частина з'їли свіжої, частина заморозили, частина пішла на пироги. І сьогодні розповім, як спекти простий смачний пиріг з чорницею і сиром, поділюся рецептом.Пиріг дуже швидко готується, дуже корисний за складом, до того ж низькокалорійний. У сезон для пирога беремо свіжу чорницю, в решту часу – заморожену. А докладніше про користь чорниці читайте тут.
Рецепт пирога з чорницею:
Для тіста знадобиться:
- 1 яйце,
- 0,5 склянки вівсяних пластівців (або з різних злаків).
- 100 г вершкового масла,
- 1 склянка борошна (або трохи більше, скільки візьме тісто),
- 1 ч. Л. розпушувача або 0,5 ч. л соди, погашеної оцтом,
- 2-3 краплі олії лимона (за бажанням) або трохи тертої цедри лимона.
Для начинки знадобиться:
- 300 г хорошого сиру,
- 1 стакан чорниці (свіжої або замороженої),
- 0,5 плитки (50 г) темного шоколаду.
- Якщо любите солодке – додайте пару ложок цукру, але можна і без нього.
- Кунжут або кокосова стружка для посипання (але можна і без неї)
Приготування тіста:
Яйце збити, масло розтерти з пластівцями, додати яйце і 2-3 краплі ефірного масла лимона або пакетик ваніліну. Потім додати борошно, змішане з розпушувачем. Замісити тісто. Тісто має сформуватися в щільну кулю.Начинку приготувати так:
Сир розім'яти, додати чорницю, цукор (можна без нього), шоколад дрібно поламати на шматочки. Все перемішати. Заморожену чорницю попередньо розморожувати не треба – відразу додаємо в начинку.Формування пирога:
На силіконовому килимку для випічки розкачати тісто товщиною 3 мм. Якщо килимка немає, можна використовувати пергаментний папір. Вийде великий млинець.Прямо на тісто викладаємо нашу начинку по центру, що б вона зайняла половину площі млинця. Коли пекла пиріг, батареї в фотоапараті розрядилися і процес формування пирога зняти не вдалося.Але ви подивіться на фото готового пирога і все зрозумієте. Акуратно загортаємо краї тіста на начинку, формуючи боки в складочки. Такий пиріг ще називають складчастим.У центрі пирога залишається незакритий ділянку, через нього буде виходити пар. Поверхня пирога посипаємо кунжутом або кокосовою стружкою.Сформований пиріг прямо на килимку або папері переносимо на деко і ставимо в духовку з температурою 200 градусів. Печемо до рум'янцю тесту.Готовий смачний пиріг з чорницею і сиром виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути, знімаємо з килимка і ріжемо на шматочки.Так само з чорницею рекомендую приготувати шоколадний пісний пиріг, або використовувати її для начинки у французькій випічці, замість яблук і фруктів. У будь-якому випадку буде смачно.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами