Їстівні гриби, ягоди, трави
Смажені седиші на зиму
Не так давно випав шанс "тихо пополювати" на нових, раніше не відомих мені територіях. Відмовлятися нерозумно було. "Полювали" не довго, але продуктивно. Серед іншого були гриби, дуже схожі на підберезники, але не звичні якісь. Аборигени сказали, що це "седиші". Ну, седиші так седиші! Як з'ясувалося пізніше, седишамі в народі називають все переросли гриби трубчастих видів, в основному підосичники або підберезники. І так як мої екземпляри, поки доїхали до будинку, втратили усілякий товарний вигляд, а з'їсти таку кількість свіжоприготовлених було не реально, довелося викручуватися. Справа була пізно увечері, "винаходити велосипед" сил не було і нічого розумнішого, як пережарити їх на зиму мені не спало на думку! Але вже через пару днів стало ясно – не дарма! Інгредієнти до рецептом Смажені седиші на зиму: Седиші, рослинне масло рафінована.Рецепт приготування смажених седишей: Гриби очистити від лісового сміття. У великих і деформованих зняти трубчастий шар.Нарізати великими шматочками (НЕ шматками!) Підготовлені грибочки.У сковороду налити пару ложок олії, викласти жменю грибних шматочків, і обсмажити до характерного для смажених грибів кольору і аромату. Перекласти в окрему ємність, залишаючи масло в сковороді.
Знову жменю грибів в сковорідку, якщо є необхідність – долити масло. І так далі.Чому по жменьці, аніж щоб усе відразу? Дуже просто! Величезна купа грибів в сковороді не обсмажити до гарного кольору, а перетвориться в тушковане місиво. Можливо на смак це не сильно вплине, а от на зовнішній вигляд – ще як! І повірте мене на слово – написання цього тексту і рецепта зайняло більше часу, ніж на переробку цих "седишей"!Коли всі гриби пережарили і остудили до кімнатної температури, розкладаємо їх по пластиковими контейнерами і відправляємо в морозилку. Зима буде смачною!
Маслюки, обсмажені у фритюрі (на зиму)
Другі страви з грибами
Заготовки на зиму з ягодами
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами