Солянка з маринованими огірками
Улюблена багатьма людьми м'ясна солянка – досить просте в приготуванні блюдо.
Насправді, головними інгредієнтами є лимон, солоні огірки, оливки. А решта – це все, що є в холодильнику і підходить для супу. Експерименти тут доречні як ніколи.
У даній статті розглянуті рецепти солянки з перловкою і солоними огірками, а також іншими компонентами. І кілька секретів приготування.
особливе блюдо
Вважається, що класичний рецепт солянки не містить в своєму складі жодної крупи. А якщо додати перловку і солоні огірки, то це вже буде справжнісінький розсольник.
Але солянка має на увазі застосування творчого підходу в приготуванні, тим більше що в такий суп можна додавати те, що є вдома (в тому числі і основні компоненти): що залишилися після свят ковбаски, шинку, маслини.
А крупа (в даному випадку перловка) і картопля додається для того, щоб додати густоти цього першого блюда.
класичний рецепт
У складі солянки, приготовленої з даного способу, 5 видів м'ясних інгредієнтів: яловичина, курка, шинка, копчені ковбаски, сосиски.
Послідовність приготування і компоненти:
Рецепт з каперсами і курячими сердечками
Збірна солянка з перловкою і солоними огірками виходить особливо пікантною, якщо додати в неї каперси і маленькі сердечка курки. Час приготування – 2 години.
Опис процесу і компоненти:
Картопля не завжди входить до складу рецепта солянки. Як правило, його додають, якщо в страві недостатньо густий складової.
Солянка з яловичим мовою
Дуже смачне і ситне перша страва також можна урізноманітнити, додавши в нього м'ясний інгредієнт у вигляді свіжого яловичого мови.
Приготування солянки з перловкою і огірками солоними:
- Яловиче м'ясо (250 грам) і мову (150 грам) нарубати шматками середньої величини, викласти в ємність і залити водою.
- Коли інгредієнт буде готовий, викласти і порізати кубиками, бульйон процідити.
- Відварити 120 грам перлової крупи до напівготовності.
- Цибуля ріпчаста очистити, нарізати і пасерувати на рослинній олії.
- Нарізати солоні огірки (150 г) і додати до цибулі.
- Томатну пасту (50 мілілітрів) розбавити питною водою і вилити в сковороду, перемішати.
- Бульйон закип'ятити, викласти шматочки м'яса, крупу (злегка відварену) і кубики картоплі (150 г).
- Нарубати 100 г шинки і висипати в суп.
- Додати зажарку в блюдо, перемішати.
- Маслини і лимон нарубати середніми шматочками і висипати в солянку в самому кінці приготування.
- Додати сіль, чорний мелений перець, свіжу зелень.
Перед подачею в блюдо можна додати сметану.
М'ясна солянка в мультиварці з грибами
Простий рецепт страви, незважаючи на велику кількість компонентів, допоможе смачно і швидко нагодувати велику сім'ю. Для того щоб на приготування солянки з перловкою, солоними огірками, грибами і м'ясом витратити мінімальну кількість часу, можна деякі інгредієнти відварити заздалегідь (курку, яловичину, перлову крупу).
Перед подачею на стіл прикрасити солянку з перловкою, солоними огірками і грибами шматочком лимона і ложкою сметани.
Легка солянка з рибою
Дане блюдо можна приготувати не тільки з м'яса і ковбас, а й з додаванням морепродуктів і риби.
Опис процесу і компоненти:
Перед подачею додати шматочок лимона і подрібнену зелень.
секрети приготування
Для того щоб приготувати висококласну солянку, можна застосувати деякі з наступних кулінарних секретів:
- Солянка буде по-своєму смачною, якщо зварити її на грибному, м'ясному або рибному бульйоні.
- Солоні огірки, каперси, оливки, зелена цибуля надають особливу пікантність блюду.
- Якщо перед подачею додати в суп свіжу зелень і сметану, то смак стане більш свіжим і насиченим.
- Для м'ясної солянки підійде звичайне (яловичина, свинина, курка) або копчене м'ясо, ковбаса (в тому числі і така, що вже не годиться для вживання в сирому вигляді). Можна з'єднати всі разом.
резюме
У статті описано кілька рецептів солянки з перловкою і огірками. Кожен з них по-своєму простий і смачний. Це буде відмінною можливістю порадувати близьких ситним і оригінальним обідом.
Рецепт супу з солоними огірками
Для супів з маринованими або солоними огірками характерно поетапне приготування: спочатку відварюється м'ясо (свинина, телятина), субпродукти або риба, потім в цьому ж бульйоні – картопля або бобові, поки не стануть м'якими. Останніми додають нарізані огірки, овочеву обжарку з лука, моркви, томатної пасти, при бажанні – огірковий розсіл. Подається суп гарячим, зі свіжою зеленню і сметаною.
Гороховий суп з солоними огірками
- Час: 45 хвилин.
- Кількість порцій: 4 персони.
- Калорійність страви: 40 ккал / 100 г.
- Призначення: перше, обід, вечеря.
- Кухня: російська.
- Складність: доступно для початківців.
Смак ніжного овочевого пісного супу з гороху з солоними огірками виходить незвичайним, оригінальним, дуже приємним. Дієтологи його рекомендують тим, хто хоче обмежити споживання м'ясних продуктів, але планує харчуватися правильно і ситно. Тарілка такого швидкого супу за обідом вгамує почуття голоду, додасть сил, зарядить організм енергією.
Інгредієнти:
- вода – 2,3 л;
- картопля – 3 бульби;
- огірки солоні – 3 шт .;
- сушений горох – 1 ст .;
- цибуля ріпчаста – 1 цибулина;
- масло пісне – 30 мл;
- морквина – 1 шт .;
- томатна паста – 1 ст. л .;
- лаврушка – 1 лист;
- чорний перець-горошок – 5 горошин;
- мелений перець, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Ретельно промивши, замочити горох холодною водою. Через годину знову промити, залити 2,3 л води. Після закипання варити третину години, накривши кришкою, на середньому вогні.
- На розпеченій сковороді з рафінованим маслом обсмажити дрібно нарізану цибулину і очищену, нашатковану на крупній тертці моркву до золотистого кольору (хвилин 5-6), помішуючи. Додати порізані кубиками або соломкою огірки, томатну пасту, перемішати. Через дві хвилини вимкнути сковороду.
- До гороху додати зажарку, спеції, посолити. Готувати 7-8 хв. під кришкою. Вимкнувши плиту, дати настоятися не менше 10-15 хв.
Суп з солоними огірками і квасолею
- Час: 1,5-2 години.
- Кількість порцій: 5 персон.
- Калорійність страви: 83 ккал / 100 г.
- Призначення: перше, обід, вечеря.
- Кухня: російська.
- Складність: доступно для початківців.
Якщо ви хочете приготувати поживний густий суп для ситного обіду, скористайтеся цим рецептом з фото. Інгредієнти страви прекрасно поєднуються між собою. Вам не доведеться витрачати додатковий час на вимочування, відварювання квасолі: по рецептурі для супу використовується готовий консервований продукт.
Інгредієнти:
- вода – 3 л;
- м'ясо (яловичина) – ½ кг;
- картопля – ½ кг;
- цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- солоні огірки – 3 шт .;
- морква – 1 шт .;
- квасоля консервована – 1 банка;
- масло пісне – 50 мл;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
З цвітною капустою
- Час: півгодини.
- Кількість порцій: 4 персони.
- Калорійність страви: 29 ккал / 100 г.
- Призначення: перше, обід, вечеря.
- Кухня: російська.
- Складність: доступно для початківців.
Ніжний легкий суп з цвітною капустою, вівсяними пластівцями і соліннями можна назвати дієтичним. Він не тільки корисний для організму, але і має дуже приємний оригінальний смак. Тонка кислинка солоних продуктів підвищує апетит, а вівсяні пластівці роблять її поживною, легко вгамовує почуття голоду, не залишаючи тяжкості або відчуття переїдання.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
- У киплячу підсолену воду помістити вимиту, розібрану на суцвіття цвітну капусту, пластівці вівсянки, відварювати 10 хвилин.
- Очищений, нарізаний невеликими кубиками цибулю обсмажувати, помішуючи, на розігрітій олії оливи протягом 4-6 хв. (До прозорості). Потім додати очищену моркву, натерту на крупній тертці. Через 7 хв. обсмаження овочі викласти солоні огірки, подрібнені на крупній тертці, зменшити вогонь. Хвилин через 6-7 влити вершки. Загасивши блюдо під кришкою хвилини 3-4, вимкнути сковороду.
- Додати в суп вершково-овочеву піджарку, лаврушку, перець, посолити. Загасити на вогні невеликої інтенсивності, накривши кришкою, чверть години до готовності.
З гречкою
- Час: півгодини.
- Кількість порцій: 5 персон.
- Калорійність страви: 62 ккал / 100 г.
- Призначення: перше, обід, вечеря.
- Кухня: російська.
- Складність: доступно для початківців.
Незвичайне поєднання овочів, гречки і солоних огірків здивує ваших домашніх оригінальним, ніжним, насиченим смаком. Перше блюдо по даній рецептурі прекрасно насичує, втамовує голод. При бажанні можете замінити домашні солоні огірки маринованими. Так вийшов наваристий суп з маринованими огірками придбає приємну, тонку острінкой.
Інгредієнти:
- вода – 3 л;
- свинина (м'якоть) – ½ кг;
- картопля – 4 шт .;
- морква – 1 шт .;
- цибуля ріпчаста – 1 цибулина;
- огірки солоні бочкові – 2 шт .;
- масло пісне – 30 мл;
- корінь петрушки – 2 шт .;
- лаврушка – 2 листочка;
- перець (мелений), сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Промиту, порізану кубиками свинину відварити до готовності (після закипання приблизно годину-півтора на середньому вогні). Додати ретельно промиті під проточною водою гречані зерна. Після закипання викласти в бульйон очищену, крупно порізану кубиками картоплю, посолити, додати перець, лаврушку. Відварювати чверть години.
- На гарячому маслі обсмажити очищений, нашаткований півкільцями цибулю і крупно потерту очищену моркву, періодично помішуючи. Хвилин через 7-8 додати промиті, нарізані невеликими кубиками солоні огірки, згасити пару хвилин.
- Готову зажарку викласти в киплячий бульйон, після повторного закипання варити 7 хв. Вимкнувши плиту і накривши кришкою, витримати блюдо 15-20 хвилин.
З консервованої рибою
- Час: півгодини.
- Кількість порцій: 4 персони.
- Калорійність страви: 26 ккал / 100 г.
- Призначення: перше, обід, вечеря.
- Кухня: російська.
- Складність: доступно для початківців.
Завдяки великій кількості консервованих продуктів в складі, деякі кулінари називають такий суп «консервованої солянкою». З інгредієнтами рецептури прекрасно поєднуються печериці. Запашні лісові гриби краще не брати. Рибу можна використовувати будь-яку: щуку, скумбрію, горбушу, тріску або сайру.
Інгредієнти:
- вода – 2,6 л;
- гриби – 0,3 кг;
- огірки солоні – 2 шт .;
- картопля – 3 шт .;
- квашена капуста – 0,3 кг;
- цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- морква – 1 шт .;
- риба, консервована в томатному соусі – 250 г;
- маслини – 50 г;
- лимон – ½ шт .;
- паста томатна – 2 ст. л .;
- олія рафінована – 30 мл;
- лаврушка – 2 листка;
- сіль, мелений перець – за смаком;
- зелень – 15 г.
Спосіб приготування:
- Очищений, порізаний середніми кубиками картоплю опустити в 2,6 л закипілої води, підсолити. Відварювати чверть години.
- На розігрітій олії обсмажити порізані тонкими пластинками очищені печериці, дрібно нашатковану кубиками цибулю (близько 5 хв., Помішуючи). Додати крупно потерту моркву, перемішати. Через 5 хв. до овочів покласти порізані дрібними кубиками огірки, томатну пасту. Ще хвилини через 3 – попередньо промиту, отжатую капусту, 100 мл кип'яченої води або овочевого бульйону, перемішати. 5-6 хвилин гасити склад на невеликому вогні, накривши кришкою.
- У каструлю з картоплею додати рибу з томатною підливою, піджарку, лаврушку, сіль і поперчити. Закип'ятити суп повторно під кришкою, через 5 хв. засипати дрібно посічену зелень, маслини без кісточок. Проварити ще пару хвилин, відключити плиту.
- Дати супу настоятися під кришкою третину години. Подавати гарячим, додавши в кожну тарілку по ½ лимонної дольки.
Розсольник з перловкою
- Час: 1,5-2 години.
- Кількість порцій: 5 персон.
- Калорійність страви: 73 ккал / 100 г.
- Призначення: перше, обід, вечеря.
- Кухня: російська.
- Складність: доступно для початківців.
Наваристий, густий, ароматний розсольник – дуже популярне, улюблене багатьма сім'ями блюдо. Перловка звариться швидше, якщо попередньо замочити її на кілька годин у холодній воді.При приготуванні використовуються такі спеції: мелений пекучий або грубого помелу чорний перець, лаврове листя. Рекомендується подавати розсольник гарячим, заправивши його сметаною, з висівковий або житнім хлібом.
Інгредієнти:
- вода – 2,5 л;
- м'ясо на кістці (свинина) – 0,3 кг;
- картопля – 3 бульби;
- цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- морквина – 1 шт .;
- перловка – 270 г;
- огірки солоні – 0,2 кг;
- огірковий розсіл – 150 мл;
- олія соняшникова – 30 мл;
- часник – 4 зубчики;
- сіль, суміш перців – за смаком;
- зелень – 1 пучок.
Спосіб приготування:
- Порізану середніми шматками свинину залити водою, проварити після закипання 10-15 хв. Злив гарячу воду, промити м'ясо, додати в каструлю перловку, залити чистою водою. Коли вода закипить, знизити інтенсивність вогню, варити бульйон під кришкою. Хвилин через 40 покласти в каструлю картоплю, нарізану середніми кубиками, і промиті, нарізані дрібними кубиками солоні огірки (приблизно 2/3 від всього обсягу порізаних огірків). Після закінчення 10 хв. дістати м'ясо, подрібнити його кубиками, попередньо остудивши і знявши з кістки.
- На гарячому маслі близько 7 хв. обсмажити на вогні середньої інтенсивності овочі (дрібно нашатковану цибулю, подрібнену на крупній тертці моркву) до розм'якшення.
- У киплячий бульйон викласти зажарку, що залишилася третина огірків, м'ясні кубики, влити огірковий розсіл, посолити. Довівши суп до кипіння, варити, накривши кришкою, на невеликому вогні. Через 15-20 хв. додати лаврушку, подрібнений часник, суміш перців, при необхідності – сіль, перемішати. Проваривши ще хвилини 3-4, вимкнути блюдо, дати трохи постояти, накривши кришкою (хвилин 10).
солянка
- Час: 1,5-2 години.
- Кількість порцій: 5 персон.
- Калорійність страви: 89 ккал / 100 г.
- Призначення: перше, обід, вечеря.
- Кухня: європейська.
- Складність: доступно для початківців.
Ця страва буде вам до душі, якщо ви любите гоструватий смак, з кислинкою і тонким смаком асорті з копченостей (сосисок, копченої ковбаси). Для відварювання яловичини ідеально підійдуть такі спеції: гвоздика, майоран, запашний перець, чебрець, базилік, коріандр, орегано, кмин і розмарин. Щоб швидко зняти шкірку з помідорів, опустіть їх на 20-30 сек. в киплячу воду, а коли шкурка трісне – в холодну.
Інгредієнти:
- вода – 3 л;
- копченості – 0,4 кг;
- яловичина (грудинка) – 1,2 кг;
- солоні гриби – 3-4 шт .;
- томати – 4 шт .;
- цибуля ріпчаста – 4 шт .;
- паста з томатів – 1 ч. л .;
- морквина – 1 шт .;
- огірки солоні – 3 шт .;
- лимон – 3 часточки;
- масло пісне – 30 мл;
- цукор – 1 щіпка;
- сіль за смаком;
- оливки – 50 г;
- каперси – 15 г;
- спеції – за смаком;
- зелень – 1 пучок;
- сметана – 50 мл.
Спосіб приготування:
- Очищене від плівок, ретельно промите м'ясо відварити до готовності на середньому вогні (не менше 1,5 год. Після закипання, під кришкою) в підсоленій воді, додавши в бульйон очищені овочі (цибулину і морквину), спеції. Готову яловичину витягти, відокремивши від кістки, нарізати кубиками подрібніше. Овочі теж витягти, а бульйон процідити і, повернувши на плиту, дати йому повторно закипіти.
- Після закипання додати в бульйон піджарку. Готується вона так: порізані півкільцями 3 цибулини потрібно обсмажити в сотейнику з рафінованою олією до золотистого відтінку (3-4 хв.), Додати нарізані кубиками томати без шкірки, готувати, помішуючи. Коли рідина випарується (через 8-10 хв.), Викласти в цей же сотейник томатну пасту, цукор і, перемішавши, потримати на вогні пару хвилин.
- Поваривши 8-10 хв. бульйон з засмажкою, додати в нього нарізані тонкою соломкою промиті солоні огірки і копченості. Через 10 хв. всипати решту інгредієнтів: порізані соломкою гриби, оливки, каперси, дрібно порубані зелень, лимонні дольки. Проваривши солянку пару хв., Відключити плиту, витримати під кришкою чверть години.
- Подавати суп, заправивши сметаною.
Калья
- Час: 1-1,5 години.
- Кількість порцій: 6 персон.
- Калорійність страви: 56 ккал / 100 г.
- Призначення: перше, обід, вечеря.
- Кухня: російська.
- Складність: доступно для початківців.
Дуже смачний рибний суп, приготований на огірковому розсолі, називається калья. на Русі блюдо, що є прообразом розсольник, набуло широкого поширення в кінці 17 століття. Замість лосося для нього можна використовувати набір з палтуса, зубатки або інший жирної риби, а огірковий розсіл замінити капустяним. Калья від такої заміни не стане менш поживною.
Інгредієнти:
- вода – 3 л;
- суповий набір з лосося – 1,2 кг;
- червона ікра – 2 ст. л .;
- огірки солоні – 4 шт .;
- огірковий розсіл – 200 мл;
- картопля – 5 бульб;
- цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- масло пісне – 30 мл;
- сік лимона – 30 мл;
- корінь селери – 50 г;
- перець-горошок білий, чорний – по 5-6 горошин;
- лавровий лист – 2 шт .;
- сіль за смаком;
- зелень – 1 пучок.
Спосіб приготування:
- Ретельно вимиту рибу відварити до готовності з лаврушкой, горошинами перцю (близько півгодини після закипання, на невеликому вогні). Готову рибу остудити, очистити від кісток, подрібнити невеликими шматками. Проціджений бульйон повернути на вогонь.
- Коли він закипить, додати туди очищену, нарізану середніми кубиками або брусочками картоплю і овочеву зажарку, проварити 10-12 хвилин. Готується засмажкою так: в розпеченій сковороді з маслом обсмажується дрібно нашатковану кубиками цибулю з очищеним, промитим і натертим на дрібній тертці коренем селери (близько 5 хв.).
- Покласти в бульйон рибні шматочки; промиті, порізані четвертинками огіркові часточки. Розмішати, проварити третину години після закипання, після цього додати лимонний сік і через 3 хв. вимкнути плиту. Додати дрібно порубані свіжу зелень, крупинки червоної ікри, накрити кришкою суп і дати йому 15 хвилин настоятися.
Розсольник по-кубанських
- Час: 2-2,5 години.
- Кількість порцій: 5 персон.
- Калорійність страви: 45 ккал / 100 г.
- Призначення: перше, обід, вечеря.
- Кухня: російська.
- Складність: середня.
Дуже ситний, поживний, наваристий розсольник спочатку готували на Кубані, потім він набув широкого поширення по всій Русі. Чоловіки люблять вживати його під міцні настоянки. Якщо ви хочете зварити суп швидше, добре промийте квасолю і заздалегідь вимочіть її (краще залишити на ніч) в питній холодній воді.
Інгредієнти:
- вода – 2,5 л;
- свиняче серце – 1 шт .;
- свинячі нирки – 1 шт .;
- сало (шпиг) – 50 г;
- огірки солоні – 4 шт .;
- розсіл огірковий – 200 мл;
- картопля – 0,4 кг;
- цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- квасоля – 50 г;
- масло солодковершкове – 50 г;
- паста томатна – 1 ст. л .;
- часник – 3 часточки;
- лаврушка – 2 листочка;
- перець-горошок – 8-10 шт .;
- перець мелений, сіль – за смаком;
- зелень (петрушка) – 15 г.
Спосіб приготування:
- Ретельно вимиті субпродукти нарізати шматочками середнього розміру. Опустити нирки в каструлю з чистою водою, закип'ятити, злити воду. Залити водою нирки з серцем, закип'ятити і знову злити воду. Промивши субпродукти, залити їх чистою водою, варити до готовності з лавровим листом і перцем-горошком (не менше 1,5 год.). Потім, остудивши, порізати нирки і серце дрібної соломкою.
- Обсмажити дрібно нашатковану цибулину на вершковому маслі (3 хв.), Додати до неї подрібнені кубиками огірки. Через 5 хв. влити до овочів 200 мл питної води або овочевого бульйону, накрити кришкою і тушкувати 10 хв. Ввести томат-пасту, перемішати, протримати на вогні ще хвилин 5.
- Відвари квасоля майже до повної готовності (не менше 45 хвилин), додати до неї нашатковану невеликими кубиками картоплю і варити овочі разом. Через 10 хв. покласти в каструлю піджарку, соломку з субпродуктів, розсіл і мелений перець, посолити. Після закипання варити розсольник 5 хв., Потім додати дрібно порубане сало, змішане з подрібненим часником, подрібнену зелень, вимкнути плиту. Дати страві настоятися третину години.
У моїй великій родині дуже люблять цей супчик, тому я завжди готую його у великій глибокій каструльці. Рекомендую приготувати цей чудовий супчик. Я впевнено, що з ваших домочадців хтось не зможе встояти від цього ароматного і насиченого смаку як суп солянка з копченостями.
Інгредієнти:
- Копчене філе – 250 г.
- Сирокопчена ковбаска – 120 м
- Морква – 200 г.
- Лук – 70 м
- Картопля – 5-6 штук
- Мариновані огірочки – 250 г.
- Масло подсолнечное- для смаження
- Паста томатна – 90 м
- Лист лавровий – за смаком.
- Сіль за смаком
- Цукор – 2 ч. Ложки (за смаком)
- Маслини – за смаком
- зелень – за смаком
- Лимон – за бажанням
- Чи не жирна сметана – на смак
приготування:
1. У великій каструлі закип'ятити 4 літри води.
2. Добре промити картопля, очистити. Нашаткувати невеликими кубиками.
3. Цибулину почистити від лушпиння, помити, нарізати як показано на зображенні.
4. Картоплю з цибулиною перекласти в киплячу воду. Закрити кришкою, варити на середньому вогні хвилин 20.
5. Поки картопля нудиться, нарубати кубиками ковбаску.
6. Куряче м'ясо нарізати на середні кубики.
7. Нарізати солоні огірки як показано на зображенні.
8. Помити морква, почистити і натерти на тертці.
9. У розпечену сковороду, влити олію. Додати туди морквину, згасити 4 хвилини, на не великому вогні. Періодично помішуючи.
10. Потім викласти копченості до моркви. Пасерувати, помішуючи 7 хвилин.
11. Перекласти ложкою томатне пюре, все добре перешкодити і налити води 1 стаканчик (прям з каструльки в якій вариться картопля). Додати солі, перцю, цукру до смаку.
12. Викласти огірки, перемішати. Гасити 8 хвилин на невеликому вогні.
13. Як картопля звариться, додати томатну заправку, перемішати. Додати лавровий лист. Варити солянку з копченостями на середньому вогні 8 хвилин.
Солянка класична з копченостями приготовлена. Розлити по тарілочках додати маслини, скибочка лимона, покласти сметану.
Прибрати з вогню супчик, дати часу настоятися приблизно 10-15 хвилин. Додати зелені прям в каструльку!
Приємного всім дня, і приємного апетиту!
М'ясна збірна солянка
Пропоную приготувати збірну солянку рецепт простий.
Інгредієнти:
- М'ясо свинини (на кісточці) – 800 г.
- Лук – 2,5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Ковбаса копчена – 250 г.
- Ковбаса варена – 200 г.
- Томатна паста – 4 ст. ложки
- Солоні огірки – 4 ст. ложки
- Маслини – 150 г.
- Петрушка – 70 м
- Олія соняшникова – 2,5 ст. ложки
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 3 щіпки
приготування:
1. Взяти середню каструлю і влити туди води 4 літри. Додати лавровий лист, цибулю, м'ясо. Варити на середньому вогні десь 2,5 години.
2. Після 2,5-х годинний варіння, прибрати м'ясо з розсолику. Відокремити від кісточки. Опустити назад в бульйон. Вимкнути поки газ.
3. нашаткувати цибулину з огірками.
4. Викласти цибулину з огірками в сковорідку, томатну пасту, олію. Накрити все кришкою, тушкувати 20 хвилин. Не забути додати солі і ретельно перемішати.
5. Дрібно нашаткувати ковбаску.
6. Додати в бульйон ковбасу, тушкований цибулю, огірки. Включити газ, не багато перешкодити. Залишити гаситься на 20 хвилин.
7. Нарізати маслини.
8. Крупно нашаткувати петрушку.
9. Пересипати в кастсрюльку маслини, петрушку. Перемішати і варити 10 хвилин.
Супчик готовий. Можна розливати по блюдцем і запрошувати гостей до столу.
Як приготувати грибну солянку з капустою
Така солянка підходить до супів з розсолу. Тому що в розсолі є капуста чи огірки.
Інгредієнти:
- Гриби (які вважаєте за краще) – 500 г.
- Свіжа капуста – 250 г.
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Томатна паста – 70 м
- Цукор – 1 ч. Ложка
- Олія – для смаження
- Маслини, лимон при – подачі – за бажанням
- Сіль, перець чорний мелений – за смаком
- Квашена капуста – 250 г.
приготування:
1. Почистити грибочки, помити. Варити хвилин 35 – 40.
2. Квашену капусту відварити в де – то 35 хвилинок. Не викидати відвар.
3. Капусту нарізати як на картинці.
4. цибулинки з морковочкой дрібно нашаткувати, облямувати в сковорідку смажитися на рослинному маслі.
5. Коли морквина з цибулиною злегка обсмажити, додати до них зварені гриби, продовжити пережарку.
6. Через 5 хвилин додати до зажарки томатну пасту.
7. Тушкувати все разом де – то 4 хвилини.
8. З'єднати всі продукти в каструлю з остившем відваром, пассеровку, свіжу і квашену капусту.Все додати поки не закипіло, прокип'ятити все разом 7 хвилин. Закрити кришкою, дати настоятися 15 хвилин.
Навариста густа солянка з грибами і квашеною капустою готова. Подати до столу з скибочками лимона і маслин.
Збірна м'ясна солянка зі свининою
Картопля в цьому рецепті грає велику роль, так ка суп тут вийде ще густіше.
Інгредієнти:
- Свинячі ребра- 250 г
- Ковбаса – 180 г
- Сосиски – 120 г
- Картопля – 7 шт.
- Цибуля – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Мариновані огурчікі- 3 шт.
- Томатна паста – 2-3 ст. ложки
- Маслини – 60 г
- Лимон – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
- Лавровий лист – 3 листочка (за смаком)
- Вода – 3-3,5 л
- Соняшникова олія – для обсмажування
приготування:
1. Взяти велику каструльку і налити води. Покласти туди свинячі реберця, поставити на плиту варитися десь 2-2,5 години. Знімайте пінку по мірі її появи.
2. Картоплю почистити, нарізати як показано на фото (можете нарізати, як вам подобається) і відправити в каструлю. Не забудьте посолити.
Порізану картоплю, промити в холодній воді, так піде зайвий крохмаль, який буде утворюватися в піну в бульйоні.
3. Нашинковать цибулю з морквою. Сковороду поставте на плиту, налийте в неї трохи рослинного масла, добре розігрійте. Викладіть в неї нарізані овочі і обсмажте, поки вони не стануть м'якими. Після цього додати туди нарізані солоні огірочки.
4. До зажарки додати нарізані сосиски і ковбасу.
Як ми вже з вами говорили, намагайтеся нарізати все приблизно однаково.
5. Заправити томатною пастою, поперчити. Перемішати, і дати згасити ще 5-7 хвилин на невеликому вогні.
6. Як картопля звариться, додати туди нашу зажарку.
7. В кінці готування додати лавровий лист, маслини. Накрити кришкою, і дати настоятися хоча б 50-60 хвилин.
Всім удачі, смачного!
Рецепт солянки з ковбасою і куркою
Густий, чудовий і дуже смачний супчик сподобається вашим близьким. Готуйте з задоволенням і головне в доброму гуморі і все у вас вийде.
Інгредієнти:
- курка копчена (грудка) – 80 м
- Шинка – 50 г.
- Ковбаса варена – 120г.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морковка- 1-3 шт.
- Мариновані огірочки – 1-2 шт.
- Помідори – 1-2 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Оливки – 90 м
- Зелень – пучок
- Лимон, сметана – на смак
- Рослинна олія – для смаження
приготування:
1. Нарізати очищену картоплю великими кубиками. У середню каструлю налити холодної води і висипати туди картоплю. Переставити на вогонь.
2. Добре розігріти сковороду з невеликою кількістю масла і обсмажити цибулю з часником до рум'яного кольору.
3. Середніми шматочками нарізати ковбасу з шинкою і відправити їх в сковороду до цибулі, перемішати.
Всі інгредієнти намагайтеся нарізати одного розміру. Так буде красивіше виглядати солянка і зручніше її є.
4. Нарізані кубиками помідори додати до зажарки. Смажити на маленькому вогні 5-6 хвилин.
5. Нарізані солоні огірки додати в загальну сковороду і ще трохи дати постояти на плиті.
6. Як картопля звариться можна готову зажарку перекладати в суп. І все разом потомить хвилин 10.
7. Останніми додайте оливки. Вимкніть вогонь і дайте солянці потомитися хвилин на 25-30.
Солянка готова. Подавати її потрібно гарячою, зі сметанкою і лимончиком за бажанням.
Енергетична цінність на порцію
- Калорійність 684 ккал
- Білки 40,7 грам
- Жири 51,1 грам
- Вуглеводи 11 грам
- * Калорійність розрахована для сирих продуктів.
- 1 порція
- 2 порції
- 3 порції
- 4 порції
- 5 порцій
- 6 порцій
- 7 порцій
- 8 порцій
- 9 порцій
- 10 порцій
- 11 порцій
- 12 порцій
інгредієнти
Інструкція приготування
Бульйон не слід сильно солити, оскільки всі інгредієнти досить солоні. Краще спробувати солянку в самому кінці варіння і при необхідності досолити.
Солянка м'ясна збірна / Рецепт з покроковим фото
Улюблений супчик всієї родини – солянка з різними видами м'яса і ковбасою. Дуже смачно!
Солянку вигідно готувати на наступний день після застілля.З святкового столу зазвичай залишається нарізка різних м'ясних і ковбасних виробів, маслини і оливки. Залишилося додати мариновані огірочки і картопельку – смачний суп готовий!
Інгредієнти:
м'ясо (Свинина, яловичина) – 300 грам
Куряче м'ясо – 200 грам
Варена ковбаса – 200 грам
ковбаса копчена – 200 грам
Огірки солені (Мариновані) – 150-200 грам
Картопля (За бажанням) – 300 грам
Цибуля ріпчаста – 100 грам
Маслини (оливки) – 100 грам
Томатна паста – 1-1,5 ст.л
розсіл огірковий – 100-200 мл
Масло рослинне – для обсмажування
спеції: сіль, перець чорний мелений, лавровий лист.
Як приготувати смачну солянку
1. Спочатку потрібно відварити м'ясо. Смачна м'ясна солянка виходить якщо в ній є м'ясо свинини або яловичини, м'ясо птах (але не дичину), ковбаса двох видів (варена і копчена). Можна зварити бульйон на м'ясних кістках. Також в солянку відмінно підійдуть тельбухи (серце, шлунки, нирки).
2. Щоб бульйон вийшов прозорим, потрібно зняти з поверхні брудну пінку (білу пінку видаляти не потрібно). Звичайно, в пінці немає нічого шкідливого, це лише виварити білок з м'яса, проте бульйон без брудних недоносків виглядає естетичніше. Можна довести м'ясо до кипіння, злити воду, промити м'ясо і залити новою водою. Однак, в цьому випадку солянка буде мало наваристою. Деякі господині кидають м'ясо відразу в киплячу воду, щоб не утворювалася пінка.
3. Коли м'ясо зваритися його потрібно вийняти з каструлі, трохи остудити і відокремити від кістки. Нарізати м'ясо невеликими шматочками і закласти назад в бульйон.
4. У киплячий бульйон з м'ясом додати нарізану кубиками очищену картоплю. Треба сказати, що спільної думки з приводу того, чи потрібно в солянку додавати картопля, немає. Тому, якщо хочете, щоб солянка була ситніше, додайте 2-3 середніх картоплини. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму. Поки ви будете готувати зажарку, картопля звариться, але не розвариться.
5. Ковбасу нарізати дрібною соломкою або кубиками.
6. Обсмажити ковбасні вироби на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла. Не варто пересмажувати, пересушувати ковбасу, досить лише злегка обсмажити її. І додати в солянку.
7. У каструлю з солянкою додати огірковий розсіл. Якщо розсіл сильно солоний, кількість можна зменшити (враховуйте, що в суп ще будуть додані солоні огірки). Додайте лавровий лист.
8. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати дрібними кубиками й обсмажити на рослинному маслі.
9. Додати в сковороду з цибулею нарізані солоні (мариновані) огірочки. Обсмажити близько 2-3 хвилин. Потім додати томатну пасту, перемішати і обсмажувати ще близько 1 хвилини.
10. Огіркову зажарку додати в солянку. Поперчити, посолити (зазвичай це не потрібно, суп отже солоний).
11. Після закипання, додайте в солянку нарізані тонкими кільцями маслини і зелень (за бажанням). Накрийте каструлю кришкою, вимкніть вогонь і дайте солянці настоятися близько 20 хвилин. Перед подачею на стіл, додайте в кожну тарілку тоненькі скибочки лимона.
Смачного!
солянка збірна м'ясна
Один з найбільш ситних і улюблених усіма супів, особливо це підтвердить сильна половина людства, є солянка. Блюдо має багату історію, з'явилося воно на Русі, спочатку рецепт не включав в свою основу м'ясо – солянка була рибним блюдом. Це вже протягом двох десятків років винахідливі господині придумали блюдо солянка збірна м'ясна такою, якою вона є зараз, оскільки саме з м'яса виходить насичений і дуже крутий навар, такий, який і повинен бути – старовинні поварені книги свідчать, що саме сильний і жирний бульйон є основою цієї страви.
Кожна жінка має в арсеналі свої хитрощі приготування перших страв. Тим більше, коли справа гойдається солянки, тут вже фантазія абсолютно не обмежується. Головне мати можливість і бажання бути схожим по ринках і магазинах в пошуках саме необхідних продуктів. чудова солянка збірна м'ясна, виходить з інгредієнтів, що входять до її складу, традиційно це:
Взагалі-то зелень кладеться на смак, солянка збірна м'ясна може бути тільки з петрушкою (як зазвичай і буває), а може бути і з додаванням різних трав, за смаком і бажанням.
Для заправки і засмажкою
- Сметана – ложка при подачі.
- Томатна паста або будь-який соус, краще середньої гостроти або солодкий – 2 ст.л.
- Соняшникова олія для смаження.
Найголовніший пункт – м'ясні вироби. Ну, тут можна повністю зайнятися самодіяльністю. Але варто зазначити, що солянка збірна м'ясна виходить неймовірно смачна і ароматна, якщо в неї класти всі види м'яса, ковбаски і копченості. І так:
Ще один рецепт солянки м'ясної збірної
Приступимо до приготування. зазвичай, солянка збірна м'ясна з'їдається неймовірно швидко, тому для приготування краще взяти каструлю більше, щоб усім дісталося по тарілці – дві гарячого наваристого супчика.
Набираємо воду в каструлю і кладемо туди, попередньо помиті м'ясо на кістці. Ставимо на вогонь і до кипіння, ложкою або шумівкою знімаємо пінку, щоб бульйон був більш прозорий і красивий. М'ясо повинно стояти на вогні приблизно 1 годину – воно встигне проваритися, наситити майбутній супчик. Бульйон зливати не потрібно, адже ми чекаємо наваристий блюдо. Через годину після закладки м'яса, покладіть в каструлю цибулину. Тепер потрібен ще час.
Наступний пункт: нарізка всіх інгредієнтів для супчика. Наша солянка збірна м'ясна буде ще краще і смачніше, їли все м'ясні вироби будуть нарізані соломкою, це вже традиція. І так, нарізаємо продукти.
Коли бульйон зварився, дістаньте цибулину, вона більше не знадобитися. Так само м'ясо на кістці необхідно дістати, нарізати його соломкою, можна залишити шматочок разом з кісточкою, якщо любите. Все соління так само наріжте, огірки соломкою, оливки і гриби – кружечками. Огірки згасити на сковороді 5 хвилин і класти в каструлю. Так само кладемо все м'ясні складові в бульйон.
Тепер приступите до закладці прянощів: лавровий лист, сіль і перчик запашний. Все це справа потрібно перемішати і зменшити вогонь, тепер нехай прокипить все разом хвилин 20. А тим часом можна приступити до зажарки. Цибулю нарізати півкільцями і смажити до золотого кольору, додати томатну пасту і смажити 7 хвилин, потім класти все в каструлю з м'ясом і огірочками. Якщо використовуєте морква, обсмажте її з цибулею.
Через 20 хвилин додайте гриби і оливки в суп. Варіть ще 30 хвилин, а після кладіть зелень і лимон, дайте покипіти на слабкому вогні 20 хвилин, під кришкою. настоятися солянка збірна м'ясна винна близько години-двох. В тарілочку не забудьте додати сметанки і лимончик.
Солянка з маринованими огірками
Тип страви: супи
Час приготування: 30 – 50 хв P50M
складність: середня складність
ІНГРЕДІЄНТИ
Спосіб приготування
Любителям ситних супів припаде до смаку солянка з маринованими огірками. У ній зібрано 4 види м'яса, а мариновані огірочки надають страві особливу пікантність.
- Підготувати м'ясні інгредієнти для солянки. Нарізати мисливські ковбаски, карбонат, копчену курку, сосиски.
- Поставити на плиту каструлю з водою, довести її до кипіння і опустити туди все м'ясні інгредієнти. Залишити варитися на повільному вогні і підготувати піджарку для солянки.
- Дрібно нашаткувати ріпчасту цибулю, обсмажити його на рослинному маслі. Потім на сковороду додати натерту моркву і нарізані соломкою мариновані огірки «Спело-Зріло». Гасити на сковороді протягом 5 хвилин.
- До тушкованих овочів додати 3 столові ложки томатної пасти «Спело-Зріло» і томити ще 3 хвилини.
- У каструлю до м'яса відправити тушковані овочі, посолити і поперчити, варити протягом 30 хвилин.
- В кінці приготування додати маслини, за бажанням їх можна порізати або залишити цілими.
- Прикрасити солянку свіжою зеленню і подати на стіл.
Солянка з ковбасою
Класична солянка готується з м'яса і різних копченостей, але сьогодні ми хочемо запропонувати вам приготувати просту, але в той же час дуже смачну і ароматну солянку з ковбасою.
Солянка – дуже смачне і незвичайне перша страва, яку обов'язково вам сподобається, адже в ньому поєднуються дуже прості продукти.
Готуємо продукти для солянки з ковбасою.
Як приготувати солянку з ковбасою:
Морква очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Червоний цибулю нарізаємо півкільцями. Мариновані огірки натираємо на крупній тертці.
Сосиски нарізаємо невеликими шматочками, а ковбасу тонкою соломкою.
На сковороді з додаванням рослинної олії обсмажуємо спочатку цибулю 3 хвилини, потім додаємо моркву і готуємо овочі до м'якості.
У сковороду до овочів додаємо огірки і томат-пасту. Перемішуємо. Готуємо овочі 5 хвилин на помірному вогні.
Пересипаємо овочі в каструлю до картоплі.
Солимо, перчимо до смаку і додаємо лавровий лист.
Коли в солянці картопля стане м'яким, додаємо сосиски і ковбасу.
Останніми додаємо в солянку маслини і лимон. Вимикаємо плиту і даємо солянці пару хвилин настоятися.
Подаємо солянку з ковбасою гарячої. Можна подати до супу сметану або посипати зеленню.
Лимон слід додавати безпосередньо в кожну порцію, тобто в тарілку!
Пішла вашим рецептом і суп вийшов гіркуватий!
Вперше готувала солянку за вашим рецептом. Наминали за обидві щоки! Головна оцінка чоловіка – порожня тарілка і похвала
Дарина Лимон слід додавати безпосередньо в кожну порцію, тобто в тарілку!
Скибочки треба було додавати тонкі з розрахунку підлогу часточки на тарілку.
Дуже смачно вийшло. Дякую за рецепт. Замість лимона трохи лимонної кислоти.
Дуже добре. Ми задоволені. Рецептіци
Робив по рецепт і в підсумку ковбаси багато вийшло саме ковбасок по мисливські, а картопля розварилася поки порізав (
Макс Робив по рецепт і в підсумку ковбаси багато вийшло саме ковбасок по мисливські, а картопля розварилася поки порізав (
Ковбасок можна менше додати – це справа смаку. Мій чоловік сказав, що ковбасок можна було б і боьлше додати.
А ось на рахунок картоплі можливо у вас такий сорт, який дуже швидко розварюється.
Води явно багато
Ковбасок треба багато додати. неправильно, я протестую
У вас суп вийшов гіркуватий не через лимона, а через цедри. Я б радила лимон видавлювати)
Всі права на матеріали, що знаходяться на сайті www.RussianFood.com охороняються відповідно до чинного законодавства. При повному або частковому передрукуванні матеріалів сайту, гіперпосилання (hyperlink) на www.RussianFood.com обов'язкове.
Адміністрація сайту не несе відповідальності за результат застосування наведених кулінарних рецептів, методик їх приготування, кулінарних та інших рекомендацій, працездатність ресурсів, на які розміщені гіперпосилання, і за зміст рекламних оголошень.Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів статей, розміщених на сайті www.RussianFood.com
Цей сайт використовує файли cookie, щоб надати вам найкращий сервіс. Залишаючись на сайті, ви погоджуєтеся з політикою сайту по обробці персональних даних. ЗГОДЕН
Квашена капуста – джерело корисних властивостей. Солянка – перша страва, яке приходить на розум, коли мова йде про квашеній капусті. В даному випадку солянку можна приготувати і в вигляді супу, і як гарнір. Все буде залежати від кількості використовуваного овочевого бульйону …
РЕЦЕПТ Солянка з маринованими грибами
ТРЕБА:
200 г свіжої капусти
200 г квашеної капусти
1 морква
1 цибулина
100 г маринованих грибів
2 мариновані огірки
2-3 ст. л. томатної пасти
овочевий бульйон
чорні оливки
Перець горошком
2 шт. лавровий лист
Рослинна олія
Петрушка кріп
сіль
Цукровий пісок за смаком
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Квашену капусту промити від розсолу і дати стекти воді.
2. Свіжу капусту порубати.
3. На рослинному маслі в глибокому сотейнику підрум'янити капусту.
4. Додати порізані огірки, влити бульйону, щоб тільки покривав овочі, і тушкувати 20 хвилин.
5. Цибулю і моркву порізати тонкими півкільцями.
6. В окремій сковороді підсмажити цибулю і моркву, 2-3 хвилини. Додати томатну пасту і ще пару хвилин, помішуючи, тримати на вогні.
7. Потім в капусту додати обсмажені овочі з томатом, порізані гриби, порізані навпіл оливки і влити ще бульйон, якщо варите суп.
8. Покласти перець горошком, лавровий лист, посолити, якщо треба додати цукровий пісок. Тримати на повільному вогні 10 хвилин.
9. За 2 хвилини до готовності додати дрібно посічену зелень.
Як приготувати солянку з ковбасою і солоними огірками:
1. Спочатку потрібно приготувати бульйон. Для цього помістіть м'ясо в каструлю, залийте 1,5 л. холодної води, дочекайтеся кипіння, а потім накрийте кришкою і продовжуйте готувати на маленькому вогні протягом 1,5-2 годин, кілька разів знімаючи піну. У 20 хвилин до готовності додайте лавровий лист.
2. Коли бульйон буде готовий, дістаньте м'ясо, остудіть і наріжте дуже дрібними шматочками. Обидва види ковбаси і сосиски також дрібно наріжте.
3. Мариновані огірки і цибулину наріжте маленькими кубиками, зелень петрушки подрібніть, перекладіть на сковорідку і тушкуйте з томатною пастою 7-10 хвилин. Потім додайте масу в бульйон і поваріть ще 7-10 хвилин.
4. Додайте в солянку обидва види ковбаски, сосиски, варене м'ясо і маслини разом з розсолом, дочекайтеся поки суп закипить, а потім відразу ж знімайте з вогню.
Солянка з ковбасою і солоними огірками готова! Подавайте її до столу з ложечкою сметани, свіжою зеленню і скибочкою лимона.
Ще один хороший рецепт – Смачний овочевий суп з фрикадельками
Сподобався рецепт? Поділися посиланням з друзями:
Ще по темі:
Варіант 4. Збірна солянка з ковбасою і солоними огірками
Солянка більше відноситься до святкових страв, так як готують її не часто. Все тому, що для приготування цієї страви потрібно багато інгредієнтів. Однак результат, безсумнівно, варто того, щоб готувати солянку хоча б зрідка.
інгредієнти:
- 1,2 кг яловичої грудинки;
- перець горошком чорний;
- чотири невеликі головки цибулі;
- два лаврові листки;
- п'ять середніх помідорів;
- дві морквини;
- 5 г томатної пасти;
- два кореня петрушки і селери;
- каперси;
- 400 г копченостей;
- оливки;
- три солоних бочкових огірка;
- цукор білий – за смаком;
- 50 г солоних грибів;
- сіль кухонна – за смаком;
- 20 мл олії;
- три кружечка лимона.
покроковий рецепт
Зачищаємо від плівок грудинку, викладаємо в каструлю з фільтрованої водою. Ставимо на плиту і чекаємо закипання. Знімаємо кілька разів піну. Кладемо в бульйон очищені корінці петрушки і селери, моркву, горошини чорного перцю і лаврове листя. Вогонь скручуємо до мінімального і варимо бульйон, прикривши кришкою, приблизно дві години.
Чистимо і шаткуємо тонкими півкільцями цибулю і пасеруємо на помірному вогні до м'якості. Помідори обдаємо окропом і знімемо шкірку.М'якоть томата нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до цибулі. Готуємо, помішуючи, поки не випарується сік помідорів. Додаємо пасту томатну, трохи цукру і розмішуємо. Млоїмо десять хвилин.
Виймаємо м'ясо з каструлі. Бульйон акуратно проціджуємо і повертаємо його в каструлю. Додаємо піджарку з лука і томатів. Копченості нарізаємо тонкою соломкою і викладаємо в каструлю. З солоних огірків зрізаємо шкірку і подрібнюємо їх короткими смужками. Відправляємо слідом за копченостями. Пару кружечків лимона звільняємо від цедри і кісточок. Кладемо в каструлю. Сюди ж відправляємо солоні гриби, нарізані соломкою.
Пробуємо солянку на смак. При необхідності додаємо цукор або сіль. Варимо п'ять хвилин. Потім знімаємо з плити, прикриваємо кришкою і залишаємо на півгодини. При подачі в тарілку кладемо сметану, каперси і оливки.
Виправляють смак солянки в кінці приготування, коли будуть додані всі інгредієнти.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами