Солянка з огірками – це справжнє задоволення для смакування. Ця старовинна українська страва поєднує в собі різноманітні смаки та аромати, створюючи неперевершений смаковий букет.
Загартовані варені м’ясні продукти в поєднанні з кислими огірками створюють неповторний смак, який доводиться до смаку всіх гурманів. Солянка з огірками нікого не залишить байдужим!
Секрет смаку солянки з огірками – у правильному використанні спецій та збалансованій композиції інгредієнтів. Вона має унікальний смак, який несамовито розкривається під час приготування та завойовує серця справжніх гурманів.
Свіжі огірки додають солянці неповторний смак та аромат. Вони надають страві особливу свіжість та кислинку, що доповнює смак м’яса та спецій.
Не втрачайте нагоди спробувати цю чудову страву! Замовляйте солянку з огірками вже сьогодні та насолоджуйтесь її незабутнім смаком!
Солянка з огірками
Смачна, ароматна та дуже поживна страва – солянка з огірками – стане прекрасним вибором для вашого обіду чи вечері. Цей класичний рецепт допоможе вам приготувати солянку з огірками вдома з мінімальними зусиллями та без особливого досвіду в кулінарії.
Інгредієнти:
- 400 г свинячих реберець;
- 200 г копченої ковбаси;
- 2 бульйонні кубики;
- 1 велика цибуля;
- 2 моркви;
- 4-5 солоних огірки;
- сок половини лимона;
- оливкова олія;
- соль, перець, лавровий лист.
Порядок приготування:
- Свинячі реберця та ковбасу нарізати на невеликі кусочки.
- На сковороді з нагрітою олією обсмажити реберця та ковбасу до золотистого кольору.
- У великому каструлі зварити бульйон з бульйонних кубиків та реберець в простірний пакет. Додати лавровий лист.
- Цибулю та моркву нарізати кубиками та також обсмажити на сковороді до м’якості.
- В каструлю з бульйоном додати обсмажені овочі, ковбасу, нарізані огірки, сіль, перець та сік лимона. Закип’ятити та готувати 10-15 хвилин.
Ваша солянка з огірками готова! Подавайте її гарячою зі свіжим хлібом та прикрасьте зеленню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Свинячі реберця | 400 г |
Ковбаса копчена | 200 г |
Бульйонні кубики | 2 шт |
Цибуля | 1 шт |
Морква | 2 шт |
Солоні огірки | 4-5 шт |
Сік лимона | половина |
Оливкова олія | – |
Сіль | – |
Перець | – |
Лавровий лист | – |
Історія страви
Солянка з огірками – це одна з найпопулярніших страв української кухні. Вона має давню історію, яку можна простежити ще зі стародавніх часів.
Перші згадки про солянку з огірками зустрічаються в кушнірних книгах з XVIII століття. У цих книгах солянку з огірками зазначали як смачну і пошановану страву, яку готували з різних видів м’яса, свинини, ковбас, грибів і консервованих огірків. Також, згадувалось про добавлення цитрусових і спецій, які надавали страві особливий смак і аромат.
Протягом історії солянку з огірками прикрашали святковими заходами й як страву, що символізує достаток і любов до мистецтва готування. Українці готували цю страву на різноманітні свята, святкові обіди та вечері.
Сьогодні солянка з огірками – популярна страва, яка широко розповсюджена в Україні і за її межами. Її готують як на святковий стіл, так і для повсякденного харчування. Завдяки своєму неповторному смаку і аромату, солянка з огірками завжди знаходиться під знаком популярності серед гурманів та простих людей.
Рецепт солянки з огірками
Складники:
- 500 г м’яса (баранина, свинина, курятина або суміш)
- 2 л води
- 2 бульйонні кубики
- 2 цибулини
- 2 морквини
- 2 солоних огірки
- 2 кисленьких огірка
- 1 банка маринованих грибів
- 1 банка маринованої капусти
- 3 картоплини
- 3 помідори
- 2 столові ложки томатного пюре
- 2 столові ложки рослинної олії
- сіль і перець за смаком
Приготування:
- М’ясо залити водою, додати бульйонні кубики та посолити. Варити на середньому вогні протягом 1.5-2 годин, приблизно до повної готовності м’яса.
- Очищену цибулю і моркву нарізати кубиками.
- На розігрітій сковороді з олією обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву та продовжувати смажити ще 5-7 хвилин.
- Додати у сковороду томатне пюре і тушкувати ще 5 хвилин.
- Помідори обдерти зі шкірки і нарізати кубиками.
- Картоплю очистити і нарізати кубиками.
- Гриби і капусту з банок промити і підготувати для використання.
- Додати варене м’ясо у велику каструлю з бульйоном, додати картоплю, помідори, гриби і капусту. Варити 20-30 хвилин.
- Додати обсмажену цибулю, моркву і томатне пюре, посолити і поперчити за смаком. Варити 5-7 хвилин.
- Додати нарізані огірки і продовжувати варити ще 5 хвилин.
- Подаємо гарячою з підливою та зеленню за бажанням.
Смачного!
Питання та відповіді
Які інгредієнти потрібно для приготування солянки з огірками?
Для приготування солянки з огірками потрібні такі інгредієнти: свинина, яловичина, птиця, ковбаски, картопля, цибуля, морква, томатна паста, огірки, каперси, лимон, зелень, спеції та приправи.
Як готувати солянку з огірками крок за кроком?
Для приготування солянки з огірками треба спочатку пожарити м’ясо і ковбаски, потім додати цибулю та моркву і обсмажити до золотистого кольору. Далі додати томатну пасту і картоплю, залити водою та варити до готовності. Наприкінці додати нарізані огірочки, каперси, лимонний сік, зелень і спеції. Пригощайтеся!
Чим особлива солянка з огірками?
Солянка з огірками особлива своєю унікальною смаковою гармонією. Кисло-солодкуваті огірки та каперси додають пікантності, а спеції і трави надають аромату. Традиційна рецептура цієї страви з покоління в покоління передається і вважається неперевершеною. Спробуйте самі!
Чим можна подавати солянку з огірками?
Солянку з огірками можна подавати самостійно, як окрему страву, або в якості гарніру до м’яса або риби. Також її часто подають з цільнозерновим хлібом або пампушками. Додайте трохи квасу або гірчиці – і ваш обід буде смачним та задовольнюючим!
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами