здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
ваніль
Ваніль і ванілін.
ароматна пряність ваніль застосовується як потужний афродизіак і як ефективний лікувальний засіб.Глікемічний індекс ванілі низький – 5.Калорійність ванілі – 287 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність продукту в 100 грамах: білки 1,2 грама; жири 0,1 грама; вуглеводи 12,5 грама.Містить вітаміни: В, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, натрій, магній, мідь, марганець, фосфор, цукру, смоли, ефірну олію і дубильні речовини.Ніжний солодкий запах ванілі активізує апетит, заспокоює, підвищує працездатність, усуває роздратованість і безсоння, додає відчуття затишку і комфорту, розбурхує свідомість, пробуджуючи лібідо і потяг до творчості. При цьому ваніль стимулює травлення, регулює кислотність шлункового соку.У народній медицині ваніль застосовується для лікування цукрового діабету, ревматизму, лихоманки, психічних захворювань, депресії, розладів нервової системи, хлорозу, диспепсії. Підвищує м'якість і еластичність шкіри.
ваніль
допомагає при колітах, кишкових кольках, метеоризмі, захворюваннях прямої кишки, передозуванні алкоголю. Полегшує перебіг клімаксу, нормалізує менструальний цикл.Найбільш корисними властивостями володіє дорога ціною натуральна масляниста ваніль в нерозкритих злегка скручених стручках темно-коричневого кольору. Після подрібнення до стану порошку ваніль готова до застосування. Подрібнена ваніль і ваніль в підсохлих, потрісканих світлих стручках може швидко втрачати частину своїх корисних властивостей. Тому краще купувати ваніль не в порошку і не у вигляді спиртового екстракту, а в якісних стручках. І потім подрібнювати перед вживанням.Синтетичний замінник ванілі – ванілін набагато дешевше ванілі. Приємний запах у нього може бути навіть сильніше, але корисних властивостей ванілі ванілін не має. Він виготовляється з кам'яновугільної смоли та іншої сировини і до рослини ванілі не має відношення. Здатний лише зовні імітувати натуральну пряність.Зберігати порошок ванілі і ваніліну слід ретельно закупореними і додавати в страви безпосередньо перед його вживанням. При правильному зберіганні аромат натуральної якісної ванілі дуже стійкий.ваніль
і масло ванілі в великих кількостях протипоказані вагітним жінкам і дітям. Приймати масло слід обережно. Воно іноді викликає алергічну реакцію, а також години на два підвищує чутливість до сонячних променів.У кулінарії ваніль використовується в якості ароматизатора і підсилювача смаку в багатьох солодких стравах, напоях і кондитерських виробах. На смак ваніль гірка і ця гіркота пригнічується змішанням ванілі з цукровою пудрою. Ваніль додається в крему, бісквіти, пломбір, шоколад, печиво, тістечка, пудинги, желе, торти, суфле, муси, сирні маси, варення, компоти, лікери.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами