Вареники з картоплею та грибами рецепт
Вареники з різними начинками підійдуть на будь-який випадок життя. Якщо красиво оформити тарілку зеленню і сметаною, її можна поставити навіть на святковий стіл. Коли наповнення включає ягоди і фрукти, страву швидше відноситься до десертів. Вареники з картоплею та грибами можна запропонувати як закуску або гаряче. Останній варіант має на увазі добавки у вигляді сиру або овочів.Приготувати це південне блюдо на кухні, в домашніх умовах, не складе труднощів. Трохи повозитися доведеться лише з грибами і картоплею. Існує кілька варіантів начинки. Всі вони дуже ніжні і в той же час соковиті завдяки грибного соку і обсмажуванні.Як поєднувати їх між собою, щоб смакові якості страви були бездоганними? Нижче наведені покрокові рецепти вареників з грибами і картоплею, а також спосіб замішування тіста.
Як приготувати тісто для вареників
Тісто для вареників повинно вийти крутим, як на пельмені. Воно абсолютно прісне, проте яскравість начинки компенсує цю особливість. Вареники з вишнею або ягодами виграють за рахунок їх соковитості і солодощі. Компоненти начинки з грибами і картоплею слід обсмажити і додати до них спеції. Так вони придбають аромат і насичений смак.До складу тесту входить мінімум продуктів, і готується воно в лічені хвилини. Рослинна олія не дозволить краях виробів підсихати, а розкатаний пласт не буде легко рватися. Пісний варіант виключає додавання яйця, яке добре скріплює тісто, але навіть муки, солі і води досить, щоб замісити його.Інгредієнти:Порядок приготування такий.
- Борошно просіяти у велику миску, перемішати з сіллю і продавити в центрі глибоку ямку.
- У неї вилити воду, оцет і масло. Перемішати і в кінці додати яйце. Замісити тісто руками, переміщаючи краю до середини.
- Розділити його на дві частини, скачати їх у кульки. По черзі розгортати їх в пласти, склянкою або блюдцем вирізати кружки і, додавши начинку, ліпити вареники.
Найсмачніші рецепти вареників з грибами і картоплею
Якщо тесту і начинки вийшло занадто багато і за один раз вареники не з'їсти, нічого страшного. Їх потрібно зліпити, прибрати в целофановий пакет і покласти в морозилку. Пізніше, опустивши заготовки в киплячу воду, за 5-7 хв. вдасться отримати корисну і смачну закуску.
класичний варіант
склад:- 700 г тесту;
- 300 г свіжих грибів;
- 450 г очищеної картоплі;
- 1 цибулина;
- 3 ст.л. рослинного масла;
- лавровий лист, мелений перець і сіль – за смаком.
- Картоплю відварити в підсоленій воді з додаванням лаврового листа. Злити воду і розім'яти картоплю, як для пюре.
- Подрібнену цибулю 3-4 хв. обсмажувати в маслі, потім покласти до нього нарізані гриби. Смажити все разом ще близько 10 хвилин, додавши сіль і спеції.
- Картоплю перемішати з обжаркой і охолодити до кімнатної температури.
- З розкотив в пласт тесту вирубати гуртки і об'єднати їх з начинкою. Зліпити вареники, оформивши край гребінцем.
З сушеними грибами
Удвічі приємно приготувати вареники з зібраних і висушених восени грибів. Вони зберегли аромат лісу і при обсмажуванні і варінні подарують його начинці. Слід пам'ятати, що сушених грибів за вагою потрібно наполовину менше, ніж сирих.склад:- 800 г тесту;
- 400 г очищеної картоплі;
- 100 г сушених грибів;
- 1 цибулина;
- 2 ст.л. рослинного масла;
- лаврове листя, мелений перець і сіль – за смаком.
- Залишки води від замочування грибів вилити в кухлик і розбавити її звичайною водою для варіння майбутніх вареників.
- Цибулину подрібнити і обсмажити на рослинному маслі, через 3 хв. покласти до неї гриби і тушкувати їх до готовності ще 12-15 хвилин.
- Картоплю відварити в підсоленій воді з лавровим листом і потовкти товкачем. Перемішати його з грибами і цибулею, посолити, поперчити.
- Тісто розкачати і вирубати кружечки, кожен об'єднати з начинкою і защипнути вареники кіскою.
З солоними грибами
Іноді грибів вдається знайти так багато, що їх маринують і солять на всю зиму. Відкривши на вечерю баночку маслюків або лисичок і виклавши їх до гарячої відварної картоплі, можна влаштувати прекрасний вечеря в російській стилі.склад:Порядок виготовлення наступний.- Солоні гриби нарізати, картоплю відварити у воді без солі.
- Нарізану цибулю обсмажити в олії з додаванням товченого часнику.
- Перемішати обсмажування, гриби і картопляне пюре.
- Нарубати раскатанное в пласт тісто на заготовки для вареників, об'єднати з начинкою і виліпити вироби.
З сирою картоплею
Прийнято вважати, що начинка з сирою картоплею більш соковита, хоча час варіння вареників збільшується на 4-5 хвилин. Приготувати їх вийде швидше, так як не потрібно чекати, поки звариться картопля.склад:Порядок виготовлення наступний.
- Картоплю натерти на дрібній тертці, злити сік, що виділився і через пару хвилин перемішати його з розм'якшеним вершковим маслом.
- Цибулину подрібнити, 3 хв. обсмажувати в олії, потім покласти до неї гриби і готувати ще 10-12 хвилин.
- Обжарку перемішати з картоплею і нарубаного зеленню.
- З розкачане тісто вирубати кружечки і об'єднати їх з начинкою.
З салом
Нерідко вареники з грибами і сирою картоплею доповнюють салом. Зупинитися від їх поїдання дуже складно, тому краще не згадувати про калорії. Начинка вийде такою смачною, що страву захочеться готувати знову і знову.склад:- 800 г тесту;
- 650 г очищеної картоплі;
- 200 г свіжих грибів;
- 200 г копченого сала;
- 2 цибулини;
- 1,5 ст.л. рослинного масла;
- мелений перець, спеції і сіль – за смаком.
- Картопля, цибуля і сало пропустити через м'ясорубку, гриби нарізати і обсмажити в рослинній олії.
- Змішати начинку, за бажанням доповнити її нарубаного зеленню, але краще посипати нею відварені вареники.
- Вирубати з розкачане тісто гуртки, об'єднати їх з начинкою і скріпити вареники гребінцем.
Вареники, запечені під сиром
В азіатських країнах пельмені готують на пару, але не менш оригінальний варіант – запекти їх в духовці.склад:
- 700 г класичних вареників;
- 250 г сметани;
- 250 г твердого сиру;
- 5 зубчиків часнику;
- 45 г вершкового масла;
- мелений перець, спеції і сіль – за смаком.
- Часник подрібнити, перемішати зі сметаною. Додати в соус сіль і спеції.
- Вареники відварити, перекласти в миску і покласти до них масло.
- Викласти вироби у жароміцних форму, намазати зверху соусом і посипати натертим сиром.
- Випікати в духовці при температурі 180 ° С, поки сирна скоринка не підрум'яниться.
З помідорами в духовці
Пікантними вареники стануть при запіканні в духовці з томатами і часником. Соус з вершків або сметани додасть їм м'якість.склад:- 500 г класичних вареників;
- 3 великих томата;
- 300 м густих вершків;
- 150 г твердого сиру;
- 4 зубика часнику;
- мелений перець, спеції і сіль – за смаком.
- Помідори занурити в окріп, зняти з них плівку і нарізати кружечками.
- Вершки змішати з подрібненим часником і тертим сиром, посолити, поперчити.
- Вареники відварити, викласти у жароміцних форму, накрити шаром помідорів і залити соусом.
- Випікати в духовці при температурі 180 ° С до утворення золотистої скоринки. Перед подачею на стіл посипати свіжою зеленню.
Загальні принципи готування вареників
Тісто для вареників готується на воді, молоці, кефірі, сироватці або з додаванням сметани. Після закінчення вимішування його слід накрити рушником або харчовою плівкою і відставити на 15-20 хвилин. Так тісто стане більш еластичним.Начинка для вареників з картоплею та грибами не повинна бути сухою. Крім обсмажених цибулі і грибів, в неї кладуть суху зелень, спеції, сіль і мелений перець.Як і з чим подавати страву
Вареники з картоплею та грибами можна прикрасити обсмаженими до золотистого відтінку кільцями цибулі і листочками петрушки або кінзи. Зелень і цибулю перегукуються з начинкою, тому зроблять блюдо не тільки нарядно, але і додадуть йому Смаку.Миску зі сметаною ставлять поруч з варениками, щоб кожен взяв собі потрібну кількість. Можна приготувати більш хитромудрий сметанний соус. Для цього пасерувати в рослинному маслі пів-цибулини, додати 150 г подрібнених шампіньйонів, половину столової ложки борошна і ретельно перемішати. Після влити 200 мл м'ясного бульйону, а через кілька хвилин додати 150 мл сметани. Посолити за смаком.
висновок
Страви, подібні вареників, є практично у кожного народу. Пиріжки з тіста з начинкою, зварені в воді, ситні і різноманітні. Начинку до них можна модернізувати і змінювати за настроєм і в залежності від часу трапези.Дуже зручно за один раз виліпити безліч виробів і порційно їх заморозити. Запаси виручать в момент, коли немає ні хвилини на приготування гарячого, а заготовки дозволять нагодувати всю сім'ю або гостей.Головне – не надто захоплюватися стравами з тіста, адже їх подача супроводжується сметаною або майонезом. Нехай вареники залишаться улюбленим і бажаним стравою, яке готується з грибів власного збору і якісних інгредієнтів.Приготування вареників з картоплею і солоними грибами
Навряд чи ви колись пробували картоплю з солоними грибами в якості начинки для вареників. Саме час відкрити для себе цей смак!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картопляне пюре | 0,6 кг |
мука | 450 г |
вершкове масло | 40 г |
молоко | 250 мл |
солоні гриби | 250 г |
яйце | 1 шт. |
часник | 1 шматочок |
сіль | за смаком |
рослинна олія | 30 мл |
цибуля | 1 головка |
- Молоко зовсім злегка підігріти, щоб можна було розчинити в ньому сіль і додати яйце.
- Все добре збити віночком, а далі ввести муку через сито.
- Коли віночок перестане справлятися, почати вимішувати руками.
- В кінці додати олію і вимішувати до тих пір, поки воно не вбереться.
- Цибулю почистити, подрібнити гострим ножем.
- У сковорідку покласти масло і дати йому розійтися, висипати цибулю.
- Часник почистити, зрізати сухі кінці, пропустити часточку через тисняву.
- Додати його до цибулі, перемішати і тушкувати до м'якості.
- Зняти з вогню, трохи остудити і вмішати в готове пюре.
- Гриби відкрити, позбавити від маринаду, подрібнити.
- Додати теж до картоплі, довести до смаку.
- З тіста і начинки приготувати вареники, відварити до готовності і подавати.
Домашні вареники з сирою картоплею і грибами
Кажуть, сиру картоплю дуже швидко готується, коли він виступає в якості начинки. Давайте спробуємо і разом дізнаємося, чи так це насправді.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
білі гриби | 0,1 кг |
вода | 0,2 л |
картопля | 2 бульби |
рослинна олія | 30 мл |
мука | 400 г |
- Борошно насипати в миску, але обов'язково з допомогою сита.
- Влити до неї воду і вимішувати компоненти до тих пір, поки не вийде тестяной куля.
- Загорнути в плівку і дати настоятися протягом тридцяти хвилин.
- Гриби почистити і нарізати кубиками.
- Лук теж очистити, вимити, потім подрібнити.
- У сковороді прогріти масло, висипати в нього цибулю і гриби.
- Смажити до отримання рум'яного кольору.
- Картоплю почистити, ретельно вимити і натерти.
- Трохи віджати і змішати з цибулею і грибами, довести до смаку.
- Тісто підготувати, розкотивши його в маленькі коржі.
- Наповнити їх начинкою, сформувати вареники.
- Варити до готовності, подавати з улюбленим соусом.
Смачний рецепт з салом
Якщо приготувати вареники з картоплею, грибами і салом, то останній інгредієнт точно зможе надати страві незвичайності. Вам обов'язково потрібно спробувати!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картопля | 400 г |
сіль | за смаком |
цибуля | 1 головка |
кефір | 300 мл |
печериці | 0,3 кг |
сало | 150 г |
мука | скільки знадобиться |
спеції | 10 г |
- Кефір налити в миску, посолити його на смак.
- Частинами вводити борошно, кожен раз вимішуючи масу до однорідності.
- У результаті повинно вийти гладке, однорідне тісто.
- Покласти його на робочу поверхню або в миску, накрити тканиною або рушником.
- Сало нарізати довгими слайсами, викласти в сковороду, зрізавши шкірку.
- Обсмажити їх з обох сторін, прибрати.
- Картоплю почистити, вимити від піску і бруду.
- Нарізати довільно, змішати з салом.
- Пропустити обидва компонента через сито для отримання однорідної начинки.
- Викласти її в велику сито і помістити в глибоку миску.
- Цибулю почистити і подрібнити разом з грибами.
- Викласти в сковороду, обсмажити до готовності на салі, яке залишилося.
- Змішати їх з картоплею і салом, додати спеції.
- З отриманих інгредієнтів зліпити вареники і відварити їх.
Приготування в горщиках
Вареники зазвичай варять і лише іноді смажать. Кажуть, в смаженому вигляді вони, як і пельмені, набагато смачніше. Спробуємо? Це все ще і під соусом з начинкою з грибів і картоплі. Смакота!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 60 г |
цибуля | 2 головки |
сметана | 70 мл |
вода | 0,2 л |
картопля | 400 г |
спеції | 15 г |
мука | 0,6 кг |
бульйон | 150 мл |
гриби | 0,2 кг |
сир | 70 г |
рослинна олія | 25 мл |
сіль | за смаком |
- Борошно пропустити через сито прямо в миску.
- Налити воду і додати трохи солі за смаком.
- З отриманих інгредієнтів вимісити однорідне тісто.
- Одну цибулину і гриби почистити, дрібно порубати.
- У сковороду налити рослинне масло, прогріти його і висипати гриби з цибулею.
- Смажити, помішуючи, до повної готовності.
- Картоплю почистити, подрібнити, відварити до готовності.
- Подрібнити в пюре, змішати з грибами і цибулею.
- Відпочиле тісто розкачати в коржі, наповнити їх і зліпити вареники.
- У сковороду покласти вершкове масло, розтопити його.
- Викласти сирі вареники, обсмажити їх до рум'яної по обидва боки.
- Далі перекласти їх в миску, а в сковороду додати подрібнену цибулю.
- Туди ж відправити сметану, бульйон і спеції за смаком, сіль.
- Розкласти вареники по горщикам, залити соусом.
- Сир натерти і посипати їм вареники в соусі.
- Перемістити горщики в форму або на деко, прибрати в духовку.
- Запікати без кришок двадцять хвилин при середній температурі.
Запікаємо вареники в духовці під сирною скоринкою
Давайте запекти вареники під соусом з сирною скоринкою. В якості начинки, звичайно, гриби і картопля. Це смачно, не сумнівайтеся!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
картопля | 300 г |
сметана | 0,2 л |
мука | 0,4 кг |
часник | 4 шматочки |
вершкове масло | 30 г |
сіль | за смаком |
рослинна олія | 30 мл |
вода | 140 мл |
сир | 0,2 кг |
гриби | 200 г |
спеції | за смаком |
- Борошно злегка підсолити, додати в неї воду і добре перемішати.
- У результаті повинно вийти однорідне тісто, з якого легко можна сформувати кулю.
- Дати йому відпочити і за цей час приготувати начинку.
- Картоплю почистити, сполоснути проточною водою, нарізати.
- Покласти в сотейник, ще раз вимити і прибрати на плиту, відварити.
- З готових коренеплодів приготувати пюре.
- Цибулю почистити, подрібнити і відставити.
- Гриби очистити, нарізати дрібно і змішати з цибулею.
- У сковороду налити масло, висипати цибулю і гриби, обсмажити.
- Змішати їх з картоплею і дати охолонути.
- З тіста і начинки сформувати вареники, відварити їх до готовності.
- Перекласти в миску, додати вершкове масло і перемішати.
- У сметану додати сіль, спеції і часник, пропущений через тисняву.
- Вареники викласти в форму, залити їх отриманим соусом.
- Зверху натерти сир, запікати чверть години.
Корисні поради
Якщо ви використовуєте солоні гриби в якості начинки, то їх теж можна попередньо обсмажити.Це прибере з продукту зайвий сік, тоді ваші вареники точно не розклеїли.Щоб краю вареників були щільно склеєні, змочуйте їх мокрими руками. Це допоможе скріпити їх так, що вся начинка точно залишиться всередині.Вареники з грибами і картоплею – це вже класика. Готуйте їх частіше для себе і своїх рідних, балуйте свою сім'ю домашніми продуктами з натуральних інгредієнтів.Тісто для вареників
- стакан води, 200-250 грам
- борошно, 250-300 грам
- сіль, 1 чайна ложка
- рослинне масло, 1 столова ложка
Начинка для вареників з картоплею та грибами
- кілька великих картоплин
- гриби
- ріпчаста цибуля
- сіль за смаком
Рецепт приготування вареників з картоплею та грибами
Спочатку почистимо картоплю, поріжемо його і поставимо варитися. Вода повинна зовсім трохи покривати картоплю. Не забудьте посолити воду.Поки картопелька вариться, приготуємо начинку. Гриби відварюємо в солоній воді. Треба дочекатися поки вода не закипить, потім злити воду. Налити нову воду, знову посолити і покіпятіть 5-10 хвилин.
Гриби відкидаємо на друшляк і відставляємо в сторону, щоб охололи. Нарізаємо цибулю маленькими кубиками і обсмажуємо на сковороді на рослинному маслі до напівготовності.
Остигнули гриби треба дрібно нарізати і додати в сковороду до цибулі. Трохи посолити і обсмажити разом з цибулею, поки цибуля не почне золотитися.
Готуємо з зварити за це часу картопельки картопляне пюре. Для цього зливаємо з каструлі з картоплею всю воду. Кладемо в картопельку хороший шматочок вершкового масла і додаємо зовсім небагато молока, пюре не повинно бути рідким. Тепер картоплю треба розім'яти, щоб не було грудочок.Змішуємо картопляне пюре з обсмаженими грибами і цибулею. Пробуємо на сіль і додаємо трохи чорного меленого перцю.
Поки начинка остигає, приготуємо тісто для вареників. Мій рецепт тесту універсальний і підходить навіть для мантів і самси.У чашку для замішування тіста виливаємо стакан води, висипаємо борошно, додаємо сіль і рослинне масло. Ретельно перемішуємо ложкою.Посипаємо стіл борошном і викладаємо тісто на стіл. Тепер тісто треба вимісити, підсипаючи борошна, поки воно не стане пружним.
Тісто розгортаємо тонкими млинцями і великим кухлем для чаю вирізаємо з нього ось такі кругляшки.
В середину кожного кругляша з тіста кладемо начинку. На фотографії показано приблизну кількість начинки на кожен вареник.
Тісто злегка розтягуємо і складаємо навпіл, так щоб начинка виявилася усередині. Краї вареника гарненько защипуємо, щоб вони не розгорнулися в воді. Готові вареники складаємо на посипану борошном дошку, піднос або велику тарілку.
Тепер вареники треба відварити в киплячій солоній воді до готовності тесту. Хвилин 10-15.Перед подачею на стіл викласти в велику тарілку, зверху покласти великий шматок вершкового масла, щоб вареники не злиплися, ну і для смаку.
Вмочаємо вареники в сметану і відправляємо в рот.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами