Як варити варення з дині?
Ніжне, яскраве, красиве і божественно смачне варення з дині з лимоном здатне вразити своїм м'яким смаком і дуже тонким ароматом. Пропонуємо нашим читачкам простий рецепт варення з дині на зиму, який під силу будь-який, навіть самої зайнятої, господині.Інгредієнти для приготування варення з дині:
Вибирайте стиглу, ароматну і м'яку диню – саме з такою виходять смачні заготовки на зиму.
Простий рецепт варення з дині на зиму
Для ніжного легкого динного варення потрібно взяти цукру приблизно стільки, скільки у вас вийде м'якоті. А для більш густого варіанти норму цукру необхідно збільшити в півтора-два рази. Можна також приготувати варення з шматочками дині, а можна «кашкою».Ми будемо готувати не монокомпонентні варення з дині, так як в нього додається лимон. Але це абсолютно не заважає смаку, а навпаки, підкреслює його, робить виразнішою і більш насиченим.Очищаємо диню від шкірки, нарізаємо м'якоть невеликими кубиками, а лимон – часточками. Потім додаємо цукор-пісок, бажано використовувати дрібний цукор. Ми залишаємо часточки в цукрі на кілька годин (мінімум на 2 години). Оскільки диня дуже соковита, то сік з'явиться дуже швидко. Можна також додати трохи лимонного соку.
Вариться варення з дині в 2 етапи. Перший раз варити його потрібно не повільному вогні 30 хвилин. Нехай потихеньку кипить, пінку прибирайте сухий ложкою. Перед другою варінням необхідно дочекатися, щоб варення повністю охололо. Другий раз варити 35-40 хвилин на слабкому вогні, теж знімаючи пінку.
Поки диняче варення буде варитися вдруге, вам треба підготувати баночки. Важливо, щоб вони були повністю сухими, прогрітими, простерилізованих і, звичайно, чистими. Про кришках теж не забувайте, адже пластмасові потрібно парити в окропі, а залізні можна використовувати без розпарювання, тільки треба переконатися, що резиночки на місці і закаточний ключ в наявності. Розливайте кипляче варення по банках, закривайте кришками, перевертайте заготовки догори дригом, укутайте, залиште на 24 години.
Остигнули заготовки можна пописати, симпатично оформити і відправити «зимувати» в підвал. Краще з'їсти варення з дині з лимоном у в першу ж зиму. Це шикарне доповнення до ваших кулінарним творінь, а також самостійний десерт до чаю.
Приємного вам апетиту з ароматом дині!
Текст і фото – Панасюк Вікторія
Копіювання матеріалів заборонено
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами