Варення з кавуна – найпростіші рецепти з кірок, м’якоті, з динею, апельсином
ЗнанняВарення з кавуна і дині
Варення з кавуна – найсмачніші рецепти незвичайного ласощі
Варення з кавуна не найпопулярніша заготівля просто тому, що багато господинь до сих пір не ознайомлені з гастрономічними властивостями величезної ягоди, м'якоть якої зберігає свіжість при тривалому варінні, скоринки перетворюються в в'язкі цукати, а їх відмінна сполучуваність з фруктами і прянощами, призводять до створення оригінальних ласощів.
Як зварити варення з кавуна?
Кавунове варення можна приготувати з м'якоті і кірочок. Обидва варіанти схожі техніками: м'якоть нарізають, пересипають цукром, настоюють дві години і тричі проварюють після охолодження. Скоринки бланшують і варять в три прийоми, раз від разу зменшуючи час варіння. Для смаку і кращого зберігання в десерт додають цедру і лимонну кислоту.- Тільки стиглі ягоди пізніх сортів, що містять сахарозу і глюкозу, зроблять кавунове варення з м'якоті густим і ароматним.
- При варінні варення, для запобігання підгоряння, його необхідно постійно помішувати: краще робити це дерев'яною лопаткою.
- Варення з кавуна вийде більш привабливим, якщо скоринки порізати фігурним ножем.
- Ваніль, кориця, бадьян, кардамон і імбир зроблять варення смачніше.
Кавунове варення з м'якоті – рецепт
Варення з м'якоті кавуна привертає простотою і мінімальною кількістю компонентів, адже для створення ласощі потрібно лише м'якоть смугастої ягоди, цукор і лимонна кислота. Саме приготування не складно, але водяниста м'якоть кавуна не відрізняється великим вмістом пектину, погано густіє, що призводить до багатоступеневої варінні, на яку знадобиться час.
- кавунова м'якоть – 500 г;
- цукор – 300 г;
- лимонна кислота – 5 р
- М'якоть засипте цукром і настоюйте 2 години.
- Проваріть 15 хвилин і остудіть.
- Повторіть процедуру чотири рази.
- Всипте лимонну кислоту і розлийте кавунове варення з м'якоті по банкам.
Кавунове варення з м'якоті з желатином – рецепт
Бажаючим прискорити процес приготування, підійде кавунове варення з желатином. З огляду на, що м'якоть складається з води, а для отримання густого варення потрібен час – без такої добавки важко обійтися. У процесі варіння желатин розчиняють в охолодженому кавунових пюре, залишають на 30 хвилин для набухання, перемішують і прогрівають.
- кавунова м'якоть – 800 г;
- цукор – 700 г;
- желатин – 15 г;
- вода – 90 мл;
- лимонна кислота – 10 м
- М'якоть пересипьтецукром і настоюйте 2 години.
- Пюріруйте, проваріть 20 хвилин, покладіть лимонну кислоту.
- Остудіть, додайте желатин, воду і відставте на 30 хвилин.
- Доведіть до кипіння, перемішайте і розлийте варення з кавуна по стерильним банкам.
Варення з дині і кавуна
Кавуново-динне варення зарядить ласунів бадьорістю, адже ці баштанні багаті природними цукрами, а диня «гормоном радості» – серотонін, що допомагає з кожним шматочком ласощі заряджатися енергією і піднімати настрій. Крім того, диня містить клітковину, пектинові волокна якої, надають варення потрібну густоту.
- м'якоть кавуна – 800 г;
- м'якоть дині – 800 г;
- цукор – 1,5 кг;
- лимонний сік – 80 мл;
- вода – 450 мл.
- Шматочки кавуна і дині пересипте 1 кг цукру і поставте на 2 години в холодильник.
- З води, залишків цукру і лимонного соку зваріть сироп.
- Покладіть в нього шматочки кавуна і дині і варіть 40 хвилин.
- Розкладіть по банкам і закатати.
Варення з кавунової м'якоті і яблук
Яблучно-кавунове варення не вимагає загусники, адже садові фрукти містять багато пектину, що додає варення необхідної в'язкості і густини, що прискорює час приготування. Краще використовувати зелені сорти яблук – в них багато природного згущувача і кислого смаку, яким легко розбавити нудотність кавуна.
- м'якоть кавуна – 1,4 кг;
- яблука – 700 кг;
- цукор – 800 г;
- сік лимона – 60 мл.
- М'якоть і яблука наріжте, змішайте з цукром і настоюйте 2 години.
- Додайте сік лимона, поставте на плиту і варіть 40 хвилин.
- Розкладіть по банкам і закатати.
Кавунове варення з імбиром
Рецепт варення з кавуна стане в нагоді для кулінарних експериментів. Цукрова м'якоть вигідно контрастує з прянощами і спеціями, особливо з імбиром. Останній, змінив традиційне уявлення про ласощах, надавши варення терпкості, свіжості і пікантною гостроти, що надзвичайно підходить до солоних сирів і випічці.
- м'якоть кавуна – 1,5 кг;
- яблучний оцет – 50 мл;
- лимонний сік – 40 мл;
- корінь імбиру – 20 г;
- цукор – 450 г;
- цедра лимона – 40 г;
- пучок свіжої м'яти – 1 шт.
- Кавунову м'якоть подрібніть в блендері.
- Поставте на плиту і уварюють 10 хвилин.
- Збийте м'яту, цедру і цукор.
- Додайте отриману масу, оцет, імбир і лимонний сік в кавунову суміш.
- Кип'ятіть суміш 8 хвилин.
- Засукайте варення з м'якоті кавуна по банкам.
Варення з кавунових кірок – найпростіший рецепт
Варення з кавунових кірок – рецепт, який дозволяє смачно і просто утилізувати ягідну шкірку. Для цього скоринки бланшують, занурюють в сироп, і проварюють в три заходи по 10 хвилин з інтервалами до повного охолодження. Завдяки чому, скоринки зберігають форму, набувають відмінний смак і бурштиновий колір, а сам сироп – густоту і золотисту.
- кавунові кірки – 2 кг;
- цукор – 2 кг;
- вода – 1 л;
- лимонний сік – 80 мл.
- Очистіть кірки від щільної зелений шкірки і наріжте часточками.
- Проваріть 5 хвилин.
- З цукру і води зваріть сироп, опустіть в нього часточки і потім 10 хвилин.
- Повторіть процедуру двічі.
- В останній – додайте лимонний сік.
- Розкладіть варення з кірочок кавуна по стерильним банкам.
Варення з кавунових кірок з ваніліном
Любителі запашних заготовок, можуть зварити кавунове варення на зиму з ваніліном. Кілька кристалів харчової добавки додадуть нейтральним кавуновим корочок приємний аромат, що дозволить використовувати заготовку в якості начинки для випічки, декору для кондитерських виробів або компонента до крему для просочування коржів.
- кавунові кірки – 1 кг;
- цукор – 2 кг;
- вода – 2 л;
- лимонна кислота – 5 г;
- ванілін.
- У літрі води розчиніть 2 г лимонної кислоти і проваріть кірки 5 хвилин. Охолодіть.
- З решти води і цукру зваріть сироп.
- Покладіть в нього скоринки і поваріть 10 хвилин.
- Відставте варення на 6 годин.
- Повторіть процедуру двічі.
- В останній – потомите 5 хвилин, додайте лимонку, ванілін і зніміть з вогню.
Варення з кавунових кірок з апельсином
Кавунове варення з апельсином – безпрограшна заготовка. Завдяки соку і цедру апельсина невиразні скоринки набувають бурштиновий колір і освіжаючий цитрусовий аромат, а триступенева варіння і тривалий наполягання в гарячому сиропі допомагають краще просочитися цукром, тим самим зберігши прекрасну форму.
- кавунові кірки – 1, 5 кг;
- вода – 800 мл;
- цукор – 1,5 кг;
- лимонна кислота – 5 г;
- апельсин – 1 шт.
- З м'якоті апельсина відіжміть сік, цедру подрібніть.
- Додайте воду і цукор проваріть до загустіння.
- Покладіть в сироп відварені кірки і млоїте 7 хвилин.
- Остудіть і проваріть 15 хвилин.
- Знову остудіть, проваріть 15 хвилин.
- Додайте лимонну кислоту і розлийте по банках.
Варення з кавунових кірок в мультиварці
Просте варення з кавуна найзручніше приготувати в мультиварці. Остання, має головна перевага: позбавляє від багаторазового варіння і справляється з варенням всього за 2 години. Потрібно засипати оброблені кірки цукром, влити окріп і встановити режим «Гасіння» на 1,5 години. Для більшої густоти можна використовувати «Варіння на пару».
- кавунові кірки – 800 г;
- цукор – 800 г;
- вода – 1,8 л;
- сода – 10 м
- У літрі води розведіть соду і покладіть на 30 хвилин нарізані кірки.
- Промийте, укладіть в чашу, додайте цукор і 800 мл окропу.
- Встановіть «Гасіння» на 1,5 години.
- Після закінчення, включіть «Варіння на пару» на 15 хвилин.
Кавунове варення – рецепт з кірок і м'якоті
Варення з кавунових кірок і м'якоті допомагає максимально насолодитися усіма властивостями ягоди.Для готування знадобиться не перезрілі кавун і багато часу, оскільки кожен з компонентів вариться окремо і поєднується безпосередньо при розкладанні в банки. Така заготовка зручна в зберіганні, і завдяки широті використання в кулінарії.
- кавунові кірки – 2,5 кг;
- м'якоть – 1, 5 кг;
- цукор – 3,5 кг;
- вода – 400 мл;
- лимон – 1 шт.
- Кавунову м'якоть залийте водою і проваріть 5 хвилин.
- Злийте відвар в ємність, додайте 1 кг цукру, цедру і зваріть сироп.
- Покладіть шматочки кавуна і варіть 20 хвилин. Відставте.
- Пересипьте скоринки цукром і настоюйте 12 годин.
- Додайте лимонні дольки і варіть 20 хвилин.
- Через 4 години поваріть 15 хвилин, розкладіть по банках і залийте варенням з кавунової м'якоті.
Варення з кавунового соку
Варення з кавунового соку називається нардек. Рецепт бурштинового ласощі, схожого консистенцією з медом, має давні традиції, які не змінилися досі: м'якоть протирають через сито, віджимають, а сік уварюють до необхідної густоти без використання цукру, що допомагає отримати смачний, корисний і натуральний продукт.
- Перед тим, як зварити кавунове варення, протріть м'якоть через сито.
- Отримане пюре відіжміть через марлю.
- Поставте сік на вогонь і варіть 15 хвилин.
- Зніміть і остудіть.
- Поверніть на плиту і Уваров до загустіння.
Варення з кавуна і дині на зиму
Коли в літню спеку немає апетиту і основний раціон – це напої, сонячні плоди баштану приходять на допомогу і стають стравою номер один.Але так хочеться смак літніх солодощів зберегти довше, і варення з кавуна і дині – це відмінний варіант, а тому наш рецепт на зиму стане для господинь кухарчуком справжньою знахідкою! Для любителів соковитих плодів такі заготовки дуже популярні, адже без зайвих витрат можна приготувати відмінний десерт.Дині і кавуни – найяскравіші представники баштанних культур, багато хто вважає їх ягодами або фруктами, але це солодкі й ароматні овочі. За формою кавуни і дині можуть бути різними, і пофарбовані матінкою природою в різні кольори – від білих до дуже темних тонів.Перетравлюються ці овочі дуже добре, тому немає причин відмовляти собі в ласощах навіть в зимовий час!Рецепт варення з кірок дині і кавуна
Споживання кавунів і динь в літні дні досягає рекордних масштабів і після таких трапез завжди залишається гора корок. Вони цілком їстівні, але в сирому вигляді навряд чи можна уявити, наскільки вони смачні: саме з кірок ми і приготуємо смачне варення!інгредієнти
- Вода очищена – 650 мл;
- Корки кавуна – 0,5 кг;
- Корки дині – 0,7 кг;
- Цукор-пісок білий – 1 кг;
- Лимонна кислота – 0,5 ч.л .;
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
Як приготувати варення з скоринки дині і кавуна
- Корки кавуна і дині добре вимийте, і гострим ножем поріжте на невеликі шматочки.
- У відповідну каструлю для варення влийте воду і всипте половину цукру, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Прокип'ятіть 5 хвилин, потім приберіть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
- В охолоджену рідину покладіть кірки, додайте лимонну кислоту і поставте на вогонь. Після закипання зніміть піну і на середньому вогні варите 15-20 хвилин, потім відставте в сторону до повного охолодження. Повторіть варіння ще два рази і остудіть.
- На четвертий раз додайте в варення цукор, що залишився і ваніль, прокип'ятіть 15 хвилин і зніміть з вогню.
- Невеликі баночки добре вимийте і простерилизуйте. Дочекайтеся, поки варення з дині і кавуна охолоне, розкладіть в тару і закатати металевими кришками.
Рецепт варення з м'якоті кавуна і дині з яблуками
інгредієнти
- Диня (м'якоть) – 0,5 кг + –
- Кавун (м'якоть) – 0,5 кг + –
- Яблука – 0,5 кг + –
- Цукор-пісок білий – 1,2 кг + –
- Лимон – 0,5 шт. + –
Як приготувати варення з кавуна і дині з яблуками
- Для цього рецепта візьміть стиглі кавун і диню, але щоб м'якоть у дині була твердою. Яблука краще використовувати зелені, але підійдуть будь-які тверді плоди – вони знадобляться для густоти варення і так воно краще збережеться!
- Кавун і диню вимийте і відокремте від кірок м'якоть, з кавуна видаліть все насіння. Наріжте м'якоть кубиками і покладіть в окрему миску.
- Яблука добре вимийте і почистіть, наріжте шматочками і додайте в миску до кавуна і дині.
- Засипте нарізані інгредієнти цукром і поставте в холодильник на 3 години – за цей час вони пустять сік.
- Після цього перекладіть м'якоть в каструлю для варіння варення і додайте сік половини лимона.
- Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли маса закипить, зменшіть вогонь, зніміть піну і варіть 1 годину. Періодично помішуйте, щоб варення не пригоріло.
- Зніміть з вогню, остудіть і проваріть з моменту закипання ще 15 хвилин. Приберіть каструлю з вогню і дайте варення охолонути до ледве теплого стану, після чого розкладіть по банках і закатати. Укутайте тару з домашнім джемом щільною тканиною і залиште до повного охолодження, потім помістіть в темне місце.
Варення з кавуна і дині
Літо – це пора соковитих і солодких плодів. Одними з найулюбленіших вважаються кавун і диня. Вони по праву завоювали своє почесне місце, адже великий вміст в них рідини дозволяє вгамовувати спрагу в спекотні сонячні дні. До того ж унікальний і неповторний смак робить їх улюбленої солодкістю. Так чому б не зберегти літній солодкі ласощі і на зиму, наприклад, заготовити незвичайне варення з дині і кавуна. Воно може стати самим улюбленим десертом в зимову пору року.Правила вибору продуктів для варення
Щоб заготовити на зиму смачне і корисне кавуново-динне варення, потрібно правильно підібрати продукти для його приготування. Адже, на жаль, на сьогодні серед постачальників фруктово-овочевих культур дуже прийнято покращувати їх товарний вигляд за допомогою хімії. Щоб не стати одним з покупців, що купили неякісний кавун чи диню, слід ретельно їх розглянути. За кірці і м'якоті можна без особливих зусиль визначити стиглість і якість таких плодів.Як правило, в наповненому хімікатами кавуні, прожилки жовті й товсті. Також можна провести невеликий тест: взяти склянку води, покласти туди м'якоть, і якщо вода просто помутніє, то це якісний стиглий плід, а ось якщо вода придбає злегка забарвлений вид, то кавун явно недоспелий і наповнений хімічними барвниками.У стиглого плода кавуна під час постукування по ньому звук повинен бути глухим. До того ж стиглий кавун при сильному стисненні в руках повинен злегка хрустіти.При виборі дині першим, на що слід дивитися – це плодоніжка. У зрілого плода вона повинна бути сухою. Також шкірка стиглої дині повинна бути тонкою і при натисканні на неї, злегка пружинити. Якщо кірка тверда або занадто м'яка, то плід явно недозрілий або не першої свіжості.Купувати тріснути або переспілі диню не варто, так як в місцях тріщини шкірки можуть збиратися хвороботворні бактерії.Якщо дотримуватися таких простих порад, можна придбати досить хороші плоди, які не тільки стануть якісним продуктом для заготовки варення на зиму, а й будуть відмінним ласощами в сирому вигляді.Рецепти варення з дині і кавуна на зиму
Як не дивно, але кавуни і дині дуже добре підходять для приготування варення. До того ж таку солодку заготовку можна робити не тільки з м'якоті, а й з їх корок. Варення з кірочок виходить дуже смачним і незвичайним.Кавуново-динне варення нерідко варять з додаванням і інших фруктів. Добре поєднуються з м'якоттю даних плодів яблука і банани. Для смаку рекомендують додавати мед і імбир. А додавання лимона або його соку дозволяє розбавити солодкий смак кислинкою. Також кислота сприяє тривалому зберіганню варення, адже в складі дині і кавуна практично немає кислот, а це може привести до засахариванию заготовки.Варення з соковитою м'якоті кавуна і дині
Для приготування кавуново-динного варення з соковитою м'якоті будуть потрібні наступні інгредієнти:
- кавунова м'якоть – 500 г;
- м'якоть дині – 500 г;
- 1 кг цукру;
- 250 мл води;
- лимон – 2 штуки.
Варення з кірок дині і кавуна
Крім соковитою м'якоті, варення можна приготувати з кавунових і динних корок. Виходить досить вишукана солодкість незважаючи на незвичайні інгредієнти.Для варення з кірок кавуна і дині потрібно:
- кавунові кірки – 0,5 кг;
- кірки дині – 0,7 кг;
- цукор – 1 кг;
- вода – 650 мл;
- лимонна кислота – 0,5 чайної ложки;
- ванілін.
Терміни та умови зберігання
При правильному приготуванні кавуново-динне варення може зберігатися близько 1 року. Оптимальна температура зберігання варіюється від 5 до 15 градусів. Якщо вона вища, то варення може заграти, а при сильно низькою – засахариться.Бажано зберігати таке варення в темному місці, щоб на банки не потрапляли прямі сонячні промені, так як це сприяє бродінню. Може роздутися кришка. І якщо це сталося, варення небажано вживати в їжу.Після розтину банки з заготівлею, кавуново-динне варення слід зберігати в холодильнику не більше 1-2 місяців.висновок
Варення з дині і кавуна – це дивовижна солодкість, яка в будь-зимові морози може нагадати про тепле літо своїм приємним смаком і ароматом. Дивовижно варення як з м'якоті, так і з кірок баштанних плодів. Його можна вживати з чаєм, а можна використовувати у вигляді начинки для різної випічки.Written by admin
Недавні записи
- Лікування чистотілом: відгуки, результати та рекомендації
- Характеристика рибок неон: особливості вигляду та утримання
- Козли на горі – неймовірна пригода у високогірній місцевості
- Коні паруються: особливості процесу і правила догляду
- Толстянка в диких природних умовах
- Догляд за геранью: порадуйте свої очі красою квітів
- Рецепт салату з куркою і маринованими грибами: просто і смачно
- Фото восточних лілій – неперевершена краса східних символів
- Білокрилка на вазонах: як створити привабливий сад
- Український білий гриб дубовик: опис, властивості та способи приготування
- Підкормка винограду: основні правила і рекомендації
- Як доглядати за ірисами: основні правила догляду та поради