Варення з полуниці п'ятихвилинка
Варення з полуниці п'ятихвилинка – рецепт з фото покроковийДомашнє полуничне варення є просто символом затишку в домі. Уявіть, як добре холодним зимовим вечором розлити по піалах свіжозаварений чай і дістати з холодильника баночку варення, приготованого своїми руками. Воно добре підійде до будь-якої білої булці, лаваш, хлібці або печінкою. При бажанні можна спекти з полуничним варенням пиріг або зробити яскраву прошарок між коржами торта. А ще можна придумати масу цікавих десертів на основі сиру, сметани або ж з желатином.Щоб варення вийшло смачним, вибирайте яскраво червоні, ароматні, стиглі, солодкі і досить щільні ягоди. З такою полуниці вийде варення красивого кольору, а ягоди збережуть свою первинну форму. Якщо ж ви візьмете м'яку полуницю, то така ягода швидко розвариться, і варення перетвориться в безформну кашу. Для такої заготовки беріть ягоди приблизно однакового розміру, краще середнього. Цей параметр на смак не позначиться, але вигляд у варення буде більш естетичним.Завдяки тому, що час приготування вибрано мінімальне, ягоди збережуть не тільки свій чудовий смак, але і практично всі вітаміни і корисні речовини. Варення з полуниці п'ятихвилинка, покроковий рецепт з фото перед вами:
Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
Полуничне варення – процес приготування з фотоПолуницю добре помийте. Щоб видалити мікроби, ягоди краще промити в оцтовому розчині – на 1 літр води візьміть 1 столову ложку яблучного оцту, розмішайте до однорідності.Полуницю викладіть на сито або друшляк і опустіть в оцтовий розчин, промийте, підійміть сито і дайте стекти зайвій волозі. Ягоди просушіть на рушник. Видаліть плодоніжки. Краще це зробити саме зараз, тому що якщо видаляти плодоніжки до миття, то полуниця насититься зайвої водою.
Перекладіть полуницю в таз для варіння варення, засипте цукром.
Дайте постояти полуниці 2-3 години, за цей час вона дасть сік. Потім поставте на повільний вогонь і дайте варення закипіти.
Зніміть миску з газу, відставте варення, накрийте кришкою і дайте йому постояти 5-6 годин.
Потім знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння і прокип'ятіть 5 хвилин.Підготуйте банки. Для цього спочатку промийте їх з содою, потім добре промийте холодною водою і простерилизуйте.
Гаряче варення розлийте по підготовленим банкам, закрийте кришками, які необхідно попередньо прокип'ятити протягом 5 хвилин.
Банки з варенням після того, як закрили закаточним ключем, переверніть і тепло укутайте великим рушником або ковдрою. Залиште їх так до повного охолодження. Після чого приберіть на зберігання в льох або в холодильник.
Тепер вам буде чим поласувати холодними зимовими вечорами, і зробити це з користю для свого здоров'я!
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами