Варення з полуниці з цілими ягодами, рецепт з покроковими фото
Завжди приємно виловити взимку з розетки з варенням велику ягоду полуниці, спробувати її і згадати літні дні.
основний рецепт
Тому пропонуємо вам базовий рецепт варення з полуниці з цілими ягодами, Практично без варіння.Вони поступово просочуються сиропом, зберігаючи свою форму і колір.
Ягоди з такого варення зручно використовувати взимку для прикраси тортів, наповнення солодких тарталеток, додавання в домашні йогурти.
Інгредієнти:
• полуниця – 1 кг;
• цукор – 800 г;
• вода – 100 мл.
Полуницю помити, перебрати і очистити від хвостиків.
Цукор з'єднати з кип'яченою водою.
Поставити на вогонь і помішувати, поки цукор розчиниться. Прокип'ятити 5 хв, зняти піну. Всипати в киплячий сироп полуницю, зняти з вогню і накрити кришкою.
Через 4 години виловити шумівкою ягоди з сиропу і перекласти їх в чисту миску. Сироп довести до кипіння, видалити піну, зняти з вогню. Знову перекласти ягоди в сироп. Почекати ще 4 години і повторити всю процедуру втретє.
Після третьої витримки, виловлені ягоди перекласти відразу в чисті сухі банки.
Сироп довести до кипіння, видалити піну і варити 15 хв. Потім розлити його по банках, закрити їх кришками і залишити остигати.
З 1 кг полуниці виходить 800 мл варення. Його можна зберігати при кімнатній температурі.
На основі цього рецепта варення можна приготувати і інші варіанти, поєднуючи полуницю з іншими ягодами. В цьому випадку вариться сироп з додаванням обраного інгредієнта, в нього додаються ягоди полуниці.
Рецепт варення з полуниці з барбарисом
Починаємо з сиропу: 1 кг цукру заливаємо 1 склянкою холодної води і ставимо на слабкий вогонь. Після закипання знімаємо утворилися пінки.Полуницю (1 кг) перебираємо і моєму, видаляємо плодоніжки. Робимо це все дуже акуратно, намагаючись не прим'яти ягоди. Пам'ятаємо, що одна з обов'язкових умов – і барбарис, і полуниця в варення повинні повністю зберегти форму.1 стакан ягід барбарису моєму, кожну ягідку наколюємо в двох місцях дерев'яною зубочисткою і викладаємо в гарячий сироп. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, охолоджуємо протягом півгодини і знову на вогонь. Повторюємо не менше трьох разів. Потім знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури. Після цього викладаємо в сироп полуницю. Ставимо каструлю на мінімальний вогонь (прогрівання має відбуватися якомога повільніше). Після того як варення закипить, накриваємо кришкою, вогонь вимикаємо.Через пару годин процес повторюємо (нагріваємо до кипіння), і тоді гаряче варення розкладаємо по попередньо простерилизованнимбанкам і закочує кришками.
Нехай вийшло варення з полуниці піднімаєте настрій і вам, і вашим діткам всю зиму!
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами