Варення зі слив без кісточки на зиму
Варення зі слив без кісточки з корицею. Готуємо на зиму по простому і самому смачному рецептом в домашніх умовах.Гарячий сезон заготівель підходить до свого завершення. З кожним днем фруктів і овочів стає все менше і менше. Пропоную приготувати варення зі слив без кісточки з корицею. В даному рецепті використовується велика слива сорту «угорка». Кісточка з плодів витягується погано. Кількість цукру можна зменшити, щоб отримати готове сливове варення з кислинкою. Якщо ви не любите корицю, її можна не додавати. Час приготування залежить від того, який густоту ви хочете отримати варення. Щоб готовий продукт вийшов більш густим, його потрібно уварювали по 5 хвилин перервою 6 годин 3-5 днів.
Варення зі сливи без кісточок на зиму, простий рецепт
Вихід: 3 банки ємністю 450 гр.Як варити варення з сливи без кісточок, на зиму
Для початку, сливу перемістіть в друшляк, і добре сполосніть холодною водою. Використовуйте зрілі плоди зі щільною м'якоттю. Браковані фрукти видаляйте із загальної маси.Так як слива досить велика, для видалення кісточки скористайтеся спеціальним ножем. Якщо плоди маленькі, розріжте навпіл і вийміть кісточку, яку використовуйте для приготування компоту.
У великій каструлі закип'ятіть достатня кількість води. У киплячу воду опустіть очищені сливи. Потримайте в окропі 1 хвилину.
Відкиньте на друшляк і відразу промийте холодною водою. Залиште, щоб стекла вся рідина.
Тепер приготуйте сироп. У каструлю додайте цукор і воду. Надішліть на помірний вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння. Проваріть 4-5 хвилин, щоб весь цукор розчинився. Зніміть каструлю з вогню.
У закипілий сироп опустіть сливу. Перемішайте. Накрийте кришкою і залиште на 6 годин. Через зазначений час встановіть каструлю на вогонь і дайте закипіти. З моменту закипання готуйте 5 хвилин на невеликому вогні. Не забувайте помішувати, щоб варення не підгоріло. Залиште на 6 годин. У день, приблизно, потрібно проварити 2-3 рази.
Ось так виглядає варення на 4 раз кип'ятіння. Вся зливу перетворилася в однорідну фруктову масу.
Додайте корицю, перемішайте і прокип'ятіть 5 хвилин.
Розлийте по стерильним банкам і щільно укупорьте. Переверніть і залиште остигати. Укутувати не потрібно. Після зберігайте варення зі слив без кісточки на зиму "п'ятихвилинка" в коморі або підвалі. Смачних Вам заготовок!
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами