Як приготувати домашнє вино з винограду (червоного або білого)
Який сімейне свято або застілля з близькими друзями обходитися без вина? Але особливо цінується вино, приготоване в домашніх умовах з винограду. Кожен винороб-любитель пробував себе в приготуванні цього напою. У цій статті розглянемо покроковий спосіб створення виноградного вина будинку з докладними інструкціями і фотографіями, він не доставить складності навіть для новачка.
Вибір сорту винограду для вина
Виноградний нектар, що готується в домашніх умовах і в виноробнях, повинен бути смачним і ароматним, а значить, для його створення, необхідно вибирати правильну різновид ягід. Плоди винних сортів відрізняються дрібним розміром і грона, як правило, густо усіяні. Далі наведемо кілька корисних порад від грамотних виноградарів, щодо підбору сировини і плодів для виготовлення нектару:
- віддавайте перевагу тільки спілому продукту, так як недозрілий фрукт буде давати гіркий присмак в уже готовому напої, а перезрілий буде нагадувати оцет;
- виноградини повинні бути просушені перед віджиманням. У разі, якщо виноградні лози потрапили під дощ перед їх зрізанням, висушіть їх;
- ні в якому разі не застосовуйте плоди впали на землю, в іншому випадку ви ризикуєте зіпсувати смак майбутнього нектару;
- зірвані плоди оптимально пустити в переробку відразу, або протягом 2 діб з моменту їх відділення від гілок, інакше процес бродіння почнеться ще до преса.
До відома! Не рекомендується промивати відібрані для приготування плоди, так як ви змиєте потрібні для процесу дріжджі, які знаходяться в білястому нальоті. Можна їх сполоснути, але тільки в тому випадку, якщо буде для створення напою буде застосовуватися спеціальна винна закваска.
Зняті з рослини плоди потрібно відокремити від гілочок, прибравши всі плодоніжки і невідповідні ягоди, які почали псуватися від гнилі або цвілі, мають тріщини або темні плями. Добірні виноградини зсипати в ємність, бажано глибоку і віджимаються. Для цього процесу підійде Картофелемялка, м'ясорубка, або ж спеціальний прес. Розминати масу необхідно дуже ретельно, щоб отримати весь сік.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами