без кейворди
Для отримання хорошого врожаю баклажан слід знати всі вимоги і переваги для розвитку цієї рослини. Баклажан є однорічна трав'яниста рослина з міцним задерев'янілими стеблом до 1,5 метрів у висоту. Коренева система стрижнева. На стеблі, листках і плодоніжки можуть бути гострі колючки. Цвіте баклажан з червня по вересень. Квітки світло-фіолетового кольору.Плоди баклажан багаті необхідними живильними речовинами, клітковиною, для приготування їх використовують недозрілими, так як в них ще не утворені насіння і міститься менше гіркоти – солонина.баклажан теплолюбна рослине, особливо чутливо до температури в період цвітіння, перевищення + 28 0 С і зниження + 15 0 С призводить до опадання квітів і зав'язі.Баклажан любить живильну удобрений грунт, Тому в період весняної перекопування необхідно внести перегній і мінеральні добрива на 1 кв.м. по 1 ст. ложці сечовини, суперфосфату і сульфату калію. Також необхідно щоб земля добре утримувала вологу і в той же час була дреннірованной, тому в піщаний грунт на 1 кв.м. краще додати ще 1 відро старих деревної тирси або торфу, а в глинисту важку землю відро крупнозернистого піску.Детальний опис вирощування розсади баклажан і схему висадки дивіться тут.У період росту і плодоношення баклажанів необхідний регулярний полив, Земля повинна бути завжди злегка зволожена, так як навіть при короткочасному пересиханні грунту відбувається опадання квітів і зав'язі, але також зайве перезволоження згубно. Однак не слід поливати баклажани кожен день, це призводить до вимивання необхідних речовин для рослин, краще садити їх на злегка поглиблених або низьких місцях, де вологість землі буде довше зберігатися. Поливають їх тільки теплою відстояною водою.Догляд за рослинами полягає в розпушуванні з прополкою бур'янів, підгодівлі і боротьби з хворобами і шкідниками. Розпушування після поливів сприяють більш тривалому збереженню вологи в землі, а також її прогріванню і насиченню киснем. Глибина розпушування повинна бути 6-8 см.Підгодовувати баклажани краще водорозчинними комплексними мінеральними добривами, вносячи їх у грунт з розпушуванням або розчинивши в поливальної воді. Першу підгодівлю роблять через два тижні після висадки, другу на початку утворення плодів.Плоди збирають в стадії технічної зрілості регулярно через 5-7 днів, вони повинні бути характерного фіолетового кольору, при визрівання плоди червоніють і їх якість знижується. Також при визрівання плодів знижується подальше плодоношення. Плоди зрізають ножем з частиною плодоніжки. Зібрані недостиглі баклажани краще зберігати в темному прохолодному місці – холодильнику, так як на світлі в теплому місці вони швидко дрябнуть і стають м'якими.Якщо перед осінніми заморозками на рослинах залишилося багато маленьких плодів, можна викопати рослини з коренем і прикопати їх в парнику або теплиці, рясно полив. Через тиждень або дві зберіть останній урожай.Основні хвороби, Що вражають баклажани – це сіра гниль, в'янення і чорна цвіль плодів. Перша міра по боротьбі з ними це дотримання сівозміни, посадка після пасльонових культур не раніше ніж через 4-5 років. Кращі попередники для баклажан – огірки, бобові, цибуля, капуста.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами