Мій досвід вирощування дині в Підмосков'ї
Родина дині – країни з теплим кліматом, але і в умовах середньої смуги можна отримати урожай цієї баштанної культури.Головне – це правильний догляд за рослиною.Розповім про свій досвід вирощування дині в Середній смузі Росії (я живу в Істрінському районі Підмосков'я).Як вирощувати розсаду, як доглядати за дорослими рослинами в період їх росту і формування плодів.
Як краще вирощувати розсаду
Для цієї теплолюбивой баштанної культури підходить тільки розсадний спосіб вирощування. Посадка дині у відкритий грунт насінням в Підмосков'ї не дасть результатів.Рослині необхідно багато місця для зростання і розвитку, тому під кожен кущ рекомендується виділити не менше 1кв. м. корисної площі.• Насіння на розсаду готують в перших числах травня.У горщики для розсади помістити по два або три динячих насіння. Ємності з майбутньою розсадою потрібно поставити на відкрите і світле місце. Досвідчені городники радять спочатку вкривати горщики плівкою, щоб створити для насіння «парниковий» ефект. Перші сходи з'являться через два тижні.• Як тільки паростки зміцніють, їх можна пересаджувати на грядки або в парник.• Відкриті грядки рекомендується застелити спеціальної чорної плівкою, в якій виконати отвори для рослин. Ця маленька хитрість дозволить зберегти тепло біля коріння, і позбавить від зайвого клопоту з прополкою.• На ніч розсаду дині потрібно вкривати плівкою або спеціальним матеріалом. Без цієї обережності неможливо отримати урожай дині в середній смузі.• У липні, коли небезпека нічних заморозків повністю пройде, рослини можна вже не вкривати.• Для посадки підходять гібридні сорти динь – вони більш стійкі до погодних умов.
Догляд за посадками
Щоб виключити надмірний ріст листя і батогів, і прискорити формування зав'язі, диню потрібно «прищеплювати».• Після того як бічні батоги почнуть формуватися, зайві пагони потрібно обрізати і залишити з кожного боку рослини по дві батоги.• З усіх зав'язей на кожній батоги необхідно залишити тільки одну.• Як тільки зав'язі підуть у ріст і наберуть чинності, нові пагони необхідно відразу ж видаляти.• У період формування і росту плодів, баштанну культуру потрібно підгодовувати два рази в тиждень. Найкраще для цієї мети підходить настій з прілого сіна.• Під зріють дині городники зі стажем радять підкладати нетканий матеріал або солому – це дозволить уникнути гниття плодів.Диня дозріває на початку осені. Характерною ознакою того, що плоди готові до вживання, є своєрідний «медовий» запах.Кращий вибір районованих насіння в інтернет-магазині: Досвідчені городники і селекціонери-любителі радять залишати один або два плоди до повного дозрівання на грядках. З них отримують насіння, з яких в наступному сезоні можна виростити рясний урожай.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами