Вирощуємо моркву простим способом
Для того щоб виростити відмінну морква на вашій ділянці можна використовувати один дуже простий і перевірений спосіб. Не секрет, що найкращими попередніми моркви культурами є капуста, помідори або цибулю. Не потрібно удобрювати морквяний грядку свіжим гноєм, так як це неминуче привертає шкідників.Оскільки морква – культура досить холодостійка, насіння її починає проростати при температурі 3-4 ° С, в ранні сходи можуть витримувати заморозки до -4 С °. Ця особливість моркви дозволяє висівати її ранньою весною. Тому слід заздалегідь восени підготувати грядку для нашої морквини. Для цього досить перекопати її на глибину багнета лопати, що не розбиваючи грудки грунту і зверху посипати комплексним мінеральним добривом, перегнилим компостом і деревною золою. А навесні, як тільки з грядки зійде сніг, і поверхню грунту відтане, розрівняти грядку граблями. Потім зробимо на відстані близько 20 см одна від одної поперечні борозенки і висівають насіння моркви по всій довжині борозенки.Хочу звернути вашу увагу на те, що насіння потрібно попередньо підготувати для поліпшення схожості. Справа в тому, що в оболонці насіння містяться ефірні масла, що перешкоджають доступу вологи до зародка. Тому потрібно просто протягом доби вимочити насіння у воді кімнатної температури для того, щоб прискорити процес проростання. Воду потрібно кілька разів змінити. Після цієї процедури підсушують насіння, щоб вони не злипалися і висівають на грядку. Звичайна норма висіву насіння приблизно 0.6-0.7 г / м.кв.Після того, як у паростків з'являться 2 справжніх листки, моркву слід прорідити. Потім через три тижні потрібно буде прорідити ще раз, залишаючи між паростками близько 3 см. Після другого проріджування підгодувати нашу морквину пташиним послідом, розведеним у воді в співвідношенні приблизно 1:20. Через брак пташиного посліду можна удобрити рослини і коров'яком (гноївкою 1:10) або звичайним перегноєм. Взагалі-то морква не потребує надмірній кількості поживних речовин, тому однією підгодівлі буде достатньо на весь період вегетації.Для того щоб морква при зберіганні не дуже проростала, потрібно обрізати стебла, захоплюючи 3-4 мм коренеплоду і припудрити місце зрізу деревною золою для запобігання загнивання. Хоча можна і не робити цього – при нормальних умовах зберігання морквина і так не проростає.Найлютішим ворогом моркви є морквяна муха, щоб не дати їй шансу зіпсувати наш урожай потрібно просто чергувати на грядці рядки морквини з рядками цибулі. Фітонциди, які виділяють пір'ячко зеленої цибулі, будуть відлякувати шкідників. Можна і просто накрити грядку дрібнопористої пластиковою сіткою, але спосіб з цибулею простіший, екологічно чистий, та й більш вигідний – ви не тільки захистите свій урожай від морквяної мухи, а й отримаєте на додачу ще й свіжий зелений цибулька в якості вітамінної добавки до ваших страв .Так, що спробуйте – не пошкодуєте, буде у вас відмінна морквина та й цибулька стане в нагоді!
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами