здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
віскі
Віскі шкоду і користь.
віскі вважається шляхетним алкогольним напоєм з багатовіковою історією. У кожного виробника має свій неповторний смак і запах міцний віскі.
Глікемічний індекс віскі низький – близько 0.Калорійність віскі – 235 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність віскі в 100 грамах продукту: білки 0 грамів; жири 0 грамів; вуглеводи 0,4 грама.Містить вітаміни: В, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, мідь, марганець, натрій, цинк, йод, фосфор, цукру, антиоксиданти, ефірні масла, спирт.Для приготування віскі традиційно використовується ячмінне зерно, але може використовуватися і інше (пшеничне, житнє, вівсяне, кукурудзяне). Спочатку з зерна протягом приблизно десяти днів отримують солод (пророщують і сушать), потім сухий солод подрібнюють до стану борошна грубого помелу і заливають окропом. Регулярно перемішуючи отриманий склад протягом половини доби отримують сусло. В охолоджене до 36 градусів С сусло додають дріжджі і на дві – три доби залишають бродити. Отриману бродінням брагу два – три рази переганяють (дистилюють) в спеціальних мідних апаратах. Виходить спирт.
віскі
стає самим собою тільки після тривалої витримки. Для чого підготовлений спирт розбавляють очищеною (джерельної) водою до фортеці від 40 до 60 градусів і заливають в дубові бочки. Витримуючи в дубових бочках, віскі набуває м'якість, колір від світло-жовтого до коричневого і специфічний аромат. Тривалість витримки повинна бути не менше трьох років, але може доходити і до двадцяти – тридцяти років і навіть більше. Яскравою особливістю віскі є неймовірне різноманіття його смаку і аромату. Це пояснюється властивістю напою реагувати на найменші зміни в технології виготовлення.Віскі при вживанні всередину допомагає при застуді. Зовнішньо їм можна натирати забиті місця і накладати зігріваючі компреси. У невеликій кількості віскі корисний. Він захищає від атеросклерозу, катаракти, остеопорозу, допомагає розслабитися, впоратися зі стресом, запобігає розвитку ракових клітин, стимулює роботу щитовидної залози. Віскі використовують не тільки як напій, а й як інгредієнт в коктейлях і в різних стравах. Найбільше в рибних і м'ясних, а крім того віскі додається в тісто і в начинки до випічки.віскі
при частому вживанні у великих кількостях всебічно шкодить здоров'ю людини і формує у нього алкогольну залежність. Порушує роботу шлунка, кишечника, підшлункової залози. Особливо згубно непомірний алкоголь впливає на серцево-судинну систему, печінку, нирки і мозок.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами