здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
водяника
Водяника чорна.
водяника в лікувальних цілях застосовується у американських індіанців у народів Півночі і в Тибеті. Невисокий вічнозелений чагарник родичка вересу водяника.
Глікемічний індекс водяники низький.Калорійність водяники – 33 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність водяники в 100 грамах продукту: білки 0,1 грама; жири 0 грамів; вуглеводи 0,1 грама.Містить вітаміни: А, С.Містить: марганець, глюкозу, цукру, клітковину, каротин, ефірна олія, жирне масло, дубильні речовини і органічні кислоти.Водяника. Її чорно-сиза (зустрічається і червона, і біла) розміром близько 5 міліметрів в діаметрі морозостійка ягода наповнена рідким пурпуровим соком. Росте вона по всьому світу в сусідстві з грибами в досить суворих місцях: в тундрі, в хвойному лісі і в тайзі, на болотах, скелях і пісках. Плоди дозрівають в кінці липня і не опадають з гілок всю зиму до весни. І перезимувавши, вони не втрачають своїх корисних якостей.
водяника
здавна відома своїми лікувальними властивостями. І сама ягода, і листя, і гілочки, і коріння цієї рослини. З її допомогою лікують сибірську виразку, захворювання печінки, нирок, водянку, набряки, гіпертонію, головний біль, заспокоюють нервову систему і стримують судоми.Ягода водяники має сильну сечогінну властивість. Чай з ягоди тонізує, корисний при хворобах нирок.Гілочки водяники допомагають загоювати рани.Відвар листя зміцнює волосся.Відвар листя і гілочок позбавляє від захворювань шлунка, в тому числі від діареї.Ванни з листя і гілочок стимулюють обмін речовин, допомагають при паралічі, захворюваннях нервової системи.Відвар і горілчаний настій ягід, листя і гілочок відновлюють порушений обмін речовин, ефективні при перевтомі, головних болях, паралічах, епілепсії і цинзі.Відваром з коренів можна лікувати захворювання очей.Протипоказанням до застосування водяники є її індивідуальна непереносимість. Небажано вживати водяники вагітним і годуючим груддю жінкам.водяника
добре зберігається в бочках (але не хвойних порід), що не прокис тривалий час. Зберігається мочені і мороженої. Заморожені плоди поміщають в пакети і укладають в морозильну камеру холодильника. Можна довго тримати свіжу ягоду в герметично закритій скляній тарі.Водяника не має яскравого смаку, злегка кислувато, в'яже, відчуття від її вживання майже нейтральні. Вона добре втамовує спрагу. Використовується в їжу, в основному, північними народами, що проживають в тундрі, але не тільки ними. Цю ягоду їдять сирою, мочені, з маслом, молоком або кислим молоком, з жиром, з м'ясом і з рибою. З неї готують підливи, киселі, муси, компоти, напої, вина, варення, джем, начинку для пирогів, мармелад, пастилу і повидло.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами