Їстівні гриби, ягоди, трави
Вовнянки солоні гарячим способом
Вовнянки, в солоному вигляді смачні гриби, особливо якщо їх правильно засолити. А бахрома на капелюшках солоних волнушек є їх візитною карткою. З одного боку існують холодний і гарячий методи засолювання волнушек. З іншого боку – вовнянки в Європі вважаються отруйними грибами, а у нас вовнянки в багатьох (не всіх) розумних грибних енциклопедіях вважають умовно-отруйними грибами. Щоб перестрахуватися і зберегти істинний смак вовнянки вибираємо в питанні засолювання грибів золоту середину. Побільше відмочують і поменше відварюємо (ніж при класичному гарячому способі засолювання).Що потрібно, щоб засолити гриби вовнянки гарячим способом: Сіль – 4 столових ложки на два літри розсолу (води);Гвоздика – 1-2 шт .;Перець чорний горошком – 8-10 шт .;Лавровий лист – 3-4 шт .;Часник – 3-4 зубчики;Рецепт засолювання грибів волнушек гарячим способом: Вовнянки очищаємо від лісового сміття, промиваємо під проточною водою, перекладаємо в окрему ємність.Заливаємо вовнянки холодної трохи підсоленою водою. Ми залишаємо на 5-6 годин.
Пару раз за цей час міняємо у грибів воду. Якщо Ви боїтеся забути поміняти воду (або є сумний досвід) в воду додаємо дрібку лимонної кислоти. Лимонна кислота – хороший консервант, навіть при спеці в квартирі не дасть "заграти" грибам і гриби не потемніють під час процес замочування. Щойно гриби належний час замочити, воду, де були гриби виливаємо. Процес замочування дозволить позбавити вовнянки від гіркоти і всякої гидоти. У каструлю наливаємо чисту воду і ставимо на вогонь. Як тільки вода закипіла висипаємо сіль, додаємо перець і половину від наявної гвоздику. Кип'ятимо пару хвилин. Додаємо в розсіл вовнянки. Варимо їх на середньому вогні 15 хвилин.
Після закінчення часу виймаємо гриби.
При цьому отриманий ароматний грибний розсіл не виливайте, а проціджуємо через дрібне сито.
У простерилізованих банку (краще невеликих розмірів 0,25-0,4 л) викладаємо лавровий лист, гвоздику і часник.
Викладаємо щільно в банку відварені вовнянки. Грибний розсіл доводимо до кипіння і заливаємо розсіл до країв. Закриваємо банку обшпареною окропом п / п кришкою. Перевертаємо банку кришкою вниз. Ми залишаємо на ніч. Потім прибираємо в прохолодне місце. Через 1-1,5 місяці солоні вовнянки будуть готові.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами