Як приготувати мариновані помідори з лимонною кислотою: рецепт і поради
ЗнанняМариновані помідори – це смачна закуска, яка додасть аромату і смаку будь-якому столу. Вони ідеально підходять до салатів, як додаток до основної страви або просто з’їдаться самі по собі. Якщо ви хочете приготувати мариновані помідори з лимонною кислотою, ми маємо для вас простий рецепт і кілька порад, як зробити їх смачними і апетитними.
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг
- Вода – 1 літр
- Цукор – 4 столові ложки
- Сіль – 2 столові ложки
- Лимонна кислота – 1 чайна ложка
- Часник – 4 зубчики
- Перець горошком – 10 штук
- Декілька гілок свіжих зелених трав (петрушка, кріп або базилік)
Приготування:
1. Помідори ретельно промийте та перекрутіть ритуально, щоб зберегти форму.
2. У великій емалеваній каструлі змішайте воду, цукор, сіль, лимонну кислоту.
3. Додайте часник, перець горошком та зелень.
4. Доведіть розчин до кипіння і варіть 5 хвилин.
5. Додайте помідори в киплячий розчин і так само швидко їх виймайте з нього.
6. Розкладіть помідори по банках з стерилізованими кришками.
7. Заповніть банки гарячим розчином.
8. Закрийте банки кришками й переверніть донизу, закутавши в ковдру для повільного охолодження.
Мариновані помідори з лимонною кислотою готові! Ви можете зберігати їх у підвалі або в холодильнику – вони будуть смачні і красиві протягом всього року.
Смачного!
Рецепт маринованих помідорів з лимонною кислотою
Мариновані помідори з лимонною кислотою – це смачна та корисна закуска, яка готується швидко та легко. Цей рецепт покаже вам, як створити соковиті та ароматні помідори з лимонною ноткою. Вони чудово підходять як до салатів, так і до сніданків, вечерь або закусок на гарячі подібні.
Щоб приготувати мариновані помідори з лимонною кислотою, вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 1 кг повнозрілих помідорів
- 2 столові ложки солі
- 2 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка лимонної кислоти
- 3 столові ложки оцту
- 6-8 гвоздик
- 1 горошинка духмяного перцю
А ось інструкція, як готувати мариновані помідори:
- Помідори миємо і обсушуємо.
- Сланкуваті тертим ножем зрізаємо через личина і помідори проціджуємо в великих банках.
- До цих помідорів додаємо сіль, цукор, оцет, лимонну кислоту, гвоздику і перець.
- Закриваємо банки кришками і залишаємо на добу в темному і прохолодному місці.
- Потім мариновані помідори витягаємо, перекладаємо до стерильних банок і заливаємо маринадом.
- Закриваємо банки і зберігаємо на холодовку.
Мариновані помідори з лимонною кислотою готові! Вони будуть чудовим доповненням до більшості страв, а також вони можуть слугувати окремим сніданком або снеком. Насолоджуйтеся їжею!
Поради:
- Банки для маринування помідорів мають бути чистими і стерильними.
- Не ріжте помідори на занадто тонкі шматочки, щоб вони не розповзлися під час маринування.
- Додайте декілька зелених листочків, таких як базилік або петрушка, для більшої ароматності.
- Мариновані помідори з лимонною кислотою зберігаються у холодильнику протягом 2-3 місяців.
Спробуйте цей рецепт маринованих помідорів з лимонною кислотою і насолоджуйтеся смаком цих соковитих закусок!
Підготовка інгредієнтів
Для приготування маринованих помідорів з лимонною кислотою необхідні наступні інгредієнти:
- Помідори – 1 кг
- Лимонна кислота – 1 чайна ложка
- Цукор – 3 столові ложки
- Сіль – 1 столова ложка
- Вода – 1 літр
- Часник – 3-4 зубчики
- Джгут або нитка для замотування банок
- Банки для консервації
Переконайтеся, що всі інгредієнти з належним чином підготовлені перед початком процесу консервації.
- Помідори ретельно промийте під проточною водою.
- Цукор і сіль розчиніть у воді, доки вони повністю не розчиняться.
- Лимонну кислоту розчиніть окремо у невеликій кількості води.
- Часник очистіть і дрібно наріжте.
- Банки перевірте на наявність тріщин або ушкоджень, потім ретельно вимийте їх гарячою водою і содою.
Готувати мариновані помідори з лимонною кислотою – це просто, а отриманий результат приємно здивує вас своїм смаком і ароматом. Насолоджуйтесь цією зимовою делікатесою разом зі своєю сім’єю та друзями!
Приготування маринаду
Для приготування маринаду для маринованих помідорів з лимонною кислотою вам знадобиться:
- 2 літри води;
- 1/2 столової ложки солі;
- 1 столова ложка цукру;
- 1 столова ложка лимонної кислоти;
- пучок свіжих зелених трав (петрушка, кріп, базилік);
- 2-3 гвоздики;
- 2-3 гранатові грона (на смак);
- 2 лимони (незначно нарізані);
- 2-3 дольки часнику (необов’язково, за бажанням);
Щоб приготувати маринад, слід додержуватися такої послідовності дій:
- В каструлю налити 2 літри води.
- В киплячу воду додати половину столової ложки солі та столову ложку цукру. Помішати до розчинення солі та цукру.
- Додати 1 столову ложку лимонної кислоти та знову перемішати.
- Додати пучок свіжих зелених трав, гвоздики, гранатові грона та лимони. Якщо бажаєте, можна також додати декілька долоньок часнику.
- Поставити каструлю на вогонь та довести маринад до кипіння. Потім зменшити вогонь та тримати маринад на середньому полум’ї ще 10-15 хвилин.
- Зняти каструлю з вогню і залишити маринад на 15-20 хвилин для настою.
Маринад готовий! Його можна використовувати для маринування помідорів чи інших овочів.
Маринування помідорів
Мариновані помідори – це відмінна закуска, яку можна вживати самостійно або додавати до різних страв. Вони додають смаку і аромату будь-якому столу. Якщо ви хочете спробувати новий спосіб консервування помідорів, ось рецепт, як приготувати мариновані помідори з лимонною кислотою.
Для приготування маринованих помідорів вам знадобляться такі інгредієнти:
- Помідори – оберіть сорт, який не тріскається і не розсипається при консервуванні.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – тут також можна виходити зі своїми вподобаннями.
- Лимонна кислота – вона додасть ідеальний кислинку.
- Часник – для підсилення смаку.
- Перець горошком – можна виходити зі своїми смаковими уподобаннями.
- Лавровий лист – для особливого аромату.
- Вода – для засолювання.
Нижче наведений процес консервування помідорів за допомогою лимонної кислоти:
- Приготуйте розчин: змішайте воду з сіллю, цукром, лимонною кислотою і додайте горошок перцю та лавровий лист. Заготовка готова, коли цукор та сіль повністю розчиняться.
- Добре промийте помідори, зробіть на них надрізи або використовуйте помідорний ніж, щоб стібкувати їх.
- Помідори складіть у банки, додайте нарізаний часник, залийте розчином.
- Закрийте банки кришками, а потім занурте їх до великого каструлі з гарячою водою.
- Поставте каструлю на вогонь і готуйте 10-15 хвилин після закипання.
- Зніміть банки з каструлі і негайно закривайте.
- Розташуйте банки вниз горло, накривши їх краще пластмасовими ковпачками. Поки вироблені помідори охолонуть, корода виділиться та помішає солі і цукрофікувайтеся.
Ваші мариновані помідори з лимонною кислотою готові! Зберігайте їх в прохолодному місці і насолоджуйтесь улюбленою закускою.
Зверніть увагу: якщо ви хочете, щоб помідори були більш м’якими, приготуйте їх у киплячій воді протягом 2-3 хвилин до закладання у банки.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами