Рецепти моєї бабусі
Ці рецепти домашніх заготовок на зиму перевірені часом і парою-трійкою поколінь господинь. За весь цей час рецепти практично не зазнали жодних змін. Та й що там можна змінити !? Кожен рецепт настільки простий, що приготувати з нього консервацію можна легко, навіть на дачі в безпосередній близькості від городу.
заготівля хрону
500 г протертого кореневища хрону висипати в 250 г киплячої сметани і варити на малому вогні 10 хв. Зняти з вогню, збити і додати одне сире яйце, ретельно розмішати і, коли все загусне, додати за смаком цукру, солі і сік одного лимона. Розкласти хрін гарячим в пропарені скляні двохсотграмових баночки з закручуються кришками. Зберігати потрібно в холодильнику.Заправка для супу
Для приготування суповий заправки потрібно взяти по 1 кг ріпчастої цибулі, моркви, солодкого перцю і томатів, по 300 г кропу, петрушки з корінням, селери з корінням і все це дрібно нарізати. Все добре перемішати разом з 1 кг солі і засипати в банки з пластиковими кришечками. Зберігати в прохолодному, сухому і темному місці, наприклад в холодильнику.Кріп для приправ
Молодий і свіжий кріп ретельно перебрати, видалити мляві і зіпсовані листя, ретельно вимити і просушити. Після сушіння відрізати й викинути грубі черешки і товсті стебла. Відсортований кріп порізати на шматочки 5-8 мм і пересипати сухий, чистої і великої кухонною сіллю (1 столова ложка з гіркою на 150 г кропу). Перемішати, укласти в сухі, скляні чисті банки. Закрити щільніше кришками і зберігати в темному, сухому і прохолодному приміщенні. Таким же чином заготовляють листя петрушки, базилік, м'яту і селеру.цибуля маринована
Для маринування взяти гострий або солодкий лук діаметром до 2 – 3 см. У свіжих цибулин відрізати корінці і очистити покривне листя. Прокип'ятити 2 – 3 хвилини і остудити в чистій воді. Потім на дно банки укласти лавровий лист в один шар і засипати бланширує цибулю. Все це заливається маринадом. Щоб приготувати маринад, в каструлю залити 1 л води, насипати 50 г цукру і 50 г солі, додати 1 склянку 5% оцту і трохи прокип'ятити. Потім в банки з цибулею налити гарячий маринад, накрити прокип'яченими кришками і прокип'ятити (банки ємністю 0.5 л – 10 хвилин, ємністю 1 л – 15 хвилин).салат осінній
Для салату вам знадобляться: помідори – 5 кг, цибуля – 1 кг, перець – 1 кг, рослинна олія – 250 г, оцет 9% – 250 г, цукор – 100 г.Помідори, перець і цибулю порізати на дрібні шматочки, морква крупно нашаткувати. Покласти все в відповідну за обсягом каструлю, додати заливку і перемішати. Проварити все це півгодини на невеликому вогні. Потім розкласти салат в простерилізовані заздалегідь банки. Закрутити герметичними кришками. Заливку потрібно приготувати з рослинного масла, цукру і оцту, доведених до кипіння.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами