Заготівля з цвітної капусти без стерилізації, рецепт з фото, День дачника
Від ФахівцяЗаготівля з цвітної капусти без стерилізації, рецепт з фото
Солона кольорова капуста поки не так популярна серед рецептів заготовок на зиму, тому ви можете стати першим, хто здивує гостей таким смакоту.
Це соління можна додавати в салати або супи.
Приготована таким чином кольорова капуста дозволяє насолоджуватися неповторним смаком цього дієтичного овоча, коли його сезон вже пройшов.Заготівля з цвітної капусти на зиму виходить дуже ніжною, з приємним пряним ароматом, так як в рецепт входить досить велика кількість кропу.
Інгредієнти:
• кольорова капуста – 1 кг;
• свіжий кріп – 1 великий пучок;
• листя вишні – 2-3 шт .;
• часник – 4 зубчики;
• сіль – 50 г на 1 літр води.
Для засолювання на зиму необхідно взяти здоровий вилок цвітної капусти. Її суцвіття повинні бути білого або кремового кольору без потемніння. Листя навколо качана повинні бути свіжі, зелені. Їх необхідно видалити. Потім слід вирізати качан.
Якщо в цвітній капусті є невеликі зелені черевички, то качан потрібно помістити на 15 хвилин в підкислену лимонним соком або оцтом воду. Черв'ячки самі спливуть на поверхню. Після цього капусту слід ретельно промити під проточною водою. Потім качан потрібно обережно покласти в окріп і залишити ще на 15 хвилин для бланшування.
Тим часом слід підготувати ємність для засолювання. Ідеально, якщо це буде дерев'яний бочонок. Цвітна капуста з кропом добре засаливается в емальованій каструлі. За обсягом потрібно підібрати таку ємність, в яку качан можна покласти цілком, не розбираючи його на суцвіття. На дно каструлі слід покласти половину промитого кропу і два зубчики нарізаного на 3-4 зубчики часнику.
Воду з цвітної капусти необхідно перелити в окрему каструлю. Кочан слід охолодити під холодною водою, щоб він не розварився. Потім його потрібно перекласти в каструлю для засолювання ямкою від качана вгору.
Між гілочками суцвіть слід розкласти часточки залишився часнику. Зверху розкласти другу половину кропу.
У воду, що залишилася після бланшування, необхідно покласти листя вишні. Їх можна замінити лавровими або смородиновим листям, рецепт заготовки тут допускає вибір на ваш смак. Додати сіль з розрахунку 50 г (2 ст. Л.) На 1 літр.
Розсіл слід закип'ятити і остудити до кімнатної температури. Потім їм потрібно залити кольорову капусту. Зверху покласти тарілку і залишити соління в теплі на 5 днів. Після цього розсіл необхідно злити, ще раз прокип'ятити, видаляючи піну. Коли він охолоне, їм знову потрібно залити качан і переставити каструлю в холодильник.
Соління з цвітної капусти з кропом буде готове через 1 тиждень. Зберігати його можна при температурі 1-5 градусів протягом 1 місяця.
Іноді цей рецепт називають «солона кольорова капуста по-вірменськи».
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами