Смачні заготовки на зиму: консервування патисонів
Багато господині готують страви з патисонів. Дана овочева культура відноситься до сімейства гарбузових і цінується своїми смаковими якостями. З патисонів, як і з кабачків роблять ікру, готують млинці. Їх солять, роблять ікру, смажать, маринують. Готують даний овоч як самостійно, так і в сукупності з іншими культурами. Деякі рецепти приготування будуть описані в даній статті.Асорті з патисонів і кабачківОвочі слід нарізати невеликими шматочками: часточками, гуртками, брусочками. Далі потрібно хвилини на 3-4 блашіровать і остудити.Консервування кабачків з патиссонами в маринадіДля заливки на літр води знадобитися солі – 25 або 50 м справа смаку кожного. Можна додати 70 г 9% оцту і цукру стільки ж, скільки і солі. Цибулю нарізати півкільцями і покласти його на дно банок шаром. Далі слід додати 2-4 зубчики часнику, 2-3 горошини перцю запашного, трохи гострого, лист лавровий. Покладіть овочі. Щоб вони щільніше помістилися, необхідно струшувати банку. Після чого вміст заливають гарячим маринадом. Для консервації кабачків і патисонів таким способом, необхідно провести стерилізацію. Банки, ємністю в 0, 5 л кип'ятять 10 хвилин, літрові на 5 хвилин більше, для стерилізації 3-х літрових знадобиться 20 хвилин. Після чого банки потрібно буде закатати, перевернути догори дном і накрити. Через добу їх можна буде поставити на постійне місце для зберігання.Патисони цілі маринованіДля цього рецепта знадобляться тільки молоді овочі. Їх миють, чистять і 5 хвилин проварюють в окропі. Після чого відразу ж остужівают. В іншому випадку вони стануть дуже м'якими. Як зелені беруть селера, петрушку, гілочки кропу, листя хрону. Шматочками (по 5 см) ріжуть пекучий перець. Далі слід почистити часник. Для кожної банки знадобиться по 3 зубчики. Маринад готують з урахуванням 400 г на літрову ємність. Для цього беруть по 20 г цукру і солі, додають в воду і кип'ятять 15 хвилин і проціджують. Після чого вливають в каструлю маринад, доводять до кипіння і додають 80% оцтової кислоти (6 г). На дно ємності кладуть спеції і зелень, після патисони, заливають трохи остиглим маринадом і стерилізують. Пол літрові банки прокіпячівают хвилин 6, літрові слід простерилізувати хвилин 15. Далі слід їх закатати і залишити на час, щоб охололи. Патисони, приготовані за таким рецептом, добре поєднуються з макаронними стравами, картоплею, м'ясом.Ікра з патисонів
Патисони можна консервувати, не вдаючись до стерилізації. З них виходить смачна ікра або рагу, які можна приготувати на зиму. Для цього беруть:– патисонів – 1 кг;– помідорів – 2 кг;– болгарського перцю – 500г;– часнику – 3 головки;– рослинного масла – 700г;Овочі нарізати і протушкувати до готовності. За кілька хвилин до готовності додають сіль і цукор, оцет. У стерильні банки викладають гарячу ікру і закочують кришками.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами