Written by admin on 2020
Заготовки з жимолості на зиму рецепти варення, желе, День дачника
Від ФахівцяЗаготовки з жимолості на зиму: рецепти варення п'ятихвилинки, желе, компоту
Рецептів приготування заготовок з жимолості не так багато, так як цей чагарник ще тільки набирає свою популярність. У центральній частині Росії його поки вирощують замало.
Спробуйте приготувати з жимолості джем на зиму – здивуєте ваших гостей його ніжним смаком.Важливо: стиглі ягоди жимолості дуже ніжні, швидко розварюються. Тому краще вдаються з неї варення-п'ятихвилинки (з коротким часом варіння). Або джеми, конфітюри, мармелад – тобто рецепти, в яких жимолость подрібнюється або уварюється.
Жимолость з цукром на зиму без варіння
На 1 кг жимолості потрібно взяти 2 кг цукру.Ягоди пропустити через м'ясорубку або розчавити дерев'яним товкачем, засипати цукром, перемішати і залишити до повного розчинення цукру. Розкласти по банках.
Швидке варення з жимолості без варіння
Жимолость – 1 кг, цукор -1,5 кг, лимонна кислота – 1 упаковка.Ягоди жимолості перебрати, промити, просушити. Засипати їх цукром і гарненько подрібнити блендером. Тонкість приготування в тому, що перемішувати ягоди потрібно до повного розчинення цукру, поки не зникнуть всі кристалики, і маса не стане однорідною.
В кінці додати лимонну кислоту (вона тут працює як консервант, оскільки продукт ми не варимо). Готове варення розлити в простерилізовані банки, закрити кришечками і зберігати в прохолодному місці.
Варення-п'ятихвилинка з жимолості
Рецепт розрахований на пропорції: 5 частин ягід + 6 частин цукру + 1 частина рідини. Тобто на 5 склянок жимолості беріть 6 склянок цукру і стакан води.У каструлю насипати ягоди, додати воду. Постійно заважаючи, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Зняти з вогню, всипати частинами цукор і розмішувати його до повного розчинення.
Загорнути в стерильні баночки. Вийде дуже смачно!
Конфітюр з жимолості
Пропорції 1: 1 (на 1 кг ягід – кг цукру).
Промиті і обсушені ягоди жимолості прокрутити через м'ясорубку, змішати з цукром, почекати до його розчинення. Отриману масу довести до кипіння, розкласти в гарячі банки.
Конфітюр вийде желеподібним.
Желе з жимолості
На 1 кг ягід візьміть 800 г цукру.У свіжовичавлений сік жимолості додати цукор, довести до кипіння і уварити при безперервному помішуванні до третини початкового об'єму. Розлити гарячим у банки, пастеризувати 30 хв по вінця в киплячій воді, після щільно закупорити.
Компот з жимолості
Рецепт розрахований на трилітрову банку, потрібно 300 г цукру. Кількість ягід – на ваш розсуд, приблизно третина банки.У промиті і ошпарені банки покласти підготовлені ягоди. Залити до горлечка окропом і прикрити кришкою. Через 10 хвилин воду з банки вилити в каструлю, покласти туди цукор, розмішати і закип'ятити. Киплячим сиропом залити банки і відразу ж закупорити.
жимолость сушена
Для сушки підходять злегка недозрілі ягоди жимолості. Сушити можна будь-якими відповідними способами:на сонці, розклавши на папері або чистої фанері (7-10 днів),
в духовці при температурі 40-60 градусів (6-10 годин),
в електросушарці на середньої потужності (4-6 годин).
Сушена жимолость взимку хороша для компотів, начинки пирогів, додавання в чай.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами