Замороження груші на зиму. Підготовка фруктів до заморожування
Популярні матеріали
Today's:
Замороження груші на зиму. Підготовка фруктів до заморожування
Груші можна морозити на зиму декількома способами, але перед початком процесу необхідно підготувати їх. Для початку потрібно грушу правильно зібрати, так як від цього безпосередньо залежать період і якість зберігання врожаю. Терміни збирання залежать від сорту груш, і орієнтуватися необхідно саме на це. Для заморозки не потрібно знімати фрукти з дерева занадто рано, поки вони ще не дозріли, але і перетримувати їх на гілці теж не варто, так як в останньому випадку заморозити груші буде важче.Якщо ви не збираєтеся займатися заморожуванням груш на зиму відразу, як тільки зняли їх з дерева, то їх необхідно гранично акуратно укласти в підготовлені ємності (краще в цих цілях використовувати дерев'яні ящики), дно яких заздалегідь потрібно вистилати соломою, тирсою або розкришеним до стану окремих крупинок пінопласту. У такому вигляді зібраний урожай краще помістити в прохолодне місце – льох, підвал, неопалювальний, але засклений балкон. Оптимальна температура для зберігання – 2-5 0 С.Безпосередньо перед тим як заморожувати, груші необхідно ретельно вимити, так як при розморожуванні, ви будете відразу використовувати їх в їжу, очистити від забруднень можливості вже не буде. Мокрі фрукти потрібно висушити, скориставшись м'якими паперовими рушниками або залишити до моменту самовисиханія. І ось вже після підготовки фруктів, вибравши найбільш підходящий спосіб, можна переходити до етапу заморозки.Варення з груш на зиму: Топ 10 простих рецептів грушевого варення
У дитинстві, коли мама робила варення з груш, це мене завжди дивувало. Навіщо, якщо можна фрукти є так, свіжими? Да уж, любила я груші! Зараз, ставши дорослою, я і сама не проти приготувати варення з мого улюбленого фрукта. Ось складно втриматися і не розповісти, яку смакоту можна зробити з готового варення. Я приведу ті варіанти, які сама випробувала, і які завжди виходять неймовірно смачними:- Желе. З сиропу виходить таке смачне желе, просто бомба! А по суті, адже нічого, крім агар-агар (желатину або пектину), трохи ваніліну (раджу брати натуральний ванілін, вірніше, стручок прянощі) і сиропу, не треба! Красиво будуть виглядати шматочки, «застиглі» на дні.
- Просочення і начинка для коржів. До речі, не тільки самим сиропом можна просочити коржі для торта, але і зробити зі шматочків дуже цікаву начинку для булочок сінабон.
- Джем. Я для цього подрібнюю шматочки фруктів в блендері. З'єдную їх з сиропом і крохмалем і проварюю до загустіння. До тостів, або просто з чаєм такий джем незамінний.
- Компот. Коли хочеться чогось смачно-солоденького попити. Відмінний варіант – розмішане простою водою варення.
- Сироп для морозива. Морозиво теж можна приготувати самим. Але ось прикрасити його варто дуже ніжним повидлом, з жовтою черешні або грушевим.
- Топпінг для домашнього йогурту або десерту.
- Пастилу. Взимку можна розкласти тонким шаром десерт на деко і приготувати пастилу в духовці.
Варення з груш цілком на зиму – простий рецепт без стерилізації
Цікаво, що не тільки з маленьких груш можна зробити варення, але з великих. Фрукти можна навіть подавати окремо від сиропу, як десертне блюдо. До речі, по темі десертів! Їх можна начинити горіхами, зефіром або шоколадом. Вийде ситно, смачно і святково!- Груші (сорт Лимонка) – 1,5 кг.
- Цукор – 1,2 кг.
- Лимонна кислота – 0,5 ч.л.
Викладаємо в сотейник, засипаємо цукром і залишаємо на кілька годин, щоб вони пустили сік.
Сотейник накриваємо кришкою і ставимо на вогонь.
Якщо фрукти не пустили сік, можна додати трохи води.Проварюємо варення 5 хвилин після закипання. Знімаємо з вогню. Остужаем. Його потрібно проварювати від 5 до 8 разів, поки все груші не стануть м'якими, але при цьому вони повинні впевнено тримати форму і не розвалюватися.Коли ставимо варення останній раз на вогонь, додаємо лимонну кислоту і даємо йому закипіти.
Груші вилочкою акуратно закладаємо в заздалегідь простерилізованих баночку до самого верху.
Заливаємо сироп в банку. Закочує кришкою і відправляємо на зберігання.Маленька хитрість цього рецепта – груші варто підібрати одного розміру. Так вони приготуються одночасно. І ще, якщо раптом, у вас фрукти не пустили або дали мало соку, тоді додайте води.
Варення з груш цілком на зиму – простий рецепт без стерилізації, Автор https://www.youtube.com/watch?v=44YZ-48kmCc
Рецепт варення з груш з лимоном на зиму
Лимонна кислота, лимон або сік лимона є консервантами, які допомагають страви відмінно зберегтися. Думаю, що з деякими, особливо солодкими сортами груш, лимон незамінний ще з однієї причини. Він доповнює смак варення і робить його цікавішим.- Груші – 2 кг.
- Лимони – 2 шт.
- Цукор – 1 кг.
- Вода – 400 мл.
Лимон обов'язково ретельно миємо. Нарізаємо лимон на тонкі часточки, паралельно видаляючи кісточки.
Складаємо часточки лимона в каструлю. Заливаємо водою. Даємо закипіти і проварюємо лимони на середньому вогні 3 хвилини.
Через 3 хвилини дістаємо лимон з відвару. У каструлю засипаємо цукор і варимо сироп до повного розчинення цукру. Сироп періодично помішувати.
А ось тут цікавий момент. Можна груші засипати в сироп, а можна сироп залити в ємність з фруктами. Робіть, як вам зручно. Вогонь не збільшуємо, все так же, каструля стоїть на середньому вогні. Доводимо до кипіння.
Заморожені груші, що приготувати. Заморожені груші на зиму
З розвитком холодильного обладнання з'явилася можливість заморожувати урожай, залишаючи його на зиму. Як заморозити груші на зиму, читайте в покроковому рецепті з фото.Літо і осінь – час заготівлі свіжих плодів на зиму, якими можна насолоджуватися тривалий час. Це соління, джеми, варення, цукати, компоти … Крім цього своїми руками можна зробити і інші заготовки на зиму більш корисним варіантом – заморозка свіжих плодів і овочів. Такі продукти урізноманітнюють меню в холодні дні і наситять організм корисними речовинами. Сьогодні поговоримо, як заморозити на зиму груші. Стиглі, соковиті і солодкі груші відмінно підходять для заморозки. Замороження груш відноситься до простих видів заморозки, де можна максимально проявляти фантазію, заморозивши плоди різними способами. Але заморожувати – це не покласти фрукти в морозилку. Тут є правила, дотримуючись яких збережуться смакові якості і корисні вітаміни. В заморожених фруктах зберігається максимальна кількість корисних речовин. Наприклад, до 90% вітамінів і елементів, що значно більше, ніж при консервації і соління.Заморожені груші додають в компоти і киселі, використовують для желе та десертів, як начинку для млинців і пиріжків. Для заморозки бажано використовувати сезонні сорти груш. Плоди повинні бути цілими, пружними, без вм'ятин і псування. Більш м'які екземпляри використовуйте для заморозки у вигляді пюре. В процесі заморозки фрукти не лопаються і зберігають форму, а після розморожування структура, смак і аромат груші залишається і не змінюється.
- Калорійність на 100 г – 73 ккал.
- Кількість порцій – будь-яка кількість
- Час приготування -15 хвилин активної роботи, плюс час для заморозки
Покрокове приготування заморожених груш на зиму, рецепт з фото:
1.Для заморозки виберіть в міру стиглі плоди середнього розміру без ушкоджень. Груші промийте, розріжте на чотири частини, видаліть з серединки кісточки і наріжте плоди часточками, кубиками, брусками або будь-який інший форми. Залиште груші просохнути. Для цього можете покласти шматочки на паперовий рушник або обробну дошку.
2. Складіть плоди в спеціальний пакет або пластиковий контейнер для заморозки і герметично упакуйте. Це дозволить грушам краще зберегтися. У кожен пакет кладіть стільки груш, скільки потрібно для приготування. Оскільки залишилися плоди повторно не заморожують.
3. Надішліть їх в морозильну камеру для заморозки. Заморожуйте при температурі не нижче -20 ° C. Бажано включити швидку заморозку. Зазвичай для заморозки потрібно 2-3 години. Заморожені груші на зиму зберігайте при -18 ° C в морозильній камері 8 місяців.Розморожуйте груші правильно. Після розморожування зберігати довго їх не можна, тому що вони швидко зіпсуються. Використовувати розморожені шматочки треба швидко, щоб вони не перетворилися в «кашу». Для начинки шматочки можна зовсім не розморожувати, а готувати прямо з морозилки. Для варіння компотів груші також не розморожувати, опускайте їх відразу в каструлю.
Пюре з груші в морозилці. особливості приготування
Зробити смачне пюре з груш на зиму досить просто, особливо якщо в будинку є така кухонна техніка, як блендер або м'ясорубка. Завдання виявиться посильної навіть для недосвідченого кулінара. Для отримання найкращого результату йому потрібно знання кількох моментів.- Для приготування пюре не надто добре підходять недозрілі або сильно перезрілі плоди. Вибір краще зупинити на тільки що достигли фруктах або злегка перезрілих. Важливо, щоб плоди не мали гнилі, пошкоджень, інакше заготовка виявиться несмачною, малокорисною і довго не простоїть.
- Подрібнювати груші для пюре можна разом з шкіркою, але такий десерт має кілька грубувату консистенцію і не підходить для годування дітей. Потрапивши в стравохід, шматочки шкірки можуть викликати у малюка блювотний рефлекс, і умовити його є корисні фрукти стане непросто. Ділянки з насінням з плодів необхідно видалити, навіть якщо пюре їстимуть тільки дорослі.
- Для годування немовлят грушеве пюре домашнього виробництва не підійде, навіть якщо зробити його без цукру. Без додавання лимонної кислоти не обійтися: десерт зіпсується. А цей компонент немовлятам не дають. Однак для харчування дітей старше 3 років домашня заготовка у вигляді порі з груш добре підходить, і їм таке частування зазвичай припадає до смаку. Для дітей меншого віку краще підібрати рецепт пюре, де груші поєднуються з фруктами або ягодами, які можна консервувати без додавання лимонної кислоти. До таких фруктам відносяться яблука.
- Чим менше додано в грушеве пюре цукру і лимонної кислоти, тим воно більш вимогливо до умов зберігання. Якщо пюре зроблено без додавання цих інгредієнтів, його можна зберігати тільки в морозильній камері. Зварене без цукру, але з додаванням лимонної кислоти, воно повинно зберігатися в прохолодному приміщенні або навіть в холодильнику. Грушеве пюре, закрите з цукром і лимонною кислотою, зазвичай непогано стоїть при кімнатній температурі.
- Незалежно від того, за яким рецептом робиться пюре з груш і в яких умовах воно буде зберігатися, банки під нього необхідно стерилізувати. Кришки можна використовувати тільки металеві, що забезпечують герметичність. Перед вживанням їх теж потрібно простерилізувати. З цією метою їх кип'ятять як мінімум протягом 5 хвилин.
Як заморозити груші для прикорму. Користь грушевого пюре для грудничка, рецепти приготування, зі скількох місяців можна давати
Грушеве пюре для прикорму грудничка, як однокомпонентної добавки до основного раціону, необхідно піврічній ребятенку, в першу чергу, для насичення його організму вітамінами і мінералами.Тим більше що подібне блюдо можна приготувати в домашніх умовах всього за якісь хвилини.Тому якщо немовля з апетитом їсть будь-овочеве пюре, то грушеве ласощі не тільки урізноманітнює його меню, але і явно припаде йому до смаку.Грушеве пюре – найбагатше джерело вітамінів і мінералів
Груша – не тільки найсмачніше, а й корисний фрукт. Включені в дитячий раціон плоди груші, насичені вітамінами і мінералами, допомагають дитячому організму рости і правильно розвиватися.Протерті плоди цього фрукта не втрачають своїх корисних властивостей – так само, як і цільні груші, вони містять полезнейшие і необхідні для організму дитини елементи у вигляді:- водорозчинних вітамінних комплексів групи «В», аскорбіновою і нікотиновою кислот;
- ліпофільних вітамінів – філлохинон, ретинол, токоферолов;
- фолієвої кислоти;
- пектинів, деяких санітарів організму, всмоктують в себе токсини;
- клітковини;
- солей мінерального походження і дубильних речовин.
Таке багатюще насичення корисними речовинами і вітамінами дозволяє фрукту нормалізувати травний процес у малюка і на перших порах його життя виступити в якості будівельного матеріалу на внутрішньоклітинному і міжклітинному рівні.Також описуються плоди можуть виконувати роль проносний засіб і допомагати грудничку, при необхідності, справлятися з запорами.
Коли можна вводити в прикорм малюка грушеве пюре
Вводити для грудничка перший прикорм у вигляді грушевого пюре, особливо якщо малюк знаходиться на грудному вигодовуванні, можна з 5-6 місяців. Якщо ж дитина «іскусственнік2, то урізноманітнити його раціон грушевим пюре буде доцільніше вже з 4 місячного віку.Важливо! Дієтологи рекомендують приступати до першого прикорму, починаючи саме з овочевого пюре, і лише потім давати малюкові тюрю з фруктів для розуміння і відчуття ним усіх смакових якостей, наприклад, яблука чи груші.Крім того, згідно з численних порад матусь, що описується пюре можна замінювати грушевим соком, корисним немовлятам вже з 5 місяців.Також дитині не зашкодить даний фрукт, нарізаний великими шматками. Грудничку часточку груші, по-старому, можна загорнути прямо в шматок марлі і дати замість соски.Зі скількох місяців починати вводити в раціон
Позитивна реакція на додавання груші в раціон немовляти проявляється в разі дбайливого та обережного апробування описуваного пюре і при дотриманні батьками наступних правил:- Включенням в меню грушевого пюре, після раніше введених в раціон малюка овочів і яблук – годування дитини, що знаходиться на грудному вигодовуванні, необхідно здійснювати в піврічному віці не раніше. Дітям, які перебувають на штучному вигодовуванні, дозволяється їсти ласощі з груші після досягнення ними 4-х місячного віку.
- Для малюка новий продукт, у вигляді пюре з груші, на перших порах по масі не повинен перевищувати 15 грам, з плином часу порції можна збільшувати.
- При виконанні року дитині дозволяється куштувати вже 100 грам пюре, приготованого з фруктів.
- Грушу, використовувану для приготування фруктової тюрі, необхідно піддати термічній обробці, а після подрібнити за допомогою сита або блендера.Готувати пюре з груші можна з використанням пароварки, мультиварки, СВЧ, духової шафи. Підбір найбільш відповідного варіанту приготування пюре з фруктів здійснюється безпосередньо батьками.
Як зберегти груші на зиму. Як в домашніх умовах зберегти свіжими зимові сорти груш
Термін зберігання груш залежить не тільки від сортових якостей, мікроклімату в зоні зростання, погодних умов сезону, розташування плода на дереві. Важливими є й характеристики приміщення, в якому фрукт зможе пролежати якомога довше. Розберемося, як зберегти груші на зиму в домашніх умовах, щоб вони залишалися смачними і соковитими до самої весни.Відповідно для зимового зберігання підходять тільки останні, які в свою чергу поділяються на:- Ранньозимовий – долежать до Нового року;
- зимові – з терміном лежання приблизно до лютого;
- пізньозимові – ними ви зможете ласувати навіть в квітні.
Зимові сорти груші. Натисніть на картинку, щоб збільшити (відкриється в новому вікні)Вибирайте сорт у відповідність до кліматичної зони, в якій проживаєте. Від цього буде залежати кількість і якість врожаю, а також його збереження.
Фактори, що впливають на терміни знімання груші
Для зберігання груш на зиму плоди знімають по досягненні знімною зрілості, яка поділяється на початкову, середню і повну.Зимові груші починають прибирати, як правило, в стані повної зрілості:- насіння набувають коричневого забарвлення;
- плоди легко відокремлюються від дерева.
- Затягування зі строками збирання може привести до перезрівання і побуріння м'якоті біля насіннєвого гнізда, а також до подмораживанию і осипання плодів.
Збір врожаю
Як збирати груші, щоб зберегти урожай в домашніх умовах:- Збирання проводите в ясний день відразу після того, як висохне роса.
- Першими звільняйте нижні гілки, потім середні і останніми – верхні.
- Знімайте з плодоніжкою – обхопіть долонею плід, вказівним пальцем натисніть на плодоніжки в місці з'єднання з плодової гілочкою, підніміть грушу і відсуньте вбік.
Умови зберігання
Перед закладанням на тривале зберігання охолодіть плоди. Це зручно зробити вночі, коли падає температура повітря. Якщо цього не зробити, на теплих плодах під впливом холодного повітря в сховище утворюється конденсат, який сприятиме розвитку гнилі.У виробничих умовах груші охолоджують до 4-5 ° C в спеціальних камерахНа відміну від груші в період зберігання не утворюють на шкірці восковий наліт. Вони швидше втрачають вологу завдяки пористій шкірці. Тому для зберігання в свіжому вигляді необхідна:
- температура від -1 до 0 ° C;
- відносна вологість – 90-95%.
Як зберігати груші в домашніх умовах
Зберегти груші в домашніх умовах можна в погребі, ямі або в холодильнику.У погребі чи підвалі
Сховище заздалегідь очистіть від сміття. Не менш ніж за місяць до закладки вимийте приміщення і продезінфікуйте – обробіть підвал сірчистим газом:- Спаліть на металевому листі Комкова сірку в розрахунку 3 г на 1 м³.
- Закрийте двері і вентиляцію.
- Через 2-3 дні приміщення добре провітріть.
- фрукти розсортуйте по сортах і розмірам;
- травмовані і уражені захворюваннями плоди видаліть;
- залишилися складіть в тару.
- дерев'яні ящики;
- картонні коробки;
- поліетиленові пакети.
- Ящик застеліть великим аркушем паперу, зверху покладіть шар розпущеної стружки.
- Груші укладайте по діагоналі, направляючи плодоніжки в проміжок між плодами наступного ряду.
- Кожен шар накривайте стружкою.Кількість шарів (від 2 до 4) залежить від величини груш.
- Зверху покладіть стружку, накрийте кришкою так, щоб виключити тиск на плоди.
Способи укладання груш на зберіганняВ поліетиленові пакети укладайте груші тільки тоді, коли їх температура зрівняється з температурою повітря в льосі. Пакети щільно закрийте або заваріть.
В ямі
Ями обладнайте далеко від ґрунтових вод. Глибина – 1,2-1,5 м. Ширина та довжина залежать від кількості врожаю.Груші треба прибрати в ями до настання перших заморозків:Знаючи кілька способів, як зберегти груші на зиму, в кінці зими і ранньою весною ви будете насолоджуватися соковитими, ароматними плодами, вирощеними у власному саду.Відео заморожування яблук і груш цілими плодами.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами