Засмага шкірки плодів яблук
Побуріння шкірки відноситься до найважливіших захворювань зберігаються яблук. Воно вражає переважно ті плоди, які були зібрані занадто рано або занадто пізно або зберігалися при несприятливих умовах.До таких умов належить погана вентиляція сховища, а також постійні перепади температур в приміщенні. Також на потемніння може вплинути занадто висока температура повітря під час сміття врожаю.Побуріння шкірки проявляється, перш за все, на неокрашенной стороні яблук.Плями утворюються в результаті реакції кисню з дубильними речовинами. Пошкодження може прискорюватися також і газами, які виділяються самими плодами.
Основні типи побуріння плодів
Є три найважливіших типу побуріння шкірки яблук:недорозвинені плоди
- Щоб утворювалися стійкі, добре забарвлені плоди, необхідні пухкі крони.
- Позитивно впливає також вельми помірне добриво азотом, так як при менш активний ріст не створюється сильного затінення, і поліпшуються умови дозрівання плодів.
перезрілі плоди
Шкірка у перезрілих плодів стара, а їхні резерви виснажені. Найбільш часто вражаються найкрасивіші, найбільш зрілі і великі плоди. Сприйнятливі сорти «Голден Делішес», «Ранет канадський», «Боскопе», «Майгольд», «Джонатан» і «Ідаред».- Такі ж як і при першому типі побуріння;
- Позитивно впливає хороше освітлення плодів, що сприяє більшій міцності шкірки.
- При помірному добриві азотом відбувається ранній і бажане зникнення хлорофілу. На відміну від першого типу побуріння частіше уражаються плоди, зібрані занадто пізно.
Для попередження нерівномірного дозрівання плодів і пов'язаної з цим багаторазової прибирання плодів необхідно ретельне проріджування.Відносно умов зберігання слід дотримуватися вищевикладені вказівки. Відмінні, добре розвинені плоди потрібно обов'язково зберігати в контрольованій атмосфері.
Побуріння від опіків при зберіганні в контрольованій атмосфері
Вуглекислий газ, розчинений у конденсується воді, може викликати опіки шкірки плодів, які виглядають, як загар. Таке побуріння шкірки запобігає тільки регулюванням умов зберігання.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами