Written by admin on 2020
Засолка груздів на зиму в домашніх умовах прості рецепти приготування
Від Фахівця10 кращих способів засолити грузді – прості і смачні рецепти на зиму
Смачні та ароматні грузді завжди прикрасять будь-який святковий або обідній стіл. Заготовляють їх часто з осені багатьма популярними способами. Одні вважають за краще солити гриби на зиму, а інші готувати з них ікру або салати. Засолка – найефективніший спосіб приготування лісових плодів. Вона дозволить зберегти їх як можна довше в придатному для вживання вигляді. Важливо тільки вибрати підходящий і смачний рецепт.Сирі грузді часто мають характерний гіркий смак, тому що, як все гриби, вбирають в себе велику кількість токсинів. Якщо не дотримуватися правил приготування, то в результаті можна отримати справжню отруту.- 1. Суворо заборонено збирати ті грибочки, що ростуть близько таких небезпечних зон, як великі підприємства, великі заводи, фабрики чи автомобільні траси.
- 2. Перед тим як приступити до засолюванні, грузді потрібно добре перебрати, вирізати пошкодження, червиві області. Від лісового сміття, листів і палиць також потрібно позбавлятися. Якщо місце особливо забруднене, то його можна потерти м'якою щіткою або замочити на кілька годин у холодній воді. Паралельно з чищенням варто відразу нарізати гриби на дві або чотири частини вздовж, щоб кожна мала капелюшок і ніжку, або відрізати ніжки від капелюшків і використовувати тільки верх. З ніжок виходить відмінна ікра.
- 3. Все грузді потрібно вимочувати. Цей пункт не можна пропускати, інакше буде присутній гіркота. Для цього гриби заливаються холодною водою, щоб рідина їх покрила повністю. Коли грибочки спливуть, їх слід притопити, уклавши зверху тарілку з плоским дном або кришку. Три дні – найоптимальніший термін для вимочування. Після цього їх можна витягувати і приступати до наступних дій.
- 4. Для приготування груздів підійде далеко не весь посуд, яка є на кухні. Дерев'яна, скляна або емальований – три ідеальних варіанту. У оцинкованих тарілках або каструлях гриби можуть стати неїстівними, а глиняні тари вважаються невідповідними для заготовки на зиму.
- 5. Під час вимочування грибів воду потрібно міняти кілька разів на день, щоб гіркоту з плодів виходила набагато швидше і в більшій кількості.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами