Як засолити сьомгу в домашніх умовах?
Якщо ви любите червону рибу, не поспішайте купувати в магазині нарізку сьомги у вакуумній упаковці – її можна засолити самостійно! По-перше, це більш надійно, адже купуєте ви свіжу рибу; по-друге, це набагато смачніше; по-третє, шматочок свіжої сьомги буде довго зберігатися, зберігаючи свій смак і зовнішній вигляд. Жіночі Питання підкажуть, як правильно солити сьомгу будинку.Щоб засолити сьомгу в домашніх умовах, знадобиться:
- свіжа сьомга – 1 кг (найкраще брати стейки або філе);
- цукор-пісок – 1 ст. ложка з гіркою;
- сіль (дрібна) – 1 ст. ложка з невеликою гіркою;
- оливкова олія – 25 г.
Засолка сьомги в домашніх умовах. Рецепт з фото
Стейки сьомги потрібно помити під холодною водою, витерти паперовим рушником, щоб риба була повністю суха.Чистити рибу не потрібно, адже шкіру треба буде зняти повністю. Далі стейки розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки, хребет, а також шкірку. При необхідності можна помити шматочки без кісточок ще раз.
Розрізаємо філе на невеликі шматочки, товщиною приблизно по 5 см, так сьомга швидше засолити.
Тепер кожен шматочок обмакиваем в суміш солі і цукру, намагаємося робити це так, щоб солодко-солоної суміші на шматочки потрапило рівну кількість.
Після цього поливаємо рибу оливковою олією, воно зробить її ще ніжніше і м'якше. Перемішуємо дуже акуратно, щоб не пошкодити шматочки сьомги.
Загортаємо шматочки риби в паперовий рушник, можна також загорнути в чистий рушник, а зверху ще раз замотуємо папером (можна газетою). Ми залишаємо сьомгу на засолювання в холодильнику приблизно на 2 доби. Раз в день треба відкривати «конструкцію» і перевертати шматочки.
В процесі цього можете спробувати рибку на смак – він божественен навіть через пару годин після засолювання, тому рекомендуємо солити сьомгу з запасом! Якщо не можете втриматися, то можна відкрити рибу через 12 годин і подати її як малосольного до столу.
Готову сьомгу нарізають тонкими пластами і подають до столу як самостійну нарізку або застосовують в приготуванні страв: домашніх ролів, рулетів з лаваша і інших.
Вікторія Панасюк для сайту Жіночі Питання
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами