здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
желатин
Желатин харчовий.
желатин найбільше відомий як харчової желирующий загущувач. Натуральний тваринний в'язкий клей желатин.
Глікемічний індекс желатину невисокий.
Калорійність желатину – 355 ккал в 100 грамах продукту.
Харчова цінність желатину в 100 грамах продукту: білки 87,2 грамів; жири 0,4 грамів; вуглеводи 0,7 грамів.
Містить вітаміни: РР.
Містить: кальцій, калій, залізо, фосфор, натрій, магній, марганець, мідь, сірку, амінокислоти і крохмаль.
Желатин отримують в результаті тривалого кип'ятіння знежиреної сполучної тканини тварин і риб (сухожиль, кісток, хрящів, шкур і ін.). У складі цієї тканини переважає білок – колаген. Колаген є основою харчового желатину, під впливом якого блюда застигають.
желатин
виробляють у вигляді прозорих пластин або кристалів, які перед вживанням поміщаються в воду. Желатин розбухає в прохолодній воді і розчиняється в теплій.
Желатин легко засвоюється організмом, прискорює процес зрощування кісток при переломах і тріщинах, сприятливо впливає на роботу суглобів, допомагає при артриті, остеохондрозі і поганий згортання крові, зупиняє легеневі, кишкові, шлункові та інші кровотечі, живить шкіру, волосся і нігті.
Желатин не рекомендується при порушенні водно-сольового балансу і захворюваннях нирок, сечокам'яної хвороби. Надмірне вживання желатину викликає небажану для серцево-судинної системи підвищення згортання крові. У деяких людей желатин може викликати алергічні реакції.
Високоякісний желатин позбавлений запаху і смаку і тому вдало поєднується з різними продуктами, завдяки чому підходить для створення безлічі страв і виробів. Він застосовується в процесі приготування холодних м'ясних і рибних заливних блюд, холодців, зельцев, холодців і консервів. Крім того,
желатин
широко використовується для отримання багатьох десертних страв і напоїв: желе, кремів, збитих вершків, суфле, зефіру, мармеладу, халви, тортів, цукатів, морозива, мусів, йогуртів, киселів, сиропів і вин.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами