Жюльєн в булочці
Домашній жульен в булочці з куркою і грибами – дуже смачна закуска. Варіацій його приготування існує багато, проте найпростішим і традиційним є рецепт жульєну в булочках з грибами без курки. Його можна їсти і гарячим, і остиглим.
Як приготувати жульєн в булочках в духовці: рецепт з фото
Якщо заздалегідь приготувати начинку для закуски, то можна зробити швидкий перекус, адже в булочці жульен з грибами печеться 5 хв.
Інгредієнти:
- булочки для гамбургерів – 6 шт .;
- печериці – 400 г;
- цибуля – 4 шт .;
- сметана – 250 г;
- борошно – 2 ст. л .;
- твердий сир – 200 г;
- молоко – 2 д. л .;
- сіль;
- рафінована олія;
- чорний перець;
- насіння кунжуту – 1,5 ст. л .;
- зелень кропу і петрушки.
Зрізати верхівки у булочок і ложкою вийняти м'якоть. Їх краще не викидати, а зробити «кришечки» для Жульєн.
Посмажити до м'якості нарізану кубиками цибулю.
Подрібнені гриби додати до цибулі і смажити 15 хв.
Посолити суміш, поперчити, посипати по верху борошном, добре розмішати і додати сметану.
Протушкувати 5 хв і розкласти начинку по булочок.
Натерти сир, покласти на кожну булочку і закрити «кришкою».
Верхівки «кришок» змастити молоком і посипати по верху насінням кунжуту.
Поставити запікатися на 5-7 хв в духовку, розігріту до 180 ° C.
Як приготувати жульєн в булочках (фото з покроковим описом), пропонуємо подивитися в наступному рецепті.
Якщо в будинку немає кокотниц, а ви хочете приготувати для сім'ї або гостей жульєн, не потрібно турбуватися. Їх чудово можуть замінити бутербродні булочки.
Пропонуємо рецепт жульєну з куркою в булочках, який порадує ваших рідних своїм незабутнім смаком. І, крім того, «формочки» будуть з'їдені разом з гарячою закускою.
Рецепт приготування жульєну з куркою в булочках
Для приготування страви жульєну в булочках нам потрібні наступні продукти:
- бутербродні булочки – 10 шт .;
- м'ясо курячих стегон – 500 г;
- цибуля – 2 головки;
- сир (тверді сорти) – 200 г;
- вершки – 250 г;
- олія рафінована;
- сир – 3 ст. л .;
- сіль;
- часник – 2 зубчики;
- суміш мелених перців;
- зелені пір'я лука.
Як виглядає курячий жульєн в булочці, дивіться на фото.
М'ясо нарізати тонкими слайсами і посмажити до готовності.
Цибулини порізати кубиками, додати до м'яса і смажити 10 хв.
Вершки змішати з сиром, вилити в сковороду до м'яса і тушкувати 15 хв.
Посолити за смаком, додати роздавлений часник, суміш перців і зняти з вогню.
Вибрати ложкою м'якуш з булочок і розкласти в них жульен.
Зверху натерти шар сиру, а можна просто покласти сирну пластинку.
Розставити булочки по листу і поставити в духову шафу запікатися на 7-10 хв, поки не розплавиться сир. Довше тримати не потрібно, щоб «їстівні» кокотніци не висохло.
Подаючи на стіл, прикрасити жульен з куркою в булочці порізаними пір'ям зеленого лука.
Жульєн з куркою і грибами в булочках: рецепт з покроковими фото
Хочемо запропонувати рецепт з фото жульєну в булочках з куркою і грибами. Поєднання цих продуктів підсилює смак гарячої закуски і робить її більш соковитою і насиченою.
Для його приготування знадобляться такі продукти:
- круглі булочки – 5 шт .;
- куряче філе – 400 г;
- гриби – 300 г;
- цибуля – 3 шт .;
- вершки – 100 г;
- сир – 100 г;
- біле вино (сухе) – 150 мл;
- олія соняшникова;
- сіль за смаком.
Філе відварити, нарізати невеликими кубиками й обсмажити до золотистого кольору.
Гриби і цибулю подрібнити, додати в м'ясо і тушкувати 15 хв.
Всипати сіль, влити вино і протушкувати ще 10 хв.
Додати вершки і помішуючи, томити на повільному вогні ще 8-10 хв.
Підготовлені булочки розставити на деку, покласти в них грибний жульєн і зверху натерти на крупній тертці шар твердого сиру.
Запікати жульен в булочках в духовці потрібно 20 хв при температурі 180 ° C. Закуска виходить дуже апетитною, особливо, якщо її подати зі свіжими огірками та листям салату.
Рецепт жульєну в булочках з куркою, грибами і креветками
Як ще приготувати жульєн в булочках для сім'ї або гостей, щоб їх приємно здивувати?
Можна запропонувати покроковий рецепт жульєну в булочках з куркою, грибами і креветками. Дотримуючись даного рецептом, кожна господиня зможе порадувати смачною закускою своїх домочадців.
Для цього варіанту потрібні будуть наступні продукти:
- курячий окорок – 1 шт .;
- булочки для бутербродів – 7 шт .;
- гливи – 400 г;
- креветки – 200 г;
- цибуля -3 шт .;
- вершки – 200 г;
- сир – 100 г;
- борошно – 2 ст. л .;
- вершкове масло – 50;
- сіль і чорний мелений перець;
- зелень кропу.
Окіст відварити, відокремити від кістки, порізати кубиками і посмажити на олії 10 хв.
Гливи дрібно нарізати, окремо на сковороді з маслом смажити до готовності.
Головки лука подрібнити, додати в гриби і смажити разом 10 хв.
З'єднати вершки і борошно, збити віночком, посолити і кинути чорний перець.
Змішати м'ясо, гриби і цибулю з соусом, перемішати і тушкувати 10 хв.
Креветки зварити в підсоленій воді протягом 7 хв, зняти з них панцир і розрізати навпіл. Якщо креветки великі, то розрізати на кілька частин.
У підготовлені заздалегідь булочки на дно покласти по кілька шматочків креветок.
Зверху розподілити жульен і посипати натертим сиром.
Грибний жульєн в булочці з морепродуктами запекти 15 хв в духовці і подати до столу, прикрасивши порізаним кропом.
Жульєн в булочках з 12 половинок: рецепт для мікрохвильової печі
Ще одним нескладним варіантом приготування вважається жульен в булочках в мікрохвильовці з курячими сердечками.
Інгредієнти:
Рецепт цього жульєну в булочках пропонуємо з покроковим фото.
Сердечка відварити, нарізати кружечками і смажити на олії протягом 10 хв.
Печериці та цибулю подрібнити, відправити на іншу сковороду і смажити до м'якості грибів.
З'єднати м'ясо з грибною і овочевою сумішшю, перемішати.
Разом змішати сметану з борошном і добре збити до однорідності.
Вилити соус до сердечка і грибам, посолити, додати паприку, дрібно різаний часник і перемішати.
Дати начинці протушкувати не більше 10 хв.
Булочки без м'якоті наповнити жульєном і поставити на жарова деко.
Присипати верх булочок сиром, тертим на дрібній тертці.
Запекти в мікрохвильовій печі до расплавленности сиру. На смак жульен виходить дуже ніжний, без золотистої скоринки.
Можна приготувати жульєн в булочках з 12 половинок з різними начинками. У цьому випадку просто експериментуйте, змішуючи різні інгредієнти. Запікати закуску потрібно буде в різному температурному режимі в залежності від продуктів – якщо з м'ясом, то довше на кілька хвилин.
Грибний жульєн в булочках для гамбургерів
Наступний рецепт додасть вашій закусці пікантний смак і вишуканий аромат. Цю закуску зручно брати з собою в дорогу, на прогулянку і як швидкий перекус на роботу.
Інгредієнти:
- булочки для гамбургерів – 8 шт .;
- сосиски копчені – 5 шт .;
- цибулина – 1 шт .;
- печериці – 300 г;
- болгарський червоний перець – 1 шт .;
- голландський сир – 100 г;
- майонез – 100 г;
- борошно – 0,5 ст. л .;
- масло рослинне;
- зелень петрушки;
- сіль за смаком;
- перець білий мелений.
Цибулю дрібно нарізати і посмажити до тих пір, поки він не стане м'яким і прозорим.
Перець розрізати навпіл, вичистити насіння і порізати кубиками.
Гриби нарізати шматочками 1х1 см, з'єднати з перцем і все змішати з цибулею.
Добре перемішати, протушкувати до готовності грибів, посолити і додати мелений білий перець.
Дрібно порізати сосиски і змішати з грибами і овочами.
Обсмажити на сухій сковороді муку, влити майорнез і дати протушкувати 5 хв до загустіння.
Всі інгредієнти змішати в одній сковороді і томити на повільному вогні 5 хв.
Приготовлені булочки-кокотніци заповнити жульєном і посипати зверху товстим шаром сиру.
Запекти в духовці 10 хв при температурі 190 ° C до зарум'янювання сиру.
Подаючи на стіл гарячу закуску, прикрасити її посіченою зеленню петрушки.
Подивіться відео жульєну в булочці з копченими сосисками:
Варто сказати, що цей простий рецепт жульєну може приготувати навіть початківець кулінар.Використовуючи маленькі булочки замість кокотниц, ви приготуєте більше порцій гарячої закуски. Крім цього, такі жульени з куркою і грибами в булочці стануть чудовою прикрасою для будь-якого застілля.
Спочатку підготуємо начинку. Так як булочки запікаються всього хвилин п'ять, щоб скоринка не стала твердою, як сухар, то начинка повинна бути не сирої, а практично готовою. Тому я відварюю курячу грудку до готовності. Споліскую, опускаю в холодну воду, проварюю до закипання і ще з хвилину, потім зливаю воду, набираю нову і проварюю вже до готовності, хвилин 15-20, дивлячись якого розміру шматочки. Не забуваємо посолити.
Тим часом очищаємо цибулю і грибочки, споліскуємо. Цибулю дрібно ріжемо. Розігріваємо на сковороді олію і пасеруємо цибульку до золотистого, на середньому вогні, періодично помішуючи.
Додаємо до цибулі відварене куряче філе, нарізане itemprop = "image» невеликими шматочками. Змішавши, обсмажуємо пару хвилин разом, солимо-перчимо, кладемо сметану. Я готувала дві булочки для нас і дві – для дітей, тільки з курочкою, без печериць. Тому і поклала спочатку філе, а потім грибочки.
Печериці наріжемо тонкими пластинками, додамо до начинки, обсмажуємо разом 3-4 хвилини, до готовності грибів.
З булочок зрізаємо верхівки і акуратно видобуваємо м'якуш.
Наповнюємо булочки жюльєном.
Посипаємо сиром, тертим на дрібній тертці.
Ставимо на деко, застелене пергаментом, і запікаємо при 200 ° С близько 5 хвилин.
Подаємо теплими! Хоча і в охолодженому вигляді жюльєн в булочках дуже смачний!
Жульєн в булочках – загальні принципи приготування
Для жульєну потрібні звичайні круглі булки без цукру, як для хот-догів. Зверху зрізається кришечка, вибирається м'якоть. Іноді верхівку залишають, щоб прикрити блюдо, але частіше за все прибирають і використовують тертий сир. При прогріванні в духовці, він розплавляється і присмажується.
Що кладуть в булочку:
• курку або м'ясо;
• цибуля, часник, іноді і інші овочі;
• сир, вершки, сметану.
М'ясні продукти і гриби попередньо піддають тепловій обробці, так як в булочках блюдо буде тільки прогріватися, довго їх запікати не можна. Зазвичай інгредієнти попередньо обсмажують або відварюють. До них додають будь-які соуси, приправи, часник, все добре перемішують і укладають у форми з булок. Іноді роблять листкові жульени. Верх присипають сиром, але також не завжди. Є страви з яйцем зверху, різними соусами, які і без скоринки сирної виглядають чудово і виходять дуже смачними.
Жульєн в булочках з грибами і куркою
Для цього жульєну в булочках використовується куряча грудка. Цієї кількості інгредієнтів досить для 4 порцій.
інгредієнти
• 400 г курячої грудки;
• 250 г печериць;
• 90 грамів сиру.
приготування
1. Курячі грудки можна відварити, запекти в духовці або просто порізати шматочками, обсмажити на сковорідці до легкої скоринки. Потім нарізаємо кубиками по половині сантиметра або брусочками.
2. Ріжемо гриби пластинками, обсмажуємо на сковорідці з маслом.
3. Очищаємо цибулю, нарізаємо кубиками, пересипаємо до грибів і готуємо до прозорості.
4. Тепер додаємо до всіх цих інгредієнтів раніше приготовлену курку, перемішуємо і заливаємо сметаною.
5. Приправляємо спеціями, перчимо і солимо, за бажанням видавлюємо зубчик часнику. Знімаємо сковороду з вогню.
6. Зрізуємо у булочок верхівки, вибираємо руками м'якуш.
7. Закладаємо в сформовані бочки підготовлену начинку з курячого філе з печерицями. Але до самого поверху не набиваємо.
8. Натираємо крупно сир, посипаємо блюдо зверху.
9. Переставляємо булки з начинкою на деко, обов'язково застилає його пергаментом або підкладаємо килимок з силікону.
10. Ставимо заготовки в прогріту до 200 градусів піч, прогріваємо 10-12 хвилин, дивимося по булочок і сирній скоринці. Відразу подаємо до столу.
Жульєн в булочках з куркою і сиром
Для такого жульєну в булочках використовується тільки курка і сир. Сорт особливого значення не має, але для красивої скоринки краще використовувати трохи твердого сиру.
інгредієнти
• 2 курячих стегенця;
• Булочки для жульєну;
• 30 г слив. масла;
• 70 г сиру в начинку;
• 50 г сиру для посипання;
• часник, кріп, спеції.
приготування
1. Промити курячі стегенця, за бажанням шкірку можна зняти. Викласти на сковорідку, змащену краплею олії і обсмажити до готовності з двох сторін.
2. Зрізати м'якоть з кістки, подрібнити невеликими шматочками.
3. Викласти в сковорідку вершкове масло, розтопити.
4. Додати порізаний дрібним кубиками цибулю, обсмажити до прозорості і влити вершки.
5. Прогріваємо хвилинку, додаємо сіль і перець, кладемо часник з натертим сиром. Можна взяти навіть прості плавлені сирки з фольги.
6. Перемішуємо і прогріваємо до тих пір, поки соус не стане однорідним.
7. Викладаємо в булочки курку, кожен шар поливаємо соусом, злегка присипаємо кропом. Можна використовувати суху або свіжу зелень, але багато не додаємо. Закінчувати потрібно соусом.
8. Присипаємо тертим сирком і відправляємо прогріватися в духовку або використовуємо мікрохвильовку. У першому випадку достатньо 10-12 хвилин, в мікрохвильовій печі гріємо 3-5 хвилин, в залежності від потужності.
Жульєн в булочках з сушеними грибами (білі)
Ця страва вийде набагато смачніше і ароматні, ніж жульен в булочках з печериць. Але і часу на його приготування доведеться витратити трохи більше. Беремо білі грибочки.
інгредієнти
• 200 г сухих грибів;
• 4 ложки сметани;
• 2 зубчики часнику;
• сир для посипання, трохи масла.
приготування
1. Сушені гриби залити холодною водою, залишити мінімум на дві години. Потім поставити на плиту, відварити хвилин 20-25. Злити в друшляк.
2. Очищаємо цибулю, ріжемо кубиками або невеликий соломкою. Викладаємо в сковорідку з олією, обсмажуємо пару хвилин.
3. Злегка охолоджені гриби ріжемо шматочками, додаємо до ріпчастій цибулі і теж трохи обсмажуємо.
4. Закладаємо сметану, часник, перчимо і солимо. Сюди теж можна додати трохи сиру, буквально 1-2 столові ложки, але необов'язково.
5. Наповнюємо булки приготованими грибами в сметані.
6. Верх присипаємо сиром і готово! Залишається тільки добре прогріти ароматний жульен з білими грибами в духовці.
Жульєн в булочках з м'ясом краба
Рецепт приголомшливого жульєну, для приготування якого знадобиться крабове м'ясо. Гриби також потрібні, за замовчуванням беремо печериці, але згодяться для страви і гливи, лісові відварені грибочки.
інгредієнти
• 300 г крабового м'яса;
• 0,1 кг твердого сиру;
• 30 мл білого вина;
• 3 ложки сметани 20%.
приготування
1. Ріжемо грибочки тонкими пластинками, обсмажуємо у вершковому маслі практично до готовності. Знімаємо з вогню.
2. Розморожуємо крабове м'ясо і також нарізаємо невеликими пластинками або шматочками будь-який інший форми, як більше подобається.
3. З'єднуємо сметану і вино, додаємо 30 грамів натертого сиру, солимо і перчимо за бажанням, добре перемішуємо.
4. Укладаємо в булочки з обраної м'якоттю шарами грибочки, крабове м'ясо і кладемо трохи соусу.
5. Якщо соус залишається, то викладаємо зверху.
6. Присипаємо жульен сиром, що залишився.
7. Відправляємо на 12 хвилин в духовку. Але якщо сир підрум'яниться швидше, то можна вийняти раніше, размороженное крабове м'ясо готується дуже швидко. Температура 200.
Жульєн в булочках з курячого м'яса і солоних грибочків
Незвичайний варіант жульєну, для якого використовуються будь-які мариновані або солоні грибочки. Також беремо куряче філе.
інгредієнти
• 150 г вершків або сметани;
• 50 г твердого сиру;
• 50 г м'якого вершкового сиру;
приготування
1. Занурюємо куряче філе в окріп, відварюємо 15 хвилин. Виймаємо, охолоджуємо, ріжемо кубиками.
2. Очищену цибулину ріжемо дрібними кубиками, смажимо до прозорості, додаємо в сковорідку борошно. Швидко розмішуємо, щоб не було грудочок.
3. Розтираємо м'який сир, поступово вливаємо вершки. Відправляємо до цибулі, прогріваємо соус пару хвилин. Солити не потрібно, якщо гриби дуже солоні, але дивимося на свій смак. Іноді в маринованих грибах мало спецій.
4.Ріжемо солоні гриби, попередньо зцідженим від розсолу.
5. З'єднуємо м'ясо з грибами, перемішуємо і наповнюємо булочки.
6. Заливаємо все це вершковим соусом, рівномірно розподіляємо по порціях.
7. Засипаємо сиром, прогріваємо в духовці близько десяти хвилин.
Лінивий жульен в булочках з помідорів з ковбасою
Варіант дуже простого і ледачого жульєну, який неймовірно швидко готується. Для нього можна використовувати будь-яку ковбасу і сосиски, але краще взяти 2-3 види, вийде набагато смачніше. Потрібно відразу включити духовку, так як готується жульен дуже швидко.
інгредієнти
• 100 г вареної ковбаси;
• 2 ложки майонезу або сметани;
• 1 зубчик часнику;
приготування
1. Ріжемо всі ковбасні вироби шматочками. Салямі або іншу копчену ковбаску перетворюємо в тонкі скибочки.
2. Додаємо порізані кубиками помідори.
3. Натираємо сир. Приблизно третю частину викладаємо в начинку.
4. Розрізаємо маслини навпіл, додаємо в загальну масу.
5. Заправляємо все це майонезом. Можна взяти сметану. Ще краще – часниковий сметанний соус.
6. Розмішуємо начинку, спеції кидаємо до смаку. Розкладаємо все це в булочки, зверху присипаємо сиром, що залишився.
7. Ставимо в духовку, готуємо близько десяти хвилин.
Ніжний жульен в булочках з яйцем
Варіант найніжнішого жульєну з курячого філе з яйцем. Блюдо містить багато білка, виходить дуже смачне, красиве.
інгредієнти
• 400 г курячого філе;
• 1 щіпка перцю;
• 1 ч. Л. крохмалю або борошна;
• 1 зубчик часнику.
приготування
1. Куряче філе натираємо спеціями, змащуємо тонким шаром вершків і запікаємо при 200 градусів до готовності, це близько 15-20 хвилин.
2. Остужаем філе, нарізаємо кубиками.
3. Вершки з'єднати з крохмалем або борошном, посолити і підігріти, щоб соус загус. Додаємо перець, часник, розмішуємо.
4. Додаємо сир.
5. Укладаємо курку в булочки, заливаємо соусом з сиром.
6. Ставимо в духовку на 5-7 хвилин. Чекаємо, поки соус зверху трохи схопиться.
7. Дістаємо булочки, в кожну розбиваємо по одному курячому яйцю. Але можна використовувати 2-3 яйця перепілки. Присолити.
8. Знову ставимо в духовку, печемо ще пару хвилин. Можна залишити жовток рідкий або запекти.
Жульєн в булочках – корисні поради та хитрості
• Ні булочок для жульєну? Цю страву можна готувати в порційних пісочних тарталетках або у великій буханці хліба, розрізаної навпіл. М'якуш також виймається.
• Якщо гриби куплені з рук, лені і викликають сумніви, потрібно проварити їх у воді з однієї голівкою лука. При поганій якості продукту і наявності отрути, головка посиніє або стане темна.
• Для жульєну в булочках необов'язково використовувати курку, можна взяти будь-яке інше м'ясо, але з невеликою кількістю жиру і без сальних прошарків.
Рецепт класичного жульєну в булочках
Кожна домогосподарка прагне побалувати своїх дітей і чоловіка вишуканою стравою. Класичний жульєн, який готується в булочках, є саме таким. Його перевага в тому, що для приготування не буде потрібно шукати на ринку особливі інгредієнти – необхідні продукти завжди є під рукою. Також плюс в тому, що готується швидко і просто, і від жінки не будуть потрібні хороші навички в кулінарії.
- готові булочки – 4-5 шт;
- варена куряча грудка – 100-150 грам;
- цибуля ріпчаста – 1 головка;
- вершки – близько 100 мл;
- сир твердий – 50-70 грам;
- гриби – 120-150 грам;
- молоко – 2 ст ложки;
- кріп, кунжутне насіння і сіль за смаком.
Перш ніж готувати рецепт, потрібно подбати про булочках. Їх можна придбати в магазині або зробити самостійно. З покупних підійдуть булочки, які призначаються для гамбургерів. Борошняний виріб обов'язково має бути круглої форми і розміром з кулак або більше. Важливо, щоб воно не було занадто розсипчастим і мало тверду скориночку, інакше під час готування може розвалитися.
Коли булочки готові, потрібно зрізати з них верхівку і вийняти все з середини так, щоб залишився лише низ і кірка з боків. Верхівку викидати не обов'язково, з неї можна буде зробити кришку для майбутнього страви.Гриби слід порізати дрібно, як і цибуля. Потім їх потрібно разом обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки, додати порубане куряче м'ясо і продовжувати підготовку ще близько 3-х хвилин.
Коли начинка готова, потрібно її посолити за смаком, додати борошно, вершки і добре перемішати. Готову масу потрібно помістити в булочки так, щоб вона трохи не доходила до верхнього краю. Зверху слід посипати сиром, а корочку змастити молоком і додати на неї кунжутне насіння. Запікати булочки потрібно 5 хвилин при температурі 180 градусів.
Після цього можна відразу подавати на стіл, поки блюдо гаряче. Зверху можна накрити верхівкою від булочки, яку потрібно було відрізати на самому початку. Додатково можна прикрасити кропом, петрушкою і іншою зеленню на свій смак. Також можна нарізати на тарілку огірки і помідори, які відмінно поєднуються з жюльєном.
принципи готування
Для приготування оригінального жульєну в булках, потрібно взяти круглі коржі, але важливо, щоб вони не були солодкі. Такі булочки, найчастіше, використовують для готування хот-догів. Цього разу потрібно буде зрізати верх булки і вибрати м'якоть.
Часом, я раджу залишити верхівку, щоб прикрити жульен, немов невеликою кришкою. Якщо ж немає такого бажання, можна покрити жульен тертим сиром.
Коли ви станете прогрівати блюдо в духовці, сирок розплавитися і заповнить поверхню.
Начинка для булочок може бути різною: м'ясо, курки, гриби, часник, цибуля, овочі, вершки, сметана, сир. Пам'ятайте, що продукти м'яса і гриби важливо піддати тепловій обробки.
Вся справа в тому, що під час готування страви в булочках, прогріється воно лише трохи, адже довго їх запікати не рекомендується.
Як правило, компоненти варто підготувати для жульєну заздалегідь, прожарити, відварити, в загальному, зробити так, як в точності вказує рецепт.
Насправді рецепти рекомендують додавати в жюльєн соуси, часник, приправи, спеції, а після укладати начинку в булочці.
Є рецепти листкових Жульєн в булочці. Верх потрібно буде присипати сиром. Якщо продукту немає вдома, можна взяти на замітку рецепт страви з покриттям курей. яйцем, різними смачними соусами.
Виходять такі жульени соковиті, смачніше навіть, ніж з сирним покриттям.
Як бачите рецепти представлені у великій різноманітності. У цій статті я зібрав кращі рецепти Жульєн в булочці, які без праці можна приготувати навіть вдома. Смак їх не розчарує жодного гурмана!
Простий рецепт: Смачний грибний жульєн з куркою в булках
Рецепт передбачає використання курей. грудки на жульен. Кількість компонентів дозволить зробити 4 порції жульєну в булочках. Рецепт вирішено було доповнити фото.
Алгоритм готування, доповнений фото:
- Відварюю курей. грудку, запікаю в духовці і ріжу після цього на шматочки. Смажу на сковорідці, щоб курочка знайшла легку корочку.
- Ріжу грибочки, смажу з маслом на сковорідці до готовності.
- Очищаю цибулю, ріжу на кубики, змішую з грибами і тушу.
- Додаю в загальну масу курку і заливаю сметаною. Перемішую.
- Вводжу спеції, сіль, перець. Якщо хочете, можна розбавити смак часником. Знімаю з вогню сковорідку.
- Знімаю у булок верхівку, забираю м'якуш. Кладу в них начинку, але залишаю вгорі місце для натертого сиру.
- Відправляю булочки на деко. Випікаю в духовці 12 хвилин при 200 гр. Подаю жюльєн в гарячому вигляді на стіл.
На цьому не закінчую, адже у мене ще є рецепти, які сподобаються вам.
Курячий жульен з сиром в булочках
Рецепт передбачає використання курячих окостів і сиру. Найкраще брати твердий сир, щоб на булочках з'явилася гарна скоринка.
Компоненти: кілька курей. окостів; булки; 1 шт. цибуля; 30 гр. сл. масла; 170 мл вершків; 120 гр. сиру з них 50 гр. для посипання; кріп; спеції; часник.
Алгоритм готування з фото:
- Промиваю окосту, знімаю шкірку (це за бажанням). Викладаю на сковорідку, смажу на раст. олії до готовності.
- Знімаю м'якоть, подрібнюю на невеликі шматки. 3 Кладу на сковорідку сл. масло і розтоплюю.Додаю цибулю, нарізану кубиками, смажу до готовності і вливаю вершки.
- Прогріваю масу хвилину, додаю перець, сіль і часник, натертий сир. Можна використовувати не тертий сир, а простий плавлений по типу «Дружба».
- Перемішую, щоб соус придбав однорідний склад.
- Викладаю курку в булочки. Кожен шар поливаю соусом, посипаю кропом. Можна брати не тільки свіжу зелень, а й суху. Але навіть можна обійтися і без неї.
- Присипаю сиром, натертим на тертці і відправляю в мікрохвильовку жюльєн на 5 хвилин. Час буде варіюватися в залежності від потужності пристрою.
Рецепт: Грибний жульєн в булках
Компоненти: булки; 500 гр. печериць; 280 гр. курей. філе; 5 ст.л. сл. масла; 200 гр. сиру; 310 мл вершків; перець мелений; 2-3 ст.л. борошна; сіль.
Алгоритм готування:
- Чищу гриби, мою і сушу. Очищаю цибулю, сію борошно.
- Філе з грибами подрібнюю за формою соломкою, смажу на раст. маслі. На продуктах буде невелика скоринка. Заправляю перцем разом з сіллю.
- Ріжу цибулю і пасерують на раст. маслі. Додаю борошно. Перемішую гарненько. Смажу на невеликому вогні. Заправляю масу сіллю і перцем.
- Ріжу цибулю і пасерують на маслі. Додаю борошно. Перемішую. Смажу до того моменту, поки борошно не стане золотистою. Вводжу вершки, перемішую масу і знімаю з вогню.
- Переробляю масу блендером.
- Викладаю в булочки масу, зрізавши верх. Заправляю курку і гриби соусом, зверху посипаю тертим сиром. Випікаю при 200 гр. в духовці 10-15 хвилин.
Сир стане рум'яним, коли жульен буде готовий. Відмінно такий жульен поєднується зі смаженою картоплею, рисом або ж пюре з сочевиці, гороху.
На цьому рецепти в статті підійшли до кінця.
Корисні поради від Івана, як приготувати жульєн
Коли ви починаєте готувати жульєн домашній в булочках, варто знати деякі поради:
- Якщо булочки відсутні, можна замінити їх пісочним тарталетки або ж зробити жульєн у великій порції хліба, розрізавши буханку на 2 частини. М'якоть потрібно прибрати.
- Гриби варто проварити у воді з цибулею, якщо ви сумніваєтеся в їх якості. Якщо вони погані, тоді головка стане темною, синьою.
- На жульен можна брати не тільки куряче м'ясо, а й будь-яка інша. Тільки дивіться, щоб воно було не дуже жирне, інакше жульєн вийде не таким смачним.
Читайте і інші рецепти на моєму сайті, отримуючи задоволення від улюблених страв.
Рецепт 1: жульен в булочках (покрокові фото)
Ароматна і рум'яна пшенична булочка, яку ми приготуємо самі, а потім наповнимо смачним жюльєном і запекти під сирною шапочкою – це просто казкова закуска. Порційний жюльєн в булочці не соромно подати навіть найдосвідченішим гостям-вередунам за святковим столом – вони ще попросять не тільки добавку, а й рецепт!
Відразу скажу, що пекти домашні булочки зовсім не обов'язково (можете купити готові), але особисто мені захотілося поділитися з вами докладним рецептом з нуля, так би мовити. Кроків буде багато, читати доведеться теж чимало, але зате результат вас однозначно порадує!
- печериці – 700 гр
- куряча грудка – 300 гр
- сир Російський – 300 гр
- молоко – 300 мл
- цибуля ріпчаста – 3 шт
- масло рослинне – 100 мл
- борошно – 1 ст.л.
- сіль – 0,25 ч.л.
- чорний перець – щіпка
- мускатний горіх – щіпка
Для приготування смачного жульєну візьмемо свіжі шампіньйони, курячу грудку або філе курки, будь-який твердий або напівтвердий сир (в моєму випадку Російський), ріпчасту цибулю, рафінована рослинна (я використовую соняшникову) масло, молоко будь-якої жирності (у мене 2,8%), пшеничне борошно будь-якого сорту, мускатний горіх, сіль і мелений чорний перець.
Куряче філе (300 грамів) миємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками.
У широку і глибоку сковороду наливаємо 100 мілілітрів рослинного масла без запаху, розігріваємо його і на сильному вогні обсмажуємо шматочки курки. Важливо їх швидко обсмажити при високій температурі, а не гасити в м'ясному соку – хвилини 2-3 вистачить. Шумівкою дістаємо обсмажену м'ясо і перекладаємо його в окрему мисочку. Сковороду поки зрушимо з вогню або просто вимкнемо його.
Свіжі печериці (700 грамів) миємо, обсушуємо і нарізаємо довільними шматочками. Безсумнівно, можна використовувати заморожені гриби або консервовані (НЕ мариновані), але в цьому випадку точну вагу я вам навряд чи скажу.
Знову розігріваємо олію (воно залишилося після смаження курячого філе) і на сильному вогні обсмажуємо шматочки грибів. Не забуваємо періодично помішувати печериці, щоб не підгоріли. Якщо готувати шампіньйони на середньому або тихому вогні, вони будуть не смажитися, а гаситися, виділяючи багато власного соку.
Швидко чистимо і нарізаємо дрібними кубиками ріпчасту цибулю. У Жюльєна багато цибулі не буває, тому беремо 3 великі цибулини.
Коли гриби добре підсмажаться, додаємо подрібнену цибулю, робимо середній вогонь і продовжуємо готувати шампіньйони до м'якості і легкого рум'яного кольору цибулі.
Після цього повертаємо в сковороду обсмажену курячу грудку, все перемішуємо.
Насипаємо поверх столову ложку пшеничного борошна. Сорт в даному випадку ролі не грає, так як мука виступає в якості згущувача. Я використовувала вищого, як і для булочок. Активно заважаючи лопаткою, підсмажуємо вміст сковороди протягом пари хвилин на вогні нижче середнього, щоб борошно перестала віддавати характерним сируватим запахом, а придбала горіхові відтінки.
Потім наливаємо 300 мілілітрів молока будь-якої жирності – можна холодну, можна гаряче. Заважаємо все досить активно, щоб молоко загусло за рахунок пшеничного борошна – на це піде буквально півхвилини.
Приправляємо жюльєн сіллю, меленим перцем і мускатним горіхом. Все додаємо до смаку, але пам'ятаємо, що в складі буде ще сир, а він сам по собі досить солоний, тому не переборщіть з сіллю.
200 грамів будь-якого твердого або напівтвердого сиру натираємо на дрібній тертці або середньої і додаємо його в сковороду.
Знімаємо посуд з вогню, швидко заважаємо, щоб сир розплавився. Смачний жюльєн готовий – тільки особливо не пробуйте, а то половину з'їсте вже на цій стадії.
Наповнюємо порожнисті булочки жюльєном – начинки якраз вистачить на 8 таких булочок.
Залишається натерти на дрібній тертці 100 грамів сиру, присипати кожну булочку і знову відправити лист в гарячу духовку хвилин на 10.
Я просто включаю гриль і тримаю булочки на самому верхньому рівні буквально 3-4 хвилини. Нам потрібно, щоб сир розплавився, начинка прогрілася, а корочка булочок присмажилася.
Подаємо жюльєн в булочці як порціонної гарячої закуски зі свіжими овочами та зеленню. Тільки не забудьте, що на 1 порцію виходить близько 300 грамів їжі, а це майже 650 ккал – не захоплюйтеся!
А ось так виглядає ще гаряча булочка з жюльєном на зрізі – багато смачної грибної начинки під тягнеться сирної скоринкою в ароматної і ніжною домашньої пшеничного булочці. Иришка, велике спасибі тобі за цей чудовий замовлення. Готуйте на здоров'я і приємного вам апетиту, друзі!
Рецепт 2: жульен з грибами в булочці (покроково)
Жюльєн з курки з грибами – смачна штука. А готувати його потрібно було в спеціальному посуді – кокотнице, схожою на мініатюрний горщик з невеликими ручками. Ну а якщо кокотніци в господарстві немає? Ми все одно приготуємо смачний жюльен! На цей випадок відміну безліч варіантів, один іншого оригінальніше!
А ми з Вами приготуємо жюльєн в булочках!
Блюдо швидке, ситне, смачне і виглядає дуже незвично. Те, що потрібно для швидкого сніданку або для святкового столу!
Кількість інгредієнтів для начинки залежить те того, якого розміру булочки. У мене це були міні, дуже симпатичні крихітні круглі булочки з кунжутом – вполовину менше, ніж для стандартного гамбургера. Якщо у Вас великі булочки – збільшуємо в 1,5-2 рази кількість продуктів для жульєну і час випікання.
- 4 булочки;
- 100 г свіжих печериць;
- 1 половинка курячої грудки;
- 1 середня цибулина;
- 2 щедрі столові ложки густої сметани (або вершків);
- Сіль, перець чорний мелений – за смаком;
- Соняшникова олія – 2 столові ложки;
- Сир твердий – 50 г;
- Зелень для прикраси.
Спочатку підготуємо начинку.Так як булочки запікаються всього хвилин п'ять, щоб скоринка не стала твердою, як сухар, то начинка повинна бути не сирої, а практично готовою. Тому я відварюю курячу грудку до готовності. Споліскую, опускаю в холодну воду, проварюю до закипання і ще з хвилину, потім зливаю воду, набираю нову і проварюю вже до готовності, хвилин 15-20, дивлячись якого розміру шматочки. Не забуваємо посолити.
Тим часом очищаємо цибулю і грибочки, споліскуємо. Цибулю дрібно ріжемо. Розігріваємо на сковороді олію і пасеруємо цибульку до золотистого, на середньому вогні, періодично помішуючи.
Додаємо до цибулі відварене куряче філе, нарізане itemprop = "image» невеликими шматочками. Змішавши, обсмажуємо пару хвилин разом, солимо-перчимо, кладемо сметану. Я готувала дві булочки для нас і дві – для дітей, тільки з курочкою, без печериць. Тому і поклала спочатку філе, а потім грибочки.
Печериці наріжемо тонкими пластинками, додамо до начинки, обсмажуємо разом 3-4 хвилини, до готовності грибів.
З булочок зрізаємо верхівки і акуратно видобуваємо м'якуш.
Наповнюємо булочки жюльєном.
Посипаємо сиром, тертим на дрібній тертці.
Ставимо на деко, застелене пергаментом, і запікаємо при 200 ° С близько 5 хвилин.
Подаємо теплими! Хоча і в охолодженому вигляді жюльєн в булочках дуже смачний!
Рецепт 3: жульен з куркою і грибами в булочках
Жульєн – це смачна, ситна і неймовірно вишукана закуска, яка може йти також і в якості основного гарячого. Пікантне поєднання в рецепті жульєну в булочках курки і грибів приємно здивує і домашніх і, в урочистий момент, Ваших гостей.
- куряче філе,
- будь-які гриби (у мене печериці),
- круглі булочки (я брала булочки для гамбургерів),
- ріпчаста цибуля,
- сіль,
- спеції,
- перець,
- рослинна олія,
- сметана або вершки,
- зелень,
- сир.
Нарізаємо філе курки на дрібні шматочки.
Також дрібно нарізаємо гриби.
Лук нашінковиваем маленькими кубиками.
На сковорідці розігріваємо олію, після чого кидаємо в неї гриби, курку і цибулю. Присипаємо сіллю, перцем і спеціями. Смажимо на середньому вогні, помішуючи хвилин 20, максимум 25.
Коли все добре прожариться, додаємо в сковороду кілька ложок сметани або жирних вершків, ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо гаситися, зменшивши вогонь до малого, хвилин на 5.
Зрізавши у булочок верхівки, витягаємо м'якуш. Робимо цю процедуру акуратно, щоб не наробити дірок в булочках.
Підійшов час сиру, який ми натремо на крупній тертці.
Наповнюємо булочки куркою і грибами, посипавши все зверху сиром. Ставимо в духовку при 150-160 градусів. Коли сир повністю розплавиться, можна виймати вміст з духовки.
Готову закуску посипаємо зеленню – жульєн готовий.
Соковита курячо-грибна начинка в жульєні, хрустка булочка, свіжа зелень і величезний апетит, який негайно приходить до кожного, хто побачить це блюдо! Смачного!
Рецепт 4: жульен в булочці з курячим філе
Жульєн в булочці сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, особливо чоловікам! Тому, дорогі дами, якщо ви хочете побалувати свого обранця чимось смачним і оригінальним, то це блюдо явно для вас. У моєму рецепті два варіанти приготування цієї страви – один класичний, з грибами печерицями, а інший для тих, хто не любить гриби.
Жульєн готується досить швидко і просто, головне мати всі необхідні продукти і гарний настрій.
- Печериці свіжі – 400 г
- Філе куряче – 400 г
- Грудинка свиняча або бекон – 300 г
- Масло вершкове – 40 г
- Молоко (або вершки) – 0,5 л
- Борошно – 4 ст. ложки
- Сир твердий – 150 г
- Булочки середніх розмірів – 8 шт.
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
Як приготувати ситний жульен в булочці: куряче філе порізати невеликими шматочками і відправте його обсмажувати протягом 10 хвилин на вершковому або соняшниковій олії.
Поки куряче філе готується, наріжте гриби невеликими кубиками.
Те ж саме виконайте і з свинячий грудинкою.
Практично готове куряче філе поділіть на дві частини.В одну частину додайте свіжі гриби, а в іншу шматочки свинячого м'яса. Накрийте сковороду кришкою і готуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин.
Додайте в кожну сковорідку по 2 столові ложки борошна і добре розмішайте. У грибний жульєн додатково додайте вершкове масло.
Після того, як ви размешали борошно, відразу ж вливайте молоко або вершки, добре розмішайте і залиште страву нудитися до загустіння соусу.
Займіться приготуванням булочок. Для цього акуратно вийміть з них весь м'якуш, як показано на фото.
Підготовлені булочки приберіть в заздалегідь розігріту духовку на 5-10 хвилин.
Поки булочки знаходяться в духовці, натріть сир на дрібній тертці.
Готовий жульен розкладіть в булочки, які вже встигли підрум'янитися в духовці.
Верхівки булочок присипте тертим сиром.
Практично готовий жульєн в булочках відправте в духовку, розігріту до 180 градусів на 10-15 хвилин, до повного плавлення сиру. Смачного!
Рецепт 5: жульен в булочках в домашніх умовах
- Курка (стегенце) – 1 шт
- Гриби (гливи) – 400 г
- Сметана – 200 г
- Сир твердий – 150 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт
- Булочка – 6 шт
- Масло рослинне (для обсмажування і змазування дека)
- сіль
З стегенця зняти шкіру і відварити в підсоленій воді. М'ясо відокремити від кісток і дрібно порізати.
Лук, у мене був невеликий 5 шт, нашаткувати, спасерувати. Додати гриби, дрібно порізані, обсмажити до випарювання соку.
Додати курочку, сметану і тушкуємо 15 хв.
Підготувати булочки, відрізати верхівку і прибрати м'якуш.
Сир натерти на крупній тертці. Жульєн покласти в булочки, посипати сиром і відправити в духовку запікатися до рум'яної скоринки.
Дістаємо булочки з духовки і … Аромат по всій кухні. Булочки соковиті, скоринка сиру рум'яна, жульен соковитий. Прошу до столу. Смачного!
Рецепт 6: як зробити жульєн з куркою в булочці
Жульєн готують з куркою, грибами, рибою і морепродуктами. Його доповнюють вершками, сметаною або соусом Бешамель і сиром. Запекти жульєн можна не тільки в залізних або глиняних кокотницах і горщиках, а й в картоплі і булочках. Жульєн з куркою і грибами в булочках виходить оригінальним і дуже ароматним. Хліб покривається хрусткою скоринкою зовні, а всередині просочується вершковим соусом і набуває чудовий смак.
- Куряче філе 500 гр
- Печериці 350 гр
- Сметана 120 гр
- Кріп ½ пучка
- Булочки 4-6 штук
- Сир Моцарелла 150 гр
- Рослинна олія
- Мелений перець
- сіль
Куряче філе промиваємо, нарізаємо на шматочки і викладаємо в гаряче масло. Посипаємо сіллю і обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи, поки рідина не випаруватися. Викладаємо в невелику каструлю.
Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до м'якості в олії після курки.
Печериці промиваємо, нарізаємо скибочками і викладаємо в лук.
Обсмажуємо, помішуючи, 5-6 хвилин, додаємо нарізаний кріп, мелений перець і сіль.
Додаємо в печериці сметану.
Готову грибну суміш викладаємо в обсмажені шматочки курки, перемішуємо і заготівля для жульєну готова.
Кількість булочок залежить від розміру. У булочок зрізаємо верхню частину, виймаємо акуратно м'якуш і викладаємо на деко.
Заповнюємо підготовлені булочки ароматної вершковою сумішшю з грибів і курки і додаємо зверху скибочки сиру моцарелла.
Відправляємо деко з жульєном в розігріту духовку при 200 градусах на 10-15 хвилин, поки булочки не зарум'яниться, а сир не розплавиться. Оригінальний жульен в булочках виймаємо, трохи охолоджуємо і подаємо.
Жульєн можна доповнити будь-якими спеціями за смаком, а сир Моцарелла замінити на звичайний твердий.
Рецепт 7: жульен, приготований в булочці
Якщо у вас немає кокотниц для приготування жульєну, немає приводу засмучуватися і відмовлятися від страви. Пропоную рецепт жульєну, який готується в булочках. Дуже красиво і смачно! «Тарілка» з'їдається разом з жульєном.
- Булочка – 5 шт. (Готові, Кунцевська або інші)
- Ріпчасту цибулю – 1 головка
- Гриби печериці – 120 г (або гливи)
- Куряче філе – 100 г (відварне)
- Вершки – 100 мл (приблизно)
- Борошно – 2 столові ложки
- Сіль за смаком
- Сир – 50 г
- Молоко – 2 столові ложки (для змащування)
- Кунжутне насіння – 1 столова ложка
- Кріп – для прикраси
У булочок зрізати верхівку і вийняти м'якуш. Верхівку можна не викидати і використовувати як «кришку».
Порізати дрібно цибулю, гриби (у мене гливи) і невеликими шматочками куряче відварне м'ясо.
Обсмажити на розпеченому рослинному маслі до м'якості і напівпрозорої цибулю, потім гриби. Через 5-7 хвилин додати куряче м'ясо, смажити ще 3 хвилини.
Начинку посолити, влити вершки. Додати борошно, перемішати.
Заповнити булочки начинкою.
Зверху посипати тертим сиром. Булочку змастити молоком і обсипати кунжутним насінням. Запікати булочки в духовці при температурі 180 С градусів 5 хвилин, а можна взагалі розплавити сир в мікрохвильовій печі.
Рецепт 8: булочки з жульєном з курки (з фото)
Жульєн в булочці – відмінно підійде для тих, у кого немає формочок для приготування жульєну. Та й просто – це дуже смачне ситне блюдо, з'їдається разом з «посудом». Можна взяти на роботу або на природу на перекус, соковиті і смачні, подобаються всім.
- борошно – 2 ст.л .;
- сіль за смаком;
- мускатний горіх – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком;
- цибуля ріпчаста – 100 гр;
- вершки – 200 мл;
- гриби – 100 гр;
- сир мааздам - 30 гр .;
- булочки круглі – 4 шт .;
- масло рослинне – 2 ст.л .;
- філе куряче – 200 гр
Нам знадобляться 4 булочки, можна з кунжутом і продукти для жульєну.
З булочок зрізаємо кришку, виймаємо серединку:
Для приготування жульєну цибулю дрібно кришимо:
Пессіруем цибулю на невеликій кількості рослинного масла, додаємо гриби, готуємо до випаровування вологи:
потім додаємо куряче філе, порізане смужками або кубиками не крупніше. Обсмажуємо до готовності.
Вливаємо 200 мл вершків.
Додаємо 2 ст. ложки без гірки борошна і добре перемішуємо.
Додаємо сіль, чорний перець і мускатний горіх за смаком. Готуємо пару хвилин до загустіння.
У підготовлені булочки розкладаємо жульен:
Зверху присипає тертим сиром:
Кришечки можна змастити молоком і накрити булочки:
Запікати в розігрітій духовці близько 5 хвилин, щоб булочка прогрілася, злегка підсушити і сир розплавився.
Подавати як окрему страву, або з нарізкою овочів. Смачного!
Рецепт 9, покроковий: грибний жульєн в булочці
Жульєн в булочці – це простий, але дивно зручний рецепт, яким ми сьогодні ділимося з вами.
- 10 шт булочок
- 500 гр грибів
- 2 великі цибулини
- 250-300 гр сметани
- 200 гр твердого сиру
- зелень кропу або петрушки
- сіль, чорний перець, спеції.
Булочки акуратно нарізати і вийняти серцевину.
Дрібно ріжемо грибочки.
Додаємо гриби до цибулі.
Даємо грибам добре підрум'яниться, додаємо сіль, перець, трави, спеції, сметану.
Перемішуємо, даємо покипіти 2-3 хвилини.
Готовий жульен знімаємо з вогню і додаємо сир, 1/5 сиру залишаємо для посипання булочок.
Додаємо зелень і перемішуємо для однорідності.
Наповнюємо булочки жульєном.
Відправляємо в духовку на 180 градусів на 10-15 хвилин. Смачного!
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами