здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
абсент
Абсент напій.
абсент колись в давні часи вважався чудесним лікарським засобом. Може бути наркотичним напоєм неочищений від дурману абсент.
Глікемічний індекс абсенту низький – близько 0.Калорійність абсенту – 83 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність абсенту в 100 грамах продукту: білки 0 грамів; жири 0 грамів; вуглеводи 8,8 грама.Містить: цукру, ефірні масла і спирт.Абсент настоюється на основі високоякісного етилового спирту і листя і суцвіть гіркого полину (бажано без стебел). Іноді на основі коренів цієї рослини (коричневий абсент). У його настій можуть включатися рис, екстракти анісу, лепехи, коріандру, фенхелю, петрушки, ромашки та інших рослин. Через одну – два тижні настоювання склад розбавляється водою і піддається перегонці, потім з'єднанню безбарвного продукту перегонки знову з полином та іншими фарбуючими і ароматизирующими екстрактами трав меліси і м'яти, нагріванню і фільтрації під час охолодження. На завершення абсент розбавляється водою, чим досягається необхідна фортеця, і витримується протягом одного місяця.
абсент
в класичному варіанті має зелений колір з різними відтінками. Буває і прозорий абсент, і червоний (з екстрактом граната), і жовтий (з харчовими барвниками), і коричневий (з настоєм чорної акації). У будь-якому випадку абсент дуже міцний і гіркий алкогольний галюциногенний напій, що визначається наявністю в ньому гіркого полину з її дурманним речовиною Туйона і великої кількості етилового спирту. Фортеця абсенту від 45 до 85 градусів. Він настільки гіркий, що його смак прийнято перебивати лимоном або лаймом. Також часто для нейтралізації гіркоти абсент розбавляють незвичайним способом, наливаючи його в келих з холодною водою через ситечко, в якому знаходиться палаючий цукор. При цьому напій темніє і мутніє.Абсент розбурхує уяву, відриває від реалій і умовностей життя, збуджує нервову систему. Тому з досить давніх пір, а особливо останні двісті років, він був дуже популярний, в тому числі серед людей творчих професій: художників, поетів, письменників, композиторів, вчених, артистів. Але в даний час виробників абсенту часто зобов'язують очищати напій від туйону, знижуючи до мінімуму його зміст, щоб він не викликав галюцинацій і важкого швидкого наркотичного звикання. Хоча абсент, як алкогольний напій, і без туйону при частому вживанні в значній кількості не може не призводити до алкогольної залежності.абсент
терпкий і гіркий здебільшого вживається не самостійно, а в складі різних коктейлів, які п'ються набагато приємніше.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами