здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
алича
Алича корисні властивості.
алича відрізняється високою врожайністю і хорошою стійкістю до багатьох хвороб і шкідників. Ефективний лікувально-дієтичний продукт алича.
Глікемічний індекс аличі низький – 25.Калорійність аличі – від 27 до 40 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність аличі в 100 грамах продукту: білки 0,2 грама; жири 0,1 грама; вуглеводи 7,4 грама.Містить вітаміни: А, В, С, Е, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, фосфор, натрій, магній, марганець, кобальт, клітковину, каротин, пектини, цукру і органічні кислоти.Алича дає соковиті різнокольорові плоди: жовті, помаранчеві, рожеві, червоні, сині, фіолетові або майже чорні. На смак плоди також «багатобарвні»: від яскравого кислого до терпко солодкого.Аличі притаманні легке проносне, сечогінний, протизапальний і кровоочищающее властивості. Вона покращує травлення, обмін речовин, виводить з організму важкі метали і радіонукліди, сприяє продовженню життя.
алича
надає допомогу при гіпертонічній хворобі, шлунково-кишкових захворюваннях, гастритах зі зниженою кислотністю, хронічної печії, запорах, хронічних запальних ураженнях печінки і жовчних шляхів, запаленні легенів, кашлі і запаленнях горла, гострих респіраторних захворюваннях, туберкульозі, ревматизмі, гіповітаміноз, цинзі, курячої сліпоти, полегшує проблеми під час менопаузи.Алича особливо рекомендується вагітним жінкам, дітям та людям похилого віку. Крім того, алича не приносить шкоди хворим на цукровий діабет і може використовуватися ними в їжу.Вживання розколотих кісточок аличі допомагає знімати напади бронхіальної астми.Настої і відвари кори і коренів аличі використовуються як жарознижуючий, потогінний і відхаркувальний засіб для лікування простудних захворювань.Водний настій квітів аличі застосовується для лікування простатиту, захворювань печінки, нирок і еректильної дисфункції.алича
протипоказана при гастриті з підвищеною кислотністю, а також при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки.Акуратно і вчасно зібрані плоди аличі можуть зберігатися до двох – трьох тижнів при температурі від двох до п'яти градусів С. Недоспілі плоди зберігаються ще довше і при цьому успішно дозрівають, набираючи смак, аромат і соковитість. Для тривалого зберігання аличу можна сушити, заморожувати, мочити і консервувати.Аличу їдять свіжої та переробленої. З неї виготовляють компоти, варення, джеми, повидло, желе, мармелад, пастилу, сиропи, соки, киселі, кваси, прохолодні напої, наливки, вино. Використовують в соусах до м'яса, риби та птиці, в салатах, в щербет, в овочевих консервах, в приправах до борщів, супу харчо і інших страв.Written by admin
Недавні записи
- Як приготувати вафлі в електровафельниці: смачний рецепт
- Призначення і використання йодобаку: користь для здоров’я
- Гриб валуй: опис, особливості, використання
- Живі мідії: переваги, умови утримання і вирощування в Україні
- Ковані арки під рози: натуральний шарм та елегантність на вашому подвір’ї
- Лікувальні властивості квітів мальви: користь для організму
- Міжнародний день чоловічого щастя: вибір найкращих вазонів для вас
- Як правильно посіяти моркву: поради та кроки вирощування на дачі
- Мед часник лимон від тиску як приймати: поради та рекомендації
- Гараж з профнастилу: відмінний варіант для зберігання автомобіля
- Залізний купорос для троянд весною: використання і правила застосування
- Дикоросла червоного кольору ягода: опис, вирощування та корисні властивості