Боровик Берроуза
Коли зустрінеш в лісі цей гриб, не відразу зрозумієш, що перед тобою не поганка, а дуже навіть благородний представник грибного царства. Боровик Берроуза не кидається в очі, і його важко знайти в оточенні опалого листя, але пошукати все-таки варто: він дуже смачний.
Боровик Берроуза
Боровик Берроуза – лат. Boletus barrowsiiПо-іншому називається хворіти Берроуза.характеристики гриба
капелюшок гриба
Цей блідий боровик нарощує велику м'ясисту капелюх діаметром від 7 до 25 см. Грибок з'являється на світ з округло – опуклим «головним убором», а коли підросте, він розкривається і стає плоским.Шкірочка капелюшків забарвлюється в різні відтінки білого, сіруватого або жовтувато – коричневий тон і залишається сухою.Щільна туга м'якоть білого кольору не стає темніше при розрізанні, а зберігає первісну забарвлення.Низ капелюхів оформляється трубчастим шаром товщиною близько 30 мм. Він щільно приростає до ніжок або утворює виїмку навколо них. У молодих грибів трубчаста маса біла, а у зрілих – більш темна, аж до зеленувато – жовтого відтінку.Боровик Берроуза розмножується веретеновидними спорами, що знаходяться в оливково – коричневому Споровий порошку.ніжка гриба
Грибні ніжки досягають 20-40 мм товщини і виростають до 10-25 см у висоту. У молодого гриба ніжка має форму барильця, у дорослого нагадує булаву.Вона забарвлюється в білуваті відтінки, що переходять у верхній частині в бурий колір, і покривається світлим сітчастим малюнком.місця поширення
Хворіти Берроуза воліє змішані ліси, де є і листяні, і хвойні дерева. В європейських країнах цей вид не зустрічається, але відмінно росте на північноамериканської землі.Плодоношення відрізняється багатством: боровик рідко плодоносить дрібними групами. Активний збір грибів проводиться в червні – серпні.Боровик Берроуза – Boletus barrowsii
подібні види
Даний боровичок дивно схожий з обожнюваним гурманами Білим грибом, але той відрізняється наявністю білих прожилок на ніжках і більш темним забарвленням.їстівність
М'якоть, наділена характерним грибним ароматом і приємним солодким присмаком, придатна до вживання в їжу. Боровик Берроуза цінується так само, як і інші їстівні білі гриби. Він використовується для приготування різних страв: соусів, жульєнів, лазіння, салатів, поджарок, супів і гарнірів. М'якоть боровика добре піддається сушінню, так як не містить багато вологи.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами