Written by admin on 2020
Домашній чак-чак- смачний рецепт з медом, Аромати і квіти для здоров’я-краси
Від ФахівцяДомашній чак-чак – рецепт з медом.
Доброго часу доби!Сьогодні розповім, як приготувати чак-чак з медом і поділюся домашнім рецептом цієї страви. Чак-чак це східні солодощі з обсмажених у фритюрі маленьких шматочків тіста і политих медовим сиропом. У доньки був день народження, і вона вирішила спробувати спекти чак-чак з медом.Смачний чак-чакРобили в перший раз, тому рецепт запитали всезнаючого Гугла. Вибрали два рецепта для порівняння. Наводжу їх обидва, от тільки не зняла процес приготування. Зробила фото вже готового блюда.Відразу скажу, що і по першому і по другому рецепту вийшло смачно! А ви спробуйте і зробіть свій вибір. Блюдо, звичайно, дієтичним не назвеш, але іноді можна себе і побалувати, зробити східну солодкість з медом до чаю!
Рецепти приготування чак-чак.
рецепт №1
Для тіста потрібно 3-4 яйця і борошна, скільки візьме тісто, що б можна було розкачати тісто, як для пельменів. Яйця збити і додати борошно. Дати тісту трохи полежати під мискою, що б воно не зовсім свіжого.Рецепт № 2
Яйця-2-3 шт, масло вершкове – 100 г, цукор – 50-100 г, борошно – скільки візьме тісто. Яйця збити з цукром, масло розтопити, змішати з яйцями, додати просіяне борошно.Медова глазур.
Медову глазур готували в першому і другому випадку однаково.3-4 ст. л. меду і 2-3 ст. л. цукру. Мені найбільше сподобалося співвідношення меду і цукру 2: 1. Я не прихильник розігрівати мед, але якщо вже такий рецепт – що поробиш.Змішати мед і цукор, розтопити на маленькому вогні або водяній бані до рідкого стану, що б цукор повністю розчинився. Можна для смаку за бажанням додати пару крапель олії апельсина або лимона, корицю. Це вже моє додаток.Спосіб приготування.
Сам спосіб приготування в першому і другому випадку однаковий. Тісто має бути по консистенції як для пельменів або хмизу, тобто що б його можна було розкатати. Тісто розгортаємо приблизно 3 мм завтовшки і ріжемо на смужки близько 3 см шириною.Смужки посипаємо борошном і складаємо один на одного в стопочку. А потім нарізаємо у вигляді локшини шириною 1 см. Виходять рівні полосочкі- тесту.У глибокій сковороді або сотейнику добре розігріваємо олію без запаху і порціями кидаємо в нього нашу локшину. Масла треба налити багато, що б тісто плавало.Шматочки швидко збільшуються в обсязі приблизно рази в два, тому враховуйте це, коли почнете смажити. Зручно чак-чак робити удвох – один нарізає тісто, а інший обсмажує.Смажити потрібно до апетитного золотистого кольору. Готується чак-чак дуже швидко, тому потрібно не ловити гав, а вчасно їх помішувати шумівкою.Готові апетитні пальчики витягаємо з фритюру і викладаємо в миску, в яку на дно треба покласти паперову серветку, щоб вбралися надлишки масла.Масла йде приблизно 400-600 г.Після того, як обсмажили все тісто, рум'яні пальчики потрібно викласти на блюдо і зверху залити медової глазур'ю і мокрими руками трохи обмять, надати форму.Маленька підказка – на дно посуду краще укласти папір для випічки або плівку, тому що медова глазур може сильно прилипнути до страви. Ще радять посуд змочити водою.Першу партію через недосвідченість ми сформували прямо на блюді, чак-чак прилип до страви, важко було відокремити.Але другий раз виправили свою помилку – застелили посуд плівкою, і так на плівці і подавали.Домашній чак-чак з медом виходить смачний, рецепт не складний, продукти доступні. Спробуйте!Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами