Як приготувати свинячу грудинку?
Грудинка, запечена в духовці – відмінне доповнення до борщу і іншим перших страв, також це чудова холодна закуска. Сало з прошарком м'яса подають на одній тарілці з нарізкою запеченого м'яса, усіляких рулетів і ковбаси. Як його приготувати? Хтось замочує грудинку в розсолі, хтось маринує її по 3-4 дня, а хтось запікає її практично відразу. Варіантів приготування цієї страви досить багато. Розглянемо найпростіший і швидкий з них.Щоб приготувати свинячу грудинку, нам знадобиться:
- свиняче сало з прошарком м'яса;
- сіль, спеції (коріандр цілий, імбир мелений);
- часник – за бажанням;
- папір для випічки;
- свіжі овочі – для подачі.
Рецепт приготування свинячої грудинки в духовці
Купуємо свіжу грудинку. Шматочки краще вибирати цільні, з прожилками м'яса, з цілої шкіркою.Для Маринівка використовуємо сіль, цілий коріандр (можна мелений), перець. Якщо вам подобається часник, можна додати пару його зубчиків прямо всередину шматочка свинячої грудинки.
Грудинку потрібно дуже ретельно натерти спеціями і сіллю (важливо не пересолити, на 1 кг сала знадобиться приблизно 5-8 м солі). Найкраще замаринувати шматок з вечора, щоб він маринувався приблизно 12 годин. Але якщо у вас немає можливості так довго чекати, нехай «заготовка» постоїть хоча б півгодини, і в такому випадку необхідно на 10% збільшити кількість спецій.
Застеляємо деко папером для випічки, викладаємо на нього замариновані шматочки.
Духовку гріємо до 250С. Ставимо в неї деко. При цій температурі запікаємо сало з м'ясним прошарком приблизно 20 хвилин, потім зменшуємо температуру до 200 ° С і печемо ще 20-30 хвилин. Стежимо за тим, як сало запікається, при необхідності перевертаємо його.
Гаряче готове сало з прошарком складно нарізати, тому потрібно почекати, щоб воно трохи охололо, і тільки потім його розрізати, притримуючи спеціальною вилкою для м'яса.
Подавати грудинку, запечену в духовці, потрібно холодної (хоча в гарячому вигляді вона така смачна!) Зі свіжими овочами, листям салату, а також чорним або білим хлібом. Смачного!
Вікторія Панасюк для сайту Жіночі Питання. фото автора
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами