Капуста Дітмаршер Фрюєр – опис та відгуки виростити сорт
Капуста білокачанна Дітмаршер Фрюєр виведена селекціонерами Німеччини, точніше, НДР, досить давно.Ранньостиглий сорт, вживається у свіжому вигляді.Дає відмінні показники врожайності практично на всій території РФ, де вирощується в основному великими господарствами.Рекомендований до вирощування в Україні, Молдові.
опис сорту
Листова розетка полупріподнятая, невисока. Розмір її 40-70 см, компактна.Самі листя світло-зеленого кольору, невеликі, плоскі, мають широкояйцевідний форму. Ступінь волнистости країв листя від середньої до сильної, без зазубрин, злегка зігнуті.Листя з незначною пухирчас слабкої інтенсивності, покриті восковим нальотом.Кочан щільний, круглий або округло-плоский, з короткою зовнішньої качаном. Колір покриває листа жовто-зелений.Внутрішня кочеригу має малий діаметр, також невеликої довжини. Плоди невеликого розміру, вагою від 800 г до 1,1 кг, білі з кремовим відтінком на розріз.склад:
- сухі речовини 5,9-8,1%;
- цукор 3,2-3,9%;
- вітамін С 35,6-59,9 мг на 100 г.
- ранні терміни досягнення технічної стиглості – 76-112 днів з моменту висадки розсади;
- дружний зростання і достигання;
- високоврожайний;
- не схильний до розтріскування.
- не придатний для заквашування.
Відгуки городників
Вероніка (Одеська обл., Україна) зазначає стійкість культивари по відношенню до весняних перепадів температури, яскравий смак, можливість повторної посадки в другій половині літа.Андрій (Нальчик) вирощує двічі за сезон, причому осінній урожай виходить придатним для засолювання і квашення під зиму, також відрізняється високими кількісними характеристиками, хорошими гастрономічними якостями. Потрібно дотримуватися режиму поливу, особливо в другому обороті (пов'язано з кліматичними умовами), і ретельно обробляти проти шкідників. Рекомендує висаджувати поруч чорнобривці, щоб зменшити кількість застосовуваних хімікатів.Ірина (Кострома) садить як ущільнювач між розсадою пізніх різновидів, цінує за відмінний смак.Валентина (Казахстан) багато років садить Д.Ф., підкреслює відмінні гастрономічні якості, врожайність і ранні терміни визрівання. Отримує качани масою до 2,5 кілограм, вносячи восени органіку на грядки.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами