Квашена капуста з журавлиною і кмином – дуже смачний рецепт
Такий дуже смачний і корисний рецепт зацікавить будь-яку господарку, особливо, якщо є невеликий запас журавлини.Ця ягода містить багато кислот. Збільшення кислотності капусти, особливо в початковий період бродіння, перешкоджає розвитку шкідливих мікроорганізмів. Крім того, журавлина містить прекрасний антисептик – бензойну кислоту. Пікантність капусті надають насіння кмину, які містять 3-7% сильно пахне кминної масла. Воно має приємний смак і запах, покращує смак квашеної капусти. Крім того, кмином масло, покриваючи поверхню соку тонкою плівкою, перешкоджає розвитку шкідливих мікроорганізмів, зокрема, цвілі. Такими ж властивостями володіють насіння кропу, в яких міститься до 4% ефірних масел.Під час зберігання потрібно стежити, щоб капуста була весь час покрита розсолом і не з'являлася цвіль.
Капуста квашена з журавлиною на зиму
Капуста білокачанна свіжа – 10 кгМорква – 100 гр.Насіння кмину – 25 гр.Сіль грубого помелу – 200 гр.Підготувати всі необхідні інгредієнти.Як приготувати квашену капусту на зиму з журавлиною і кмином, рецепт з фото
З качанів капусти видалити зовнішні зелені і пошкоджені листя, розрізати їх на 4 частини, вирізати качани і нашаткувати тонкою соломкою. Стружка правильно нашаткованої капусти повинна бути однорідною за розміром, шириною від 3 до 5 мм.Викласти капусту в миску, посипати сіллю і кмином.
Суміш перемішати і пом'яти руками до появи соку.
Морква вимити, очистити, обмити і натерти на крупній тертці.
Додати моркву до капусти.
Капусту щільно укладати в що не окислюється посуд, пересипаючи журавлиною.
Утрамбувати капусту так, щоб вона пустила сік, зверху накрити шаром чисто вимитих капустяного листя і подвійним шаром обшпареною окропом марлі, покласти дерев'яний кружок і гніт. Для гніту можна використовувати банку з водою або добре вимитий кругляк. Вапняк, сланець, піщаник або вироби з цементу для цієї мети не підходять. Залишити капусту при кімнатній температурі (18-22 ° С). Стежити за тим, щоб зверху капуста була покрита соком. З'являється піну знімати. Час від часу проколювати капусту до дна добре вимитого і обшпареною загостреною дерев'яною палицею.
Капусту можна вважати готовою, коли піна зникне, а розсіл посвітлішає і перестане підніматися, а капуста осяде і придбає приємний освіжаючий кислувато-солоний смак і хрумтить на зубах. На це піде близько 6 днів. Після закінчення процесу бродіння перенести капусту в холодне місце. Найкращі умови для зберігання квашеної капусти створюються при температурі 0-2 ° С. Якщо капусту зберігають в холодильнику, то її потрібно перекласти в банки так, щоб зверху вона була покрита соком, і закрити кришками.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами