здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
кавун
Кавун ягода солодка.
кавун ягода виводить з організму холестерин, шлаки і токсини, а також пісок і дрібні камені з нирок. Є відмінним сечогінним і жовчогінним засобом кавун ягода.
Глікемічний індекс кавуна високий – 75. Але через дуже слабкої концентрації в продукті чистих вуглеводів (6%) глікемічний результат при споживанні кавуна буде незначним.Калорійність – 27 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність продукту в 100 грамах: білки 0,6 грама; жири 0,1 грама; вуглеводи 5,8 грама.Містить вітаміни: А, В, С, Е, РР.Містить калій, кальцій, залізо, магній, натрій, нікель, марганець, фосфор, цинк, каротин, пектин, цукру, фолієву і аскорбінову органічні кислоти.Одні зараховують кавун до ягоді, інші вважають гарбузом. Не залежно від цього він визнаний улюбленим, оригінальним ласощами і добрим помічником людини в справі підтримки здоров'я.Кавун протидіє утворенню каменів в жовчному міхурі. До того ж він має жарознижувальну, вітрогінну, протизапальну, противосклеротическое і загальнозміцнюючу дію. Позитивно впливає на органи кровотворення, травлення, серцево-судинної системи, залоз внутрішньої секреції.
кавун ягода
використовується в лікувальному харчуванні при гастритах, хвороби печінки, каменях жовчного міхура і сечовивідних шляхів, при недокрів'ї, захворюваннях серцево-судинної системи, при ожирінні, атеросклерозі, чоловічому безплідді.Також кавун рекомендується при гіпертонічній хворобі, подагрі, артриті, хронічному гепатиті, холециститі, нефриті, анемії, носових кровотечах. Корисний для годуючих матерів і людей, які зазнали тривалий вплив наркозу.З кірки кавуна готується відвар, знімає набряки, пов'язані із захворюваннями нирок і серця. Для відвару знадобиться сушена в духовці кірка, що дозволяє застосовувати цей лікувальний засіб круглий рік.Сушені та мелені кавунове насіння очищають організм від глистів.Сік кавуна годиться для косметичних масок, він тонізує і освіжає шкіру, покращуючи її колір.При хронічних захворюваннях кишечника не слід захоплюватися кавуном. При цукровому діабеті кавун взагалі не треба їсти.кавун ягода
здатний накопичувати нітрати, що негативно впливають на організм людини. Ранні скоростиглі кавуни, як правило, все вирощені на стимуляторах. Безпечніше брати ті плоди, які визріли природним чином. Такі починають продавати в кінці серпня. У нітратного кавуна зріз гладкий (крупинки не виділяються), прожилки жовті й товсті.З кавунового соку випарюють кавуновий мед нардек. З м'якоті роблять патоку, а з кірок – цукати. Зі свіжих кірок готують варення, повидло, джем, пастилу, а свіжими і сухими корками заварюють чай. Невеликі недостиглі кавуни солять. Можна робити кавунове вино.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами