Як приготувати закуску з кабачків?
Обсмажені в борошні кабачки – улюблене літнє блюдо багатьох людей. А якщо додати ще й свіжі овочі, посипати твердим сиром і запекти в духовці, то виходить дуже смачна і апетитна закуска.Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати просту закуску з смажених кабачків з помідорами, яка підійде і для повсякденного сніданку, і для святкової вечері.
- кабачки свіжі (маленькі) – 2 шт.
- кухонна сіль – за смаком
- борошно пшеничне – для того, щоб вмочити кабачки
- соняшникова олія (будь на ваш розсуд) – на якому можна смажити
- помідори свіжі – 1 шт.
- твердий сир (російський) – 100 грам
- болгарський перець (червоний, солодкий) -? шт.
- зелень (на ваш смак будь-яка) – для прикраси.
Рецепт закуски з кабачків
Кабачки добре помийте, відріжте хвостики. Наріжте кружечками, бажано тонко.Тепер підготуйте тарілку і викладіть перший шар кабачків, посоліть, зверху викладіть ще шар і знову посоліть. Робіть так, поки кабачки не закінчаться.
Коли кабачки постоять трохи, просочившись сіллю, підготуйте плоску тарілку і насипте в неї трохи пшеничного борошна. Умочуйте кожен кружечок кабачка з обох сторін в борошні.
Сковороду поставте на піч, на середній вогонь, інакше кабачки можуть або горіти або «варитися». Потрібна золота середина. Викладайте кабачки, які ви вмочив в борошні в гарячу сковороду.
Обсмажуйте кожен кабачковий гурток з двох сторін, щоб вони підрум'янилися. Викладіть готові кабачки на будь-яку тарілку.
Свіжий помідор вимийте і поріжте кружечками.
Підготуйте форму, викладіть на неї кружечки кабачків, які ви тільки що підсмажили, і зверху на кожен кружечок покладіть по кружечку помідора.
Твердий сир натріть на тертці.
Солодкий перець помийте, почистіть і поріжте скибочками.
Викладіть по дві скибочки солодкого перцю на кожен кружечок помідора.
І зверху притрусіть тертим сиром.
Поставте форму в духовку і запікайте смажені кабачки з помідорами приблизно п'ятнадцять хвилин.
Коли будете подавати закуску з кабачків до столу, прикрасьте страву зеленню на ваш смак.
Євгенія Хоновец для сайту Жіночі Питання. фото автора
Written by admin
Недавні записи
- Як приготувати вафлі в електровафельниці: смачний рецепт
- Призначення і використання йодобаку: користь для здоров’я
- Гриб валуй: опис, особливості, використання
- Живі мідії: переваги, умови утримання і вирощування в Україні
- Ковані арки під рози: натуральний шарм та елегантність на вашому подвір’ї
- Лікувальні властивості квітів мальви: користь для організму
- Міжнародний день чоловічого щастя: вибір найкращих вазонів для вас
- Як правильно посіяти моркву: поради та кроки вирощування на дачі
- Мед часник лимон від тиску як приймати: поради та рекомендації
- Гараж з профнастилу: відмінний варіант для зберігання автомобіля
- Залізний купорос для троянд весною: використання і правила застосування
- Дикоросла червоного кольору ягода: опис, вирощування та корисні властивості