здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
арахіс
Земляний горіх арахіс.
земляний горіх смачний, поживний і корисний називається арахіс. І приносить задоволення, і оберігає здоров'я земляний горіх.Глікемічний індекс арахісу низький – 20.Калорійність – 550 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність продукту в 100 грамах: білки 26,3 грама; жири 45,2 грама; вуглеводи 10,0 грамів.Містять вітаміни: В, С, D, Е, РР.Містять калій, кальцій, залізо, мідь, магній, цинк, натрій, фосфор, марганець, селен, цукру, антиоксиданти, ненасичені жирні кислоти.При регулярному правильному споживанні (в день двадцять горішків дорослим і десять горішків дітям) арахіс регулює обмін речовин і рівень цукру в крові, нормалізує вміст холестерину в крові і протистоїть розвитку склерозу, серцево-судинних захворювань, попереджає і гальмує ріст злоякісних утворень, відсуває старіння. Покращує роботу печінки, захищає від утворення каменів в жовчному міхурі, від гастритів і виразкової хвороби.
земляний горіх
позитивно впливає на нервову систему, заспокоює, бореться з депресією і стресами, зміцнює сон, загострює слух, розвиває пам'ять і концентрує увагу. Підвищує імунітет, знімає втому, підтримує потенцію, відновлює сили після тривалих хвороб.Причому в обсмажених горішках позитивні властивості посилюються. А в вареному арахісі кількість антиоксидантів зростає в чотири рази завдяки чому значно посилюється ефект захисту від раку, цукрового діабету та ішемічної хвороби.Арахіс покращує склад крові, підвищує її згортання і цим зменшує можливість крововиливів, а також корисний при багатьох захворюваннях крові, наприклад, гемофілії. Допомагає при гіпертонічній хворобі, стабілізуючи кров'яний тиск. Сприяє розгладженню зморшок на шкірі. Стимулює травлення, знижує апетит, допомагаючи скоротити кількість споживаної їжі. Позбавляє від чоловічого і жіночого безпліддя.Настоянка з лушпиння злегка підсмаженого в маслі арахісу зміцнює імунітет.Відвар горіха з шкіркою приймається для усунення мокротиння при захворюваннях дихальних шляхів.земляний горіх
при використанні в їжу обов'язково повинен бути свіжим, сухим, не мати цвілі і затхлого запаху. Інакше великий ризик отруєння токсичними речовинами, які накопичувались в горішках при неправильному вирощуванні, обробці і зберіганні. Отруєння викликають алергічні реакції і різні захворювання. Арахіс не рекомендується хворим на артроз, артрит і подагру.Арахіс їдять сирим, вареним, підсоленій, обсмаженою або підсушеним в духовці. Сирий арахіс може ускладнювати травлення. Неочищені горішки найчастіше викликають алергію, тому перед їжею горішки краще очистити від шкірки. У арахісу, особливо обсмаженого, чудовий неповторний смак, завдяки чому його додають в цукерки, халву, печиво, тістечка, торти, шоколад. З арахісу виготовляють корисне високоякісне рослинне масло, яке додається в салати і використовується для приготування багатьох страв.Written by admin
Недавні записи
- Товстянка овальна: опис, характеристики та використання
- Baneocin: відгуки, інструкція, використання та показання препарату
- Іудине вухо: міф чи реальність? Дослідження та факти
- Орхідея дракула: опис, фото, догляд та особливості вирощування
- Сушення шпинату: переваги та способи вдома
- Як правильно проводити позакореневе підживлення винограду: поради та рекомендації
- Драцена види фото: опис, особливості, поради по догляду
- Довгоносики: опис, особливості, види | Наукова стаття
- Як вирахувати квадратний метр підлоги: основні правила та розрахунки
- Купити бальзамін кімнатний в Україні: низька ціна, швидка доставка | Інтернет-магазин “Назва”
- Як видалити бородавку чистотілом відео: ефективні способи та поради | Наш сайт
- Розмноження ожини черенками: як правильно вирізати та прикоренювати